Home Concert “Dobie Grey-Ik ben met de menigte”

“Dobie Grey-Ik ben met de menigte”

0
“Dobie Grey-Ik ben met de menigte”


Dobie Grey (geboren Lawrence Darrow Brown; 26 juli 1940 – 6 december 2011) was een Amerikaanse zanger en songwriter, wiens muzikale carrière zich uitstrekte ziel, land, knalEn muziek Theater. Zijn hitrecords omvatten “De ‘In’-menigte” in 1965 en “Wegdrijven“, een van de grootste hits van 1973, waarvan meer dan een miljoen exemplaren zijn verkocht, en nog steeds een hoofdbestanddeel van de radio is. luchtspel.(1)

Start jaren zestig verhuisde hij naar Los Angeles, met de bedoeling een acteercarrière na te streven en tegelijkertijd te zingen om geld te verdienen. Onder de namen nam hij op voor verschillende lokale labels Leonard Ainsworth, Larry CurtisEn Larry Dennisvoor Zoon Bono stuurde hem naar het kleine onafhankelijke Stripe Data. Ze stelden voor dat hij zou opnemen onder de naam “Dobie Grey”, een toespeling op de toenmalige populariteit sitcom De vele liefdes van Dobie Gillis.(3)

Zijn eerste kennismaking met succes kwam in 1963 toen zijn zevende single “Look At Me”, op het Cor-Dak-label en opgenomen met bassist Carol Kaye,(5) bereikte nummer 91 op de Aanplakbord Heet 100.(4)(6)

Maar zijn eerste album, Kijk!kon niet verkopen.(5) Een groter succes kwam start 1965 toen zijn originele opname van “De ‘In’-menigte”(later dat jaar opgenomen als instrumentaal door Ramsey Lewisen in 1965 ook gedekt door Petula Clark) bereikte nummer 13. Geschreven door Billy Web page en gearrangeerd door zijn broer, Gen(7) en geproduceerd door Fred Darian,(4)(8) Grey’s file bereikte nummer 11 in de VS R&B-hitlijsten #25 in de Groot-Brittannië. Het vervolg, “See You on the Go-Go”, opgenomen met topsessiemuzikanten als Kaye, Hallo BlaineEn Larry Knechtelbereikte ook de Sizzling 100, en hij bracht een album uit, Dobie Grey zingt voor ‘In’ Crowders That Go ‘Go Go,’ met enkele zelfgeschreven nummers.(5)

Grey bleef opnemen, zij het met weinig succes, voor kleine labels als Charger en Witte walvisen draagt ​​ook bij aan filmsoundtracks.(6) Hij werkte ook een aantal jaren als acteur, waaronder 2½ jaar in de productie van Los Angeles Haar.(1)(3)

In 1970, terwijl hij daar werkte, sloot hij zich aan bij een band, Vervuiling, als zanger en percussionist. Ze werden beheerd door acteur Max Baer jr. (vooral bekend als “Jethro” in De Beverly Hillbillies) en bracht twee albums uit met soul-geïnspireerde psychedelische rock, Vervuiling I En Vervuiling II.(5)(9) De band bestond uit een zanger Tata Vega en gitarist/zanger James Quill Smith. Hij werkte ook bij A&M-records op demonstratie opnames met songwriter Paul Williams.(3)

nl.m.wikipedia.orgLEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here