Home Voeding 5 ideas voor groen eten

5 ideas voor groen eten

0
5 ideas voor groen eten


Wat u op uw bord legt, is een van de krachtigste gevolgen die u gedurende uw hele leven op uw ecologische voetafdruk kunt uitoefenen. Leer dus hoe je groen op je bord kunt eten met deze prime 5 ideas voor groen eten.

Met elke hap maak je affect op de planeet. In feite kan uw eetstijl een van de krachtigste instrumenten zijn die u als individu heeft om invloed uit te oefenen op een aantal milieuproblemen, zoals de uitstoot van broeikasgassen, water- en landgebruik, energieverbruik en vervuiling van waterwegen. . Wist u dat de landbouw ongeveer de helft van het landoppervlak van de planeet in beslag neemt, en 70% van de mondiale watervoorziening? De veehouderij is verantwoordelijk voor 14,5% van onze totale uitstoot van broeikasgassen. Probeer jouw steentje bij te dragen om deze kostbare planeet te behouden voor de volgende generatie met mijn vijf beste ideas om je bord groener te maken.

5 ideas voor groen eten

Veganistische bloemkool-spinazielasagne

1. Eet meer planten, minder dieren

Uit onderzoek blijkt dat vegetariërs een 30% lagere ecologische voetafdruk hebben dan vleeseters. En alleen al de overstap naar een semi-vegetarisch of flexitair dieet (er wordt een kleine hoeveelheid dierlijk voedsel geconsumeerd) kan een verschil maken: semi-vegetariërs hebben een 20% lagere ecologische voetafdruk. Waarom maakt een plantaardig dieet zo’n verschil? Nou, dat is eenvoudig: je kunt planten kweken en eten, of je kunt planten kweken, ze aan dieren voeren (die veel land, water en voedsel nodig hebben – en veel mest en methaan produceren) en de dieren opeten. Het is veel efficiënter om de planten te eten.

Top 5 tips om uw bord groener te maken
Gegrilde perziken met basilicum

2. Eet meer hele, minimaal bewerkte voedingsmiddelen

Elke keer dat u sterk bewerkt voedsel eet – voedsel dat geen enkele gelijkenis vertoont met de oorsprong ervan – vergroot u uw ecologische voetafdruk. Een sterk bewerkte ‘voedingsreep’, met glucosestroop als hoofdingrediënt, lijkt bijvoorbeeld helemaal niet op een korenaar. En al die ingrediënten die op de verpakking van de voedingsreep stonden, moesten ergens worden verwerkt en vervolgens naar de verwerkingsfabriek voor de voedingsreep worden getransporteerd, waar ze werden geassembleerd, verpakt en vervolgens naar uw nabijgelegen winkel werden vervoerd. Denk eens aan de enter die nodig is om die reep in je voorraadkast te krijgen, vergeleken met een korenaar die je op de boerenmarkt hebt gekocht. Onderzoekers uit Iowa ontdekten dat de ingrediënten in één pak yoghurt 2.211 reizen maakten om bij de verwerkingsfabriek te komen. En dat is gewoon yoghurt!

Top 5 tips om uw bord groener te maken
Gebruik containers om op te slaan overgebleven voedsel. Bekijk mijn milieuvriendelijke winkelgids hier.

3. Verminder voedselverspilling

Wist je dat we in de VS elke dag genoeg voedsel verspillen om de Rose Bowl te vullen? Ik woon heel dicht bij de Rose Bowl, en ik kan je vertellen: het is groot! In feite zal meer dan 40% van het voedsel dat in de VS voor consumptie wordt geproduceerd nooit worden gegeten; het is genoeg om 1.400 calorieën per dag te leveren. Wat is het probleem? Denk maar eens aan alle hulpbronnen – om nog maar te zwijgen van dierenlevens – die zijn gestoken in het produceren van voedsel dat zelfs nooit wordt geconsumeerd. als jij Echt Als u affect wilt hebben op uw ecologische voetafdruk, hoeft u alleen maar voedselverspilling tegen te gaan. Koop niet te veel eten, bestel kleinere porties in eating places, pak restjes in, plan menu’s gedurende de week om het voedselverbruik te maximaliseren en maak een wekelijkse soep om te profiteren van overgebleven groenten, granen, eiwitten en bouillon.

In mijn biologische moestuin.

4. Verbouw wat voedsel

Vroeger aten we veel duurzamer. Een groot deel van het voedsel dat we consumeerden, kwam by way of de jacht en het verzamelen uit moestuinen en de plaatselijke omgeving. Gezinnen behielden hun overvloed aan voedsel voor de hele winter. Betreed de moderne wereld, waar alles uit de supermarkt komt! Je kunt een verschil maken door zelfs maar een kleine hoeveelheid van je eigen voedsel te verbouwen. De gemiddelde gezinsmoestuin levert €600,- aan groenten op (die jij zelf kunt kopen). niet moeten helemaal naar uw keuken zijn vervoerd!), aldus de Nationwide Gardening Affiliation. Scheur een bloembed eruit en verander het in een moestuin. Gooi de sierboom weg ten gunste van een fruitboom. Woon je in een appartement, probeer dan een tomatenplant op het balkon. Stimuleer die groene vingers.

Produceer op een lokale boerenmarkt.

5. Koop meer lokaal

Lokaal is wellicht het modewoord. En het is belangrijk, omdat voedsel over steeds grotere afstanden reist om op uw bord te komen. Zweedse onderzoekers ontdekten dat een typisch Zweeds ontbijt met appel, brood, boter, kaas, koffie, room en suiker in totaal de afstand van de omtrek van de aarde aflegde om op een Zweeds ontbijtbord te komen! Natuurlijk variëren de statistieken, afhankelijk van waar je woont, maar je snapt het wel. Verklein de afstand die uw voedsel aflegt door meer producten te kopen die dichter bij huis zijn geteeld. Een van de beste manieren om uw bord groener te maken is door uw eigen voedsel te verbouwen, maar de tweede beste manier is door uw lokale boerenmarkt te steunen of CSA (door de gemeenschap ondersteunde landbouw), waar je allerlei soorten voedsel kunt vinden – fruit, groenten, gedroogde bonen, noten, olie, eieren, vlees en vis – geproduceerd in je eigen gemeenschap.

Voor andere blogs over duurzaamheid, bekijk deze:

High 20 milieuvriendelijke cadeaugids voor de keuken
De vele voordelen van het leren hoe u uw eigen voedsel kunt verbouwen
Upcycling in de keuken
7 Milieuvriendelijke keukentips van diëtisten
5 manieren om betrokken te raken bij uw lokale voedselsysteem
Plantaardige diëten: de weg naar gezond en duurzaam eten

Meer hulpmiddelen om de goedheid te eten en te beleven

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here