Home Voeding Probeer deze plantaardige, echte voeding voor de zwangerschap

Probeer deze plantaardige, echte voeding voor de zwangerschap

0
Probeer deze plantaardige, echte voeding voor de zwangerschap


Zorg ervoor dat u deze plantaardige topvoeding voor zwangerschap in uw dieet uitprobeert, zodat zowel moeder als sort goede voeding krijgen.

Op het second dat je het goede nieuws over je zwangerschap krijgt, lijkt het alsof je meteen overspoeld wordt met eindeloos advies over wat je moet dragen, hoe je moet slapen en welk voedsel je zou moeten eten. Het lijkt erop dat iedereen een mening heeft over het beste dieet dat je kunt volgen, maar ook over welke voedingsmiddelen je moet vermijden en welke je in je dieet moet opnemen. Met de toenemende belangstelling voor plantaardig eten, wordt u wellicht aangetrokken tot deze gezonde levensstijl voor goede voeding voor zowel u als uw opgroeiende foetus. Gelukkig is het heel goed mogelijk om tijdens de zwangerschap van een plantaardig dieet te genieten – van flexitarisch tot vegetarisch tot veganistisch –, zolang je er maar voor zorgt dat je voldoet aan de verhoogde dagelijkse voedingsbehoeften van je lichaam. De Academie voor Voeding en Diëtetiek, de toonaangevende organisatie op het gebied van voeding en gezondheid, stelt dat het heel goed mogelijk is om tijdens de zwangerschap, maar ook tijdens andere levensfasen, een goed uitgebalanceerd plantaardig dieet te volgen. Er zijn zelfs meerdere gezondheidsvoordelen voor moeder en sort door een gezond plantaardig dieet te volgen. Maar hoe weet je welke echte plantaardige voedingsmiddelen je op je bord moet zetten?

Deze zijn eenvoudig te maken Gemakkelijke Soba-noedels zijn een smakelijke, eiwitrijke maaltijd, excellent voor een gezonde zwangerschap.

Het allerbelangrijkste is dat u ervoor wilt zorgen dat uw dieet evenwichtig is en alle noodzakelijke macro- en micronutriënten bevat om de gezondheid van u en uw child te ondersteunen. Start met het lezen hiervan Handleiding in 5 stappen voor een gezonde, plantaardige zwangerschap + ideas voor zwangerschapsmaaltijden voor nieuwe moeders. En uitchecken dit interview over het plannen van een plantaardig zwangerschapsdieet met plantaardige voedingsdeskundige Kayli Anderson voor nog meer informatie. Vervolgens wilt u misschien een persoonlijk seek the advice of plannen met een geregistreerde diëtist die bekend is met plantaardig eten, als een geweldige manier om een ​​persoonlijke benadering van eten te plannen die voor u werkt. U kunt een persoonlijk adviesgesprek inplannen met ons crew van RD-experts hier. Zorg er bovendien voor dat u uw arts raadpleegt over uw voedingspatroon en voedingssupplement.

High 10 plantaardig echt voedsel voor zwangerschap

Uw dieet moet bij elke maaltijd gevuld zijn met een verscheidenheid aan gezonde, plantaardige voedingsmiddelen in elke categorie, waaronder:

Bekijk deze high 10 keuzes voor echt voedsel voor zwangerschap in elk van deze categorieën.

De geroosterde noten bovenop dit prachtige pompoen zijn een geweldige bron van gezonde vetten en eiwitten. 1. Noten en zaden

Er is niets lekkerder dan een handvol walnoten, amandelen of pompoenpitten als tussendoortje. Deze voedingsmiddelen bieden een geweldige manier om additional calorieën, gezonde vetten en eiwitten aan uw dieet toe te voegen. Meng pinda’s met gedroogd fruit als tussendoortje, strooi amandelen in je salades of voeg walnoten toe aan je havermout- en pastagerechten voor een knapperige textuur.

Geniet samen met je boerenkool van een paar pittige mandarijnen dit heerlijke quinoakom.

2. Bladgroenten

Donkergroene bladgroenten zijn geweldige bronnen van vitamines en voedingsstoffen die je nodig hebt tijdens de zwangerschap, dus probeer ze elke dag in je dieet op te nemen. Boerenkool, hierboven weergegeven, bevat vitamine A, C en Okay, calcium, foliumzuur en vezels. Voeg boerenkool toe aan je volgende salade of graan kom, spinazie aan soepen en stoofschotelsof meng rucola door je ochtendsmoothie.

Zin in avocado? Ga voor een klassiek ontbijt van avocado-toast om uw dag goed te beginnen.

3. Avocado’s

Deze heerlijke en romige plantaardige voedingsmiddelen zijn geweldige toevoegingen aan je zwangerschapsdieet en bieden veel vezels en gezonde vetten, samen met belangrijke calorieën om de groei en ontwikkeling te ondersteunen. Avocado’s bevatten ook vitamine B, C en Okay, foliumzuur en kalium. Probeer er een in je te hakken salade of graan boogl, toevoegen aan dipsen vul ze ermee bonen.

Dit Purple Energy Bosbessensmoothie is zo mooi, en het zit ook nog eens boordevol voeding.

4. Bessen

Bessen behoren werkelijk tot de meest voedzame producten van de natuur. Is er iets lekkerder dan een handvol zonverwarmde, aromatische bosbessen of aardbeien vers van de plant? Naast hun natuurlijke zoete smaak bevatten bessen krachtige antioxidanten, die in staat zijn vrije radicalen uit ons lichaam te verwijderen, waardoor we ons goed voelen. Bessen kunnen aan bijna alles worden toegevoegd, van ontbijtgranen naar korrel salades, en ze zijn vooral lekker en gezond desserts of smoothies.

Voeg deze romig toe Kikkererwten Zongedroogde Tomaat Basilicum Hummus op je boterhammen, pita’s of wraps!

5. Kikkererwten

Peulvruchten zijn een geweldige manier om wat additional vezels, maar ook eiwitten, vitamines en mineralen, in je dieet te krijgen, en kikkererwten zijn een van de meest veelzijdige. Ze kunnen erin gemengd worden salades, geroosterd om een ​​knapperige, smakelijke snack te maken, of in een curry gerecht voor wat additional eiwitten. Persoonlijk houd ik van mijn eigen hummus maken en het vervolgens aan alles onder de zon toe te voegen (crackers, salades, groenten, sandwiches), maar er zijn er zoveel heerlijke kikkererwtenrecepten waar u uit kunt kiezen!

De natuurlijke zoetheid van zoete aardappelen maakt dit mogelijk Rokerige Zoete Aardappel Chili additional lekker.

6. Zoete aardappelen

De feloranje kleur van zoete aardappelen duidt op hun hoge gehalte aan het antioxidant bèta-caroteen. Bètacaroteen heeft provitamine A-activiteit, wat betekent dat het in het lichaam kan worden omgezet in vitamine A. Zoete aardappelen kunnen worden toegevoegd aan een verscheidenheid aan gerechten, waaronder soepen, salades en zelfs vegetarische burgers. Poging zoete aardappelen roosteren met je favoriete kruiden, zoals knoflook en chilipoeder, en geniet ervan!

Volkoren sorgho is hier een smakelijke aanvulling op Groene Godin Graankom.

7. Volle granen

Door volle granen aan uw dieet toe te voegen, krijgt u geweldige bronnen van ijzer, selenium, magnesium en B-vitamines binnen om de groei van uw child te ondersteunen. Bovendien zijn er zoveel soorten granen dat het moeilijk is om er genoeg van te krijgen! Gerst, bruine rijst, gierst en bulgur zijn slechts enkele van de vele verschillende soorten die je aan je volgende maaltijd kunt toevoegen. Probeer ze eens graansalades, bijgerechtenovenschotels, en soepen.

Deze mooie Watermeloen Chia Gember Smoothie Bowl zal u helpen vol en gehydrateerd te blijven.

8. Hoogwaterfruit

Gehydrateerd blijven is een van de beste manieren om je gezond en gelukkig te blijven voelen, maar het kan lastig zijn om te onthouden dat je water moet drinken. Het eten van fruit met veel water is een geweldige manier om niet alleen je waterinname te verhogen, maar ook wat antioxidanten en vitamines aan je dieet toe te voegen. Watermeloen, peren, en perziken zijn slechts drie van de vele hoogwateropties waaruit u kunt kiezen. Probeer gehakte perziken over je havermout, snijd de peer in je havermout saladeen meng de meloen tot een slushie.

Je zult dol zijn op deze “tacky” Veganistische broccoli-walnoot gegratineerde ovenschotel.

9. Broccoli

Deze heerlijke groente in de kruisbloemige familie is een geweldige bron van vitamine C en calcium, twee zeer belangrijke voedingsstoffen die je tijdens de zwangerschap moet consumeren. Vitamine C verhoogt de ijzeropname en is ook een antioxidant, wat betekent dat het vrije radicalen in je lichaam neutraliseert. Snijd wat broccoli voor je ochtend tofu scramblegooi het in een saladeof meng het tot een soep.

Dit snel en gemakkelijk Gemakkelijke soja-yoghurt-bessenparfait is een geweldige aanvulling op elke dag.

10. Plantaardige yoghurt

Hoewel het lastig kan zijn om een ​​goede plantaardige yoghurt te vinden die weinig toegevoegde suikers bevat en rijk is aan voedingsstoffen, zijn er enkele geweldige yoghurts die veel eiwitten, levende culturen, calcium, vitamine D en andere nuttige voedingsstoffen bevatten. Plantaardige yoghurt kan worden genoten als tussendoortje, bij het ontbijt met fruit of gemengd in een dessert. Ik vind het geweldig hoe een eenvoudige vanille-yoghurt kan worden omgezet in een heerlijke snack door gewoon een paar aardbeien, bosbessen en noten toe te voegen! Uitchecken deze gids voor plantaardige yoghurt om de beste keuzes te vinden.

Als je op zoek bent naar meer heerlijke en gezonde recepten voor je plantaardige zwangerschap, bekijk dan deze:

Meer hulpmiddelen om de goedheid te eten en te beleven

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here