Home Voeding Sesam Kipkommen | De voedingsdeskundige beoordelingen

Sesam Kipkommen | De voedingsdeskundige beoordelingen

0
Sesam Kipkommen |  De voedingsdeskundige beoordelingen


Sesame Hen Bowls zitten boordevol gebakken sesamkip, knoflookgroenten, edamame en een heerlijke sesamsaus geserveerd met bruine rijst.

Gezonde Sesamkip

Sesame Hen Bowls zijn uw perfecte doordeweekse maaltijd boordevol eiwitten, vezels en voedingsstoffen. De sesamkipsaus is gemaakt met sojasaus, knoflook, sesamolie, honing, gember en natuurlijk sesamzaad. Sesame Hen Bowls zitten boordevol smaak en zijn heerlijk met bruine rijst, groenten en edamame.

Ik ben tremendous enthousiast om mijn samenwerking met de United Soybean Board voor Soy Meals Month in april te delen. Zoals je misschien weet hebben mijn ouders een boerderij waar we een wisselende verscheidenheid aan gewassen verbouwen, waaronder sojabonen. Mijn kinderen zijn opgegroeid met de mogelijkheid om tijdens het spelen verse edamame van het veld te pakken als tussendoortje! Het is dus een droom om te vertellen waarom ik zo dol ben op koken met sojaproducten.

Sesamkip, Groenten en Rijst

Hoe maak je sesamkippenkommen?

Sesame Hen Bowls zijn gemakkelijk te maken en zijn klaar in 30 minuten! Ik noem het een doordeweeks diner omdat het weinig tijd kost om te maken en je er snel van kunt genieten als je de deur uit lease voor kinderactiviteiten of laat thuiskomt van je werk. Zorg eerst dat je rijst kookt. Ik heb gekozen voor bruine rijst omdat deze meer vezels en voedingsstoffen bevat dan witte rijst. Mijn truc is om van tevoren een grote hoeveelheid bruine rijst te koken en deze in zakken met ritssluiting in te vriezen, zodat je een hoop tijd kunt besparen voor mijn roerbakgerechten. Dan heb ik binnen 5 minuten rijst klaar voor gebruik als ik het nodig heb. Een andere truc is om snelkokende bruine rijst te gebruiken om tijd te besparen, wat ik in dit recept heb gebruikt.

Snijd vervolgens je groenten en kip. Bak de kip en maak de sesamsaus. In een andere pan (of je kunt alles samen koken als je dat liever hebt), bak je de groenten. Stoom de edamame. Serveer de sesam-kipsaus, groenten en edamame over de rijst.

Sesam Kipkommen Voeding

Eén portie sesamkipkommen bevat 522 calorieën, 31 gram eiwit, 5 gram vezels, samen met vitamine D, ijzer en kalium. Een heerlijk diner alles in één kom boordevol voedingsstoffen.

Sesam Kip Kom Voeding

Gezonde Sesamkip

Hoe te koken met soja

Wij gebruiken soja graag op zoveel verschillende manieren! Mijn kinderen zijn helemaal dol op een kommetje knapperige roerbaktofu

met groenten geserveerd met rijst. Toen ik mijn kinderen vroeg om hun drie favoriete diners te vertellen, zeiden twee van hen zelfs een roerbakgerecht met tofu. Soms gebruiken we naast koemelk ook sojamelk. Sojamelk bevat doorgaans 8 gram eiwit per kopje, wat vergelijkbaar is met koemelk. Vegetarische burgers gemaakt met soja zijn altijd een favoriet en bevatten doorgaans behoorlijk veel eiwitten als ze met soja worden gemaakt. MorningStar Farms Veggie Grillers Burgers die zijn gemaakt met soja bevatten bijvoorbeeld 16 gram eiwit. We houden ook van edamame in snackmixen (geroosterd) of toegevoegd aan roerbakgerechten voor additional eiwitten en voedingsstoffen.

Sesamkippenkommen

Is soja gezond?

Het eten van voedsel met soja kan zeer nuttig zijn in uw dieet. Sojabonen worden in veel voedingsmiddelen gebruikt, zoals sojamelk, edamame (gebruikt in dit recept!), tofu, tempeh, miso, sojaolie en meer. Sojaproducten zijn een geweldige bron van plantaardige eiwitten en bij sommige maaltijden vervangen we vaak vlees in onze voeding. Ik ben dol op het eten van een verscheidenheid aan plantaardig voedsel en het opnemen van dierlijke producten in onze voeding. Soja is ook een goede bron van foliumzuur, kalium en vezels. Soja-eiwit en sojaolie (vaak aangeduid als plantaardige olie) zijn gezond voor het hart en bevatten weinig verzadigde vetten waardoor ze een goede ruil zijn voor dierlijke eiwitten. Ik hou ervan om soja in onze voeding op te nemen, samen met andere voedzame voedingsmiddelen.

Persoonlijk eet ik een beetje van alles. De ene dag eten we volledig plantaardig en de andere dag genieten we van vlees. Het hangt er gewoon van af en ik hou ervan om een ​​uitgebalanceerd dieet te hebben dat in alle voedingsmiddelen previous. In dit recept heb ik een beetje van beide gedaan! Deze sesamkippenkommen bevatten kip en plantaardig voedsel zoals edamame en groenten.

Recepten met soja

Krokante roerbaktofu

Chipotle Sofritas-schalen

Aardbei Avocado Feta Spinaziesalade

Chocolade-frambozensmoothie– gebruik sojamelk in elk smoothierecept!

Gezonde Sesamkip

Opbrengst: serveert 4

Sesame Hen Bowls zitten boordevol gebakken sesamkip, knoflookgroenten, edamame en een heerlijke sesamsaus geserveerd met bruine rijst.

Voorbereidingstijd: 10 minuten Kooktijd: 20 minuten Totale tijd: 30 minuten

INSTRUCTIES

1. Kook de bruine rijst volgens de aanwijzingen.

2. In een grote komMeng de hapklare stukken kip, het losgeklopte ei en het maizena door elkaar. In een grote koekenpan, Verhit de olie op middelhoog vuur en kook de kip tot deze een interne temperatuur van 165 ° F heeft bereikt en gaar en bruin is, ongeveer 6-7 minuten, halverwege omdraaien.
3. Zet de kip opzij in een kom of bord, laat 5 minuten rusten en verwarm een ​​eetlepel olijfolie in je pan. koekepan. Roerbak de groenten ongeveer 3-4 minuten. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut.
4. Meng de ingrediënten voor de sesamsaus (alles behalve het water en maizena) door elkaar en laat sudderen in een pan. kleine steelpan op middelhoog vuur gedurende ongeveer 5 minuten. Meng het water en het maïszetmeel en klop dit door de saus.

5. Voeg de kip toe aan de pan met de saus en meng. Verwarm de gepelde edamame in de magnetron tot hij heat is.

6. Schep voor het serveren de bruine rijst in een kom en garneer met de sesamkip, knoflookgroenten, edamame en groene ui.

*Kan tot 4 dagen daarna genoten worden. Bewaar in de koelkast.

Genieten!

Recept voor sesam-kipkommen

Dit bericht wordt gesponsord door de United Soy Board en ik deel graag de voedingsvoordelen van soja!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here