Home Voeding Boerenkool Quinoa Saladekom Met Mandarijnen

Boerenkool Quinoa Saladekom Met Mandarijnen

0
Boerenkool Quinoa Saladekom Met Mandarijnen


Zoete, kleurrijke mandarijnen schitteren tegen een bladerdak van diepgroen boerenkoolblad in deze Boerenkool Quinoa Saladekom met Mandarijnen. Dit recept is veelzijdig genoeg om te dienen als maaltijdbereiding, maaltijd voor één gerecht of eenvoudig bijgerecht. Bovendien is het een 100% plantaardige (veganistische), glutenvrije slakom, waardoor hij ideaal is voor alle diëten.

Ik ben dol op dit recept, omdat het de perfecte manier is om producten bij koud weer, zoals boerenkool en mandarijnen, te vieren. Gecombineerd met gekookte quinoa en een sinaasappel-komijnvinaigrette is het een vullend, gezond gerecht dat ook nog eens heerlijk is. Bovendien beschikt deze eenvoudige salade van 10 minuten over sterrenvoedingskracht. Het is rijk aan plantaardige eiwitten, darmgezonde vezels, gezonde vetten, vitamines, mineralen en fytochemicaliën met antioxiderende en ontstekingsremmende eigenschappen. Het is een van de favoriete recepten van onze familie, vooral als ik zowel boerenkool in mijn moestuin heb (supergemakkelijk te kweken) als citrusvruchten aan mijn increase. In feite kwamen beide hier genoemde ingrediënten uit mijn eigen tuin.

In mijn boomgaard in Ojai, Californië

Geniet ervan als kommaaltijd om een ​​qua voedingswaarde uitgebalanceerde, bevredigende salade te creëren die je helemaal tot aan het avondeten en terug meeneemt. Of je kunt het ook in een grote kom serveren als bijgerecht bij je maaltijd. Je kunt het heat of gekoeld serveren, afhankelijk van je voorkeur. Probeer deze kom in te pakken voor de lunch op het werk, of maak hem klaar voor een paar maaltijden doordeweeks. Een van mijn favoriete manieren om van dit recept te genieten is als hoogtepunt van een eenvoudig, rustiek diner. Combineer het gewoon met een warme, bevredigende soep, zoals deze Klassieke Tomatensoepen een sneetje knapperig volkorenbrood, en je zult merken dat je goed gevoed bent. Met slechts 9 ingrediënten (exclusief de basisbenodigdheden) kun je dit recept in minder dan 10 minuten klaarmaken!

Kijk hoe ik dit recept maak op Instagram hier.

Afdrukken

klok klokpictogrambestek bestek icoonvlag vlagpictogrammap mappictograminstagram instagram-pictogrampinterest Pinterest-pictogramFb Fb-pictogramafdrukken afdrukpictogramvierkanten vierkantjes icoonhart hart icoonhart solide hart solide pictogram

Beschrijving

Deze lekkere, stevige en veganistische boerenkool-quinoa-saladekom met mandarijnen viert seizoensproducten en creëert een vullende, gezonde, hartige salade die lijkt op een maaltijd in een kom. 1. Maak French dressing door sinaasappelsap, olijfolie, komijn, kurkuma, rode chilivlokken en koriander samen te kloppen in een kleine schaal. Eventueel op smaak brengen met een snufje zout.
 2. Doe de boerenkool in een grote mengkom.
 3. Meng de dressing met een tang door de boerenkool en verdeel de bladeren voorzichtig.
 4. Meng de gekookte quinoa, mandarijnen en zonnebloempitten erdoor.
 5. Verdeel het in 4 grote saladekommen ter grootte van een voorgerecht. Serveer onmiddellijk.

Opmerkingen

Kan dit serveren in een grote slakom voor 6 kleine porties bijgerechten.

 • Voorbereidingstijd: 10 minuten
 • Categorie: Salade
 • Keuken: Amerikaans

Voeding

 • Portiegrootte: 1 portie
 • Calorieën: 90
 • Suiker: 3 gram
 • Natrium: 22 mg
 • Vet: 4 gram
 • Verzadigd vet: 1 gram
 • Koolhydraten: 12 gram
 • Vezel: 3 gram
 • Eiwit: 3 gram

Trefwoorden: mandarijnen, slakom, boerenkoolquinoasalade

Voor andere heerlijke plantaardige salades, bekijk mijn favorieten:

Griekse Boterbonensalade
Franse groene linzensalade met kerstomaatjes
Veganistische Zweedse bietensalade
Mediterrane witte bonensalade met dadelpruimen
Wintersalade met bieten en granaatappels
Romige veganistische aardappelsalade met prei
Pompoensalade met gerst en boerenkool
Rucolasalade Met Tomaten

Als Amazon-influencer verdien ik met in aanmerking komende aankopen. Voor meer informatie over affiliate hyperlinks, klik op hier.

Meer hulpmiddelen om de goedheid te eten en te belevenLEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here