Home Carrière Een hardloper zijn in de tv- en filmindustrie

Een hardloper zijn in de tv- en filmindustrie

0
Een hardloper zijn in de tv- en filmindustrie


Hallo, ik ben Jasmine, en ik ben een Runner bij het Factual Leisure-bedrijf, 72 movies. Het woord loper Ik was er altijd bang voor omdat ik het altijd als onderaan de ladder beschouwde en ik het gevoel had dat mijn jarenlange ervaring met videografie veel meer inhield dan het maken van thee en koffie. Ik had ook een trainingsprogramma van zes weken bij Sky Studios achter de rug (hierover later meer) en ik had het gevoel dat ik achteruit ging. Maar nadat ik bijna een jaar bij dit bedrijf heb gewerkt, kan ik nu vol vertrouwen zeggen dat hardlopen het beste was wat ik had kunnen doen, en ik zal de reduce die ik gaandeweg heb geleerd met jullie delen.

Wat zijn jouw taken als hardloper?

Natuurlijk heeft elk bedrijf en elke productie andere behoeften, maar op het basisniveau helpt het producties soepel te laten verlopen, zoals het bijhouden van de voorraad, het beantwoorden van e-mails, het oplossen van problemen en ja, de gevreesde koffierun (koffie is erg populair in deze regio). industrie). U hoeft uzelf echter niet tot deze taken te beperken; Het beste advies dat ik kreeg van professionals in de branche was om jezelf op de voorgrond te plaatsen, zelfs als hardloper. Laat hen weten wat uw passies zijn en waar u hoopt door te groeien, need we zijn ons er allemaal van bewust dat deze rol slechts een opstapje naar de branche is en geen fulltime carrière. Uit mijn eigen getuigenis bleek dat het benadrukken van mijn interesse in digicam’s vanaf het start ervoor zorgde dat ik op shoots kon verschijnen, ook al was mijn rol op kantoor, en een betaalde coaching kreeg in verlichting en digicam. Natuurlijk biedt niet elke hardloperrol je dezelfde kansen, maar je zult de vrijgevigheid van mensen pas kennen als je erom vraagt.

Van wie kun je beter leren dan van de mensen aan de high?

Een andere reden waarom hardloper zijn zo belangrijk is, is dat je tussen verschillende mensen in verschillende stadia van hun carrière terechtkomt; van regisseurs tot producenten tot productiemanagers. Van wie kun je beter leren dan van de mensen die al aan de high staan? Het is belangrijk om vertrouwd te raken met mensen en hun rollen, omdat een eenvoudig gesprek met hen een kans kan zijn om hen te helpen met een taak die uw carrière vooruit helpt.

Dus, hoe phrase je überhaupt een hardloper?

Mogelijk vindt u roepingen op LinkedIn of ziet u zelfs berichten op Instagram of groepschats gewijd aan television en movie. Op dezelfde manier kunt u een sollicitatiebrief en CV sturen naar producties waarmee u wilt werken, en vragen of deze in het bestand worden bewaard voor het geval er een runner-rol opduikt. In de branche kan het echter veel gaan over wie je kent, en sommige bedrijven vragen om eerdere ervaringen, maar hoe kan dat als je nog niet eerder een hardloper bent geweest? Het is een kip-en-ei-situatie. Een plan dat mij hielp was van de liefdadigheidsinstelling, Mama Jeugd die een free of charge productietraining van 6 weken gaf, gevestigd in Sky Studios. Gedurende deze zes weken mocht ik een korte movie produceren en kwam ik in aanraking met alles, van callsheets tot en met het montageproces. Hierna heeft de liefdadigheidsinstelling mij geholpen werk te vinden bij de televisie, omdat het hun doel is om jonge mensen op te leiden zodat ze klaar zijn voor de creatieve industrie. Ik kan dit goede doel niet genoeg aanbevelen, omdat het je zal helpen die voet tussen de deur te krijgen.

Ontwikkel uw netwerk om kansen te creëren…

Andere manieren om hardloperswerk te krijgen, zijn door binnen je netwerk te kijken; Als je een vriend hebt die een korte movie maakt, of als hij een fotograaf is die hulp nodig heeft in de studio, assist hem dan een handje en bied aan om een ​​dag hardloper te zijn. Je hoeft geen hardloper te zijn bij grote producties om ervaring op te doen, het kan van alles komen.

Kortom, wacht niet tot er een functie wordt geadverteerd, maar neem contact op met bedrijven of mensen die u kent voor eventuele mogelijkheden om als hardloper te helpen. Blijf vastzitten waar je kunt en sta open voor taken die verder gaan dan je rol, need als je die dingen kunt doen, ben je klaar om hogerop te komen. Wees iemand met wie u gemakkelijk kunt samenwerken en schuw het oplossen van problemen niet (mensen zullen de hulp waarderen en aan u denken). Ten slotte beperkt het zijn van een hardloper je alleen tot wat je toestaat. Vertel mensen uw passies, need dat maakt het voor hen gemakkelijker om u op de juiste afdeling te plaatsen en u te sturen naar dingen die voor u related zijn.

Ik wens het beste voor je,
Jasmijn JozefsLEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here