Home Carrière Ik zit in een familiebedrijf met een valsspeler, ik wil niet het gezicht zijn van een bedrijfscampagne, en meer — Vraag het aan een supervisor

Ik zit in een familiebedrijf met een valsspeler, ik wil niet het gezicht zijn van een bedrijfscampagne, en meer — Vraag het aan een supervisor

0
Ik zit in een familiebedrijf met een valsspeler, ik wil niet het gezicht zijn van een bedrijfscampagne, en meer — Vraag het aan een supervisor


Het zijn vijf antwoorden op vijf vragen. Daar gaan we…

1. Ik zit in een familiebedrijf met een valsspeler

De zus van mijn vrouw heeft samen met haar vriend een bedrijf. We zijn allemaal heel dichtbij. Ik maak kunst voor hun bedrijf en ik heb hun brand gemaakt. Onlangs ontrafelde mijn schoonzus een internet van leugens over haar vriend. Hij bedriegt haar al meer dan tien jaar. Hij zegt dat hij een seksverslaafde is. Ze schopte hem er aanvankelijk uit, maar hield het bedrijf met hem draaiende omdat het hun levensonderhoud was. Ze leveren altijd op korte termijn en praten in principe 24/7 over zaken. Hij is een totale puinhoop als het gaat om het organiseren of opschrijven van alles voor de financiën. Toch is hij een goede verkoper. Ze besloot uiteindelijk om weer bij hem terug te komen.

Ik magazine hem niet en ik wil geen kunst maken voor hun zaken, omdat hij er baat bij zou hebben. Ik heb moeite met hoe ik haar dit moet vertellen.

Ik denk dat je gewoon eerlijk kunt zijn: ‘Ik heb moeite met de manier waarop hij je behandelde, en het heeft me doen beseffen dat ik me niet meer met de zaak moet bemoeien. Het combineren van zaken en familie is onder de beste omstandigheden ingewikkeld, en dit heeft het nog moeilijker gemaakt. Dus ik ga uit de zakelijke stukken stappen, maar ik kan de komende twee weken alles doen wat je nodig hebt om de losse eindjes af te ronden of je te helpen bij het zoeken naar een nieuw iemand.

2. Ik wil niet het gezicht zijn van de wervingscampagne van mijn bedrijf

Mijn bedrijf begin een publiciteitscampagne voor werving en heeft mij gevraagd het gezicht van mijn baan te zijn.

Ik aarzel om vele redenen: ik denk niet dat ik echt geschikt ben voor mijn rol (ik vind het overdreven administratief), ik hou niet echt van mijn bedrijf (ik ben het niet eens met een deel van het werkgelegenheidsbeleid dat ze voeren ), en ik onderneem actief stappen om naar andere mogelijkheden te zoeken.

Ik heb geprobeerd hen uit te leggen dat ik het niet prettig vind om deel uit te maken van de campagne, omdat ik mijn privateness waardeer. Bovendien ben ik herstellende van een medisch probleem en voel en zie ik er niet 100% uit. Maar ze weigeren mij te laten gaan. Tot nu toe vermijd ik HR te antwoorden over mijn beschikbaarheid, maar ik weet dat ik daar niet lang aan kan ontsnappen. Wat kan ik doen om ze terug te trekken en mijn baan hier te behouden totdat ik iets nieuws vind?

Zeg dit: ‘Ik heb hierover nagedacht, maar het is niet iets dat ik kan doen. Dat antwoord is definitief – bedankt voor uw begrip.” Als ze daarna blijven aandringen: “Ik vind het echt ongemakkelijk dat je mijn antwoord niet respecteert.”

Het is onaangenaam voor hen om iemand daartoe aan te zetten die al heeft geweigerd, maar als je zichtbaar een minderheid bent in jouw vakgebied (ras, zichtbare handicap, enz.), is het vooral onaangenaam omdat het vrijwel zeker komt omdat ze bereid zijn om negeer je ongemak in een zoektocht om zichzelf er divers en inclusief uit te laten zien (ongeacht de feitelijke ervaring van de persoon die ze daarvoor gebruiken).

3. Mijn baan heeft mij nagebootst om free of charge Covid-tests aan te vragen

Vandaag kreeg ik een geautomatiseerde e-mail van USPS waarin mijn verzoek om free of charge Covid-tests werd bevestigd. Het zag er legitiem uit en had mijn juiste naam en thuisadres, maar het werd naar mijn zakelijke e-mailadres gestuurd en ik heb dit verzoek niet gedaan. Een beetje graven bracht aan het licht dat mijn bedrijf dit verzoek namens mij had ingediend en dit voor elke werknemer deed ter voorbereiding op een komende, persoonlijke personeelsvergadering waarvoor we allemaal zouden reizen. Ze hebben ons niet om toestemming gevraagd en ons niet laten weten dat dit gebeurde.

Is dit… toegestaan? Ik neem aan dat het niet illegaal is, maar het voelt raar als een bedrijf zich voordoet als individueel personeel (en onze persoonlijke gegevens gebruikt zonder te vragen) om te voorkomen dat er benodigdheden worden gekocht die ze nodig hebben om een ​​veilig evenement te organiseren. Het zou één ding zijn als ze het personeel zouden vragen dat zelf te doen (ik zou waarschijnlijk nog steeds geïrriteerd zijn als ik mijn koffer vol benodigdheden voor hun evenement moest inpakken, maar het zou tenminste eerlijk voelen?). Ongeacht of het legaal/toegestaan ​​is of wat dan ook, heb ik het recht om hierdoor voor de gek gehouden te worden?! Heeft u advies over wat ik eventueel moet doen om mijn zorgen te uiten?

Ja, dit is een beetje afwijkend; zij zijn feitelijk namens u betrokken geweest bij een transactie met de overheid, terwijl zij beweerden u te zijn. (Ik heb het formulier gecontroleerd dat ze hadden moeten invullen, en er is niets waarin hen wordt gevraagd te bevestigen wie ze zijn, maar het is nog steeds vervelend.) Ook zijn verzoeken om free of charge exams beperkt tot één per huishouden, dus wat als je dat al had gedaan? de jouwe aangevraagd of is iemand anders in je huishouden van plan dit te doen? Of had u die exams toegewezen voor een ander gebruik? Ik denk niet dat het de moeite waard is om te escaleren – het is eerder raar dan schandalig – hoewel je er zeker op kunt wijzen dat je van plan was die exams voor iets anders te gebruiken en dat het evenement dus zijn eigen aanbod nodig heeft.

Ze vragen tenminste mensen om te testen, neem ik aan.

4. Wanneer een bedrijf managerreferenties wil

Wanneer een potentiële werkgever of uitzendbureau om referenties van leidinggevenden vraagt, hoe letterlijk moet dat dan worden opgevat? Moeten zij mijn directe bazen zijn, of kunnen het ook mensen zijn die hoger op de organisatieladder staan ​​en mij taken opdragen? In een van mijn vorige banen was mijn relatie met vrijwel iedereen in de organisatie beter dan mijn relatie met mijn baas.

Doorgaans betekent dit de persoon die leiding aan u heeft gegeven, of in sommige gevallen misschien de baas van die persoon als deze nauw met u heeft samengewerkt. Maar het betekent niet mensen die hoger in de hiërarchie staan ​​en je werk hebben gegeven. Jij macht U kunt er een pleidooi voor houden als iemand nauw met u heeft samengewerkt En heeft het nauwe en genuanceerde perspectief op uw werk dat zij zouden zijn verwacht van een supervisor. (Het is ook redelijk om iets te zeggen als: ‘Ik zal eerlijk zijn, mijn relatie met die supervisor verslechterde toen ik haar vertelde dat ik wegging, en ik ben bang dat dit invloed zal hebben op de referentie die ze zou geven. Maar dat zou ik wel doen. Ik ben blij u involved te kunnen brengen met twee senior leiders uit die functie, met wie ik nauw heb samengewerkt en die u een genuanceerd perspectief op mijn werk konden geven.”)

Verwant:
alles wat u moet weten over functiereferenties

5. Hoe u langdurig werkverzuim kunt communiceren vanwege gezondheidssituaties

Ik ben een eigenaar van een klein bedrijf en geef leiding aan een klein workforce. Ik maak een geestelijke gezondheidscrisis door die mijn vermogen om te werken beperkt. Ik kan de vrije tijd opnemen die ik nodig heb en mijn zakenpartner (die weet wat er aan de hand is) vervangt mij als supervisor, maar ik weet niet hoe ik de situatie aan mijn personeel moet communiceren. Ik wil niet zeggen: “Ik heb een zenuwinzinking en zal waarschijnlijk uiteindelijk weer aan het werk zijn, maar ik weet niet wanneer.” Moet ik alleen maar zeggen dat ik te maken heb met een familie-noodgeval? Hoe moet ik mijn accomplice vragen om te reageren op de oprechte zorgen van mijn medewerkers over mijn afwezigheid? Tot nu toe heb ik vier weken lang niet persoonlijk kunnen werken (ik kan een paar uur per week op afstand werken – het zijn echt essentiële dingen waar mijn accomplice nog niet voor getraind is), wat aardig lijkt van lang voor een ‘familiale noodsituatie’. Misschien denk ik hier teveel over na?

“Omgaan met een gezondheidssituatie” of “gezinsnoodsituatie” of “gezondheidssituatie in het gezin” werken allemaal! Noodsituaties in het gezin en ernstige gezondheidssituaties kunnen maanden duren, afhankelijk van wat er aan de hand is. Het is ook prima om iets op te nemen als ‘gezondheidssituatie in het gezin waar ze om privateness vraagt’ als je dat wilt (hoewel dit soms tot meer speculatie kan leiden in een poging om vragen af ​​te weren). Je kunt ook iets toevoegen als: ‘Het komt wel goed met haar, maar het zal enige tijd duren voordat het probleem is opgelost.’

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here