Home Concert America On CoffeeWe nodigen u uit om even een time-out te nemen in de ritmische sfeer van onze ontbijt-, brunch- en/of koffieselecties. We zijn blij wanneer u langskomt. Welkom in Bangkok

America On CoffeeWe nodigen u uit om even een time-out te nemen in de ritmische sfeer van onze ontbijt-, brunch- en/of koffieselecties. We zijn blij wanneer u langskomt. Welkom in Bangkok

0
America On CoffeeWe nodigen u uit om even een time-out te nemen in de ritmische sfeer van onze ontbijt-, brunch- en/of koffieselecties.  We zijn blij wanneer u langskomt. Welkom in Bangkok


“36 uur in Bangkok”
Van beginnende creatieve ruimtes en obscure bars tot buurten waar een verrassende stedelijke rust heerst: Bangkok blijft rijp voor ontdekking.

De ingang van Ba ​​Hao, een bar in de wijk Chinatown in Bangkok.CreditDavid Rama Terrazas Morales voor The New York Instances

Door Seth Sherwood

Een van de eerste Thaise woorden die buitenlanders in Bangkok leren is farang, oftewel buitenlander. En geen marvel. Jaarlijks bezoeken meer dan 20 miljoen farang de tempels en verleidingen van de hoofdstad van Thailand, waardoor het een van de meest bezochte steden ter wereld is. Je komt elkaar tegen in lodges en eating places, in de van airconditioning voorziene mega-winkelcentra van Siam Sq., op de drukke Chatuchak-openluchtmarkt en de boeddhistische plekken Wat Pho en Wat Arun. Samen baan je je een weg door de drukte langs de bruisende Sukhumvit-strook en het backpackersparadijs Khao San Highway. En daar ben je weer, terwijl je je waagt aan de beroemde go-go-bars van Patpong en Soi Cowboy. Gelukkig is Bangkok uitgestrekt en snel evoluerend, met veel afgelegen hoeken en nieuw gebouwde horecagelegenheden. Van beginnende creatieve ruimtes en eating places tot obscure bars in de achterafstraatjes tot de onderbezochte wijk Thonburi: Bangkok blijft rijp voor ontdekking.

Vrijdag

1) 16.00 uur SIAMESE STUDIES
“Zijn Tuk-Tuks en Pad Thai echt Thais?” Die vraag, in reliëf op een muur, verwelkomt je in het onlangs heropende Museum Siam, een interactief, hightech leuk huis met als motto ‘Decoding Thainess’. Het verkennen van de galerijen is alsof je rond een flipperkast stuitert: oppervlakken lichten op, bellen rinkelen en personages en voorwerpen springen plotseling uit vloeren en muren terwijl je kennis vergaart over de Thaise geschiedenis, het koningshuis, mode, eten, het boeddhisme en de popcultuur. (Spoiler alert: Tuk-tuks arriveerden in Thailand through het naoorlogse Italië en Japan.)

2) 18.00 uur GODEN EN MONSTERS
Stedelijke chaos maakt plaats voor dorpse (en farang-vrije) rust aan de overkant van de nabijgelegen Memorial Bridge. De rotstuin van het Wat Prayoon-complex, met een ersatzberg bezaaid met Boeddhabeelden, is een oase van grotten, paviljoens, rondzwervende schildpadden en visvijvers. Ernaast staat een torenhoge, witte, klokvormige chedi omringd door 18 kleinere witte chedi’s, een tegelijkertijd massief en minimalistisch monument. Ga langs de kerk van Santa Cruz (oorspronkelijk gebouwd door Portugese kolonisten; de huidige structuur werd herbouwd in het start van de 20e eeuw) en volg het smalle pad langs de rivier naar Kuan An Keng. De in China gebouwde tempel is versierd met rode pilaren, gouden bellen en gebeeldhouwde draken; daarachter liggen de oogverblindende, uit meerdere lagen bestaande, 19e-eeuwse boeddhistische tempels en de klokkentoren van Wat Kalayanamitr. Een veerboot (5 baht, of ongeveer 16 cent) brengt je binnen enkele minuten over de rivier.

De gekoelde soep van mango, pompoen en augurken in restaurant Gaa.CreditDavid Rama Terrazas Morales voor The New York Instances

3) 20.00 uur SUBLIEME GAA
Gaggan wordt regelmatig gerangschikt als het beste restaurant van Azië. Eet daar niet. Aan de overkant van de gang ligt de minder kieskeurige, goedkopere, minder gehypte, bijna gloednieuwe en werkelijk sublieme eetervaring die bekend staat als Gaa, waar u geen weken van tevoren hoeft te reserveren. (Een paar dagen zijn genoeg – voorlopig). De inrichting bestaat uit industriële materialen en herfsttinten, de muziek varieert van bossa nova tot Bowie, en het innovatieve eten is te danken aan de Indiase chef-kok Garima Arora, die eerder in het Kopenhagense restaurant Noma werkte en, ja, bij Gaggan. Het 10-gangenmenu (2.200 baht) bevat mogelijk Indo-Siamese hybriden (Thaise rivierkreeft op Indiaas platbrood met schelpenbisque), luxe comfortfood (warme gefermenteerde tofuwei met op houtskool geroosterde bloemkool), vlezige zoete puree ( gekoelde stukjes kippenlevermousse op toast met longanjam) of fruitige desserts.

4) 22.30 uur DE CHINESE COLLECTIE
Voor de meeste reizigers zijn de trekpleisters van Chinatown straatvoedsel en de enorme gouden Boeddha in Wat Traimit. Maar de kleine nabijgelegen straat genaamd Soi Nana is een goudmijn van nieuwe bars. Het rode neon, de flikkerende kaarsen en het donkere hout van Ba ​​Hao doen denken aan een broeierig hol uit het Shanghai van de jaren dertig – compleet met Opium (een Negroni-variant met ginseng, kruidenlikeur en kleine chrysantenbollen). Thaise trots ademt de gezellige, met kaarsen verlichte Tep Bar. Geen honger naar gefrituurde baby-bamboe-rupsen? Probeer een kruidenlikeur, rijstwijn of Nila Pat-cocktail (Thaise rum, gembersiroop en een blokje zwarte gelatine gemaakt met Thaise kruiden) en absorbeer de traditionele Thaise muziekuitvoeringen.

Het interieur van Papaya, een grote warenhuiswinkel vol met een museumachtige collectie classic goederen.CreditDavid Rama Terrazas Morales voor The New York Instances

Zaterdag
5) 10.00 uur MARKTVERZADIGING
Wil je zweterige ellebogen wrijven met tienduizenden winkelliefhebbers op een 27 hectare grote, zonovergoten openluchtmarkt met zo’n 15.000 kraampjes met asbakken van kokosnoten, broeken met olifantenprint, jasmijnzepen, gestreepte kussens en talloze andere waren? Zo niet, ruil dan de overvolle Chatuchak-markt in voor de onderbezochte Papaya, een gigantische pakhuiswinkel met airconditioning vol met een museumachtige collectie classic goederen: balgcamera’s, Jacobsen-stoelen, kapperspalen, computer systems uit de jaren zeventig, badkuipen op pootjes, oosterse tapijten, snuifdozen, operatielampen en nog veel meer – behalve andere customers.

6) 13.00 uur VISSEN EN BRODEN
Goedkoop, luidruchtig, no-nonsense, witte tegels, overdreven licht: Krua Apsorn vertoont alle kenmerken van een eersteklas traditionele eetzaal. Sla de krabomelet over – lokaal beroemd maar overgewaardeerd – voor pittige zeevruchten zoals zilverachtige sillago-vis (in een vurige soep van bonen, erwten en bladeren) en dikke tom yum-garnalen (in kokosmelkbouillon met stukjes champignons). Lunch voor twee kost ongeveer 700 baht. Als dessert is het nabijgelegen Mont Nomsod een instituut in Bangkok, geliefd om zijn dikke witte toast met zoete toppings (25 baht) zoals kokos-eiervla en dikke maïssoep.

Afbeelding

Het Wat Prayoon-complex is een toevluchtsoord met grotten, paviljoens, rondzwervende schildpadden en visvijvers.CreditDavid Rama Terrazas Morales voor The New York Instances
7) 15.00 uur GAAN POST
Wat gebeurt er met oude postkantoren in het internettijdperk? Hopelijk eindigen ze web als het Bangkok Normal Put up Workplace, waar nu het Thailand Artistic and Design Heart is gevestigd. Naast een bibliotheek, studio’s en een grote tentoonstellingsruimte – onlangs gastheer van een uitstekende toelichting op de Thaise architectuur – beschikt het centrum over een boetiek die hipster-sneakers van Actually verkoopt, minimalistische houten klokken van Pana Objects en andere Thaise producten. Iets verderop verhoogt Warehouse 30 het creatieve quotiënt van de buurt met een indie-documentairebioscoop, een galeriecafé en winkels die alles verkopen, van steampunkmode tot classic stereoapparatuur.

8) 18.00 uur ZOET LIJDEN
Internet als Thais boksen en Thaise kruiden is Thaise therapeutic massage niet voor zwakkeren. Tijdens een sessie van 60 minuten (350 baht) in Ruen Nuad – een eenvoudig houten huis te midden van de wolkenkrabbers en de drukte van het centrum van Bangkok – phrase je het zachte doelwit van de krachtige knieën, ellebogen, onderarmen en vuisten van de masseuse terwijl hij of zij je uitstrekt Play-Doh draait je als Twizzlers, vouwt je als origami en drukt je naar beneden als een overvolle koffer. Al het trekken, porren, slaan en, ja, stoten kunnen ervoor zorgen dat je je een dummy voelt in een modelovervallende verdedigingsklasse, maar je loopt naar buiten en voelt je zo lenig en licht als een geest.

Afbeelding

Een blik op Bangkok.CreditDavid Rama Terrazas Morales voor The New York Instances
9) 20.00 uur GEVOED DOOR DE NATUUR
“Ter ere van de wonderbaarlijke schoonheid van de natuur…”, luidt de menuomslag van Delicacies de Backyard: Onverwachte woorden in een hoge, dichte metropool met weinig groen. Maar dit glazige en verstilde restaurant dat vorig jaar werd geopend, biedt een organische enclave te midden van asfalt en beton. Het undertaking begint met de inrichting – slanke boomstammen strekken zich uit van vloer tot plafond, als een binnenbos – en gaat verder met een viergangenmenu (1.590 baht) en numerous amuses. De line-up kan bestaan ​​uit een bladvormige brioche geserveerd op een echt blad, een garnaal-mossel-zalm-krab kwartet op kleine witte stenen, of een zacht gekookt ei bovenop een nestachtige structuur van knapperige rijstnoedels en een bedje van getrokken kip. : een kleverig, heat, knapperig en vlezig samenspel van boerensmaken.

10) 22.30 uur COCKTAILDENS
“Therapeutic massage? Therapeutic massage?” Te midden van de louche bars en dubieuze ‘spa’s’ van de achterstraten van Sukhumvit zijn op discrete wijze twee stijlvolle cocktailbars ontstaan. Binnen Sri Trat zingt Frank Sinatra terwijl barmannen in vesten sluwe Thaise cocktails zoals de O-Liang (Scotch, portwijn, Thaise koffie en amaro) inschenken voor gasten die zich op getufte leren krukjes nestelen. Thailand ontmoet Tokio op Salon du Japonisant, waar een ongemarkeerde deur uitkomt in een chique speakeasy uitgerust met banken in Chesterfield-stijl, lage fauteuils en drie menu’s: één voor whisky en Calvados, één voor sake en één voor cocktails. The Outdated Usual 2017 is een droge, kruidige en verfijnde combine van Suntory whisky, groene theebitter, bosbitter, kaneelstokje, sinaasappel en Japanse zwarte honing.

Zondag

Afbeelding

CangChui, een nieuw alternatief themapark en gotisch wonderland, beschikt over een vliegtuig op ware grootte.CreditDavid Rama Terrazas Morales voor The New York Instances
11) 10.00 KANAALSURFEN
Een rustige en spirituele kant van de stad komt naar voren als je in een overdekte houten boot door de waterkanalen van Thonburi vaart. (Sinchai Journey, ook bekend als Longtail Boat Tour, heeft een ticketkantoor op Sathorn Pier. Een reis van 90 minuten kost 1.500 tot 1.800 baht per persoon.) De torens van Bangkok verdwijnen en al snel sta je tussen oude houten grachtenpanden en plankenpieren waar kinderen vissen, witte kraanvogels duiken naar beneden, vrouwen in motorboten passeren met spiesjes te koop, en prachtige tempels en bergachtige boeddha’s verschijnen plotseling.

12) 12:30 uur EEN WANDELING OP DE VREEMDE KANT
Om Oldman Espresso te bereiken, zet u uw auto of taxi af bij het viaduct op de snelweg, duikt u onder de romp van het buiten gebruik gestelde Lockheed-passagiersvliegtuig, volgt u het grindpad langs het arcadespel waarin u de wc-plunjer gooit, slaat u linksaf bij de helikopter en passeert u de Victoriaanse -stijl fotoportretstudio. Als je de enorme metalen schedel ter grootte van een vuilniswagen bereikt, ben je te ver gegaan. Dat zijn de attracties van ChangChui, een nieuw alternatief themapark en een gotisch wonderland, compleet met schiettent, eetkraampjes, vintagewinkels, kunstenaarsateliers, openluchtbars en concertzalen – om nog maar te zwijgen van gedeactiveerde torpedo’s, niet meer gebruikte trekkers, robots op menselijke grootte en een tentoonstellingsruimte met schedels en opgezette vogels. Als je lunch nodig hebt, probeer dan Bugs within the Yard restaurant. Op eigen risico.

Accommodatie
Het Lancaster Bangkok met 231 kamers, geopend eind 2017, is een ruime en luxueuze nieuwkomer met een fitnessruimte, spa, restaurant, zwembad op het dak en meerdere bars. Tweepersoonskamers in februari vanaf 3.360 baht. Je kunt ook geld besparen bij Outdated City Hostel – een gebouw uit de jaren twintig met twaalf slaapzalen en negen privékamers – en vervolgens je geld uitgeven aan het aangrenzende 80/20. Het galerie-restaurant is ingericht in een industriële stijl en serveert gedurfde, speelse en verrukkelijke neo-Thaise brouwsels. Tweepersoonskamers vanaf 800 baht.

In het hart van de opkomende barscene in Chinatown heeft 103 Mattress and Brews zes kamers met smaakvol retro-meubilair en een cool café met meerdere koude koffiesoorten en Thaise brouwerijen. Kamers vanaf 1.250 baht.

bronLEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here