Home Carrière Hoe je het impostersyndroom kunt bestrijden op Internationale Vrouwendag –

Hoe je het impostersyndroom kunt bestrijden op Internationale Vrouwendag –

0
Hoe je het impostersyndroom kunt bestrijden op Internationale Vrouwendag –


Wat is het impostersyndroom? Hier is een vraag-en-antwoordsessie met ondernemer en vertrouwenskoningin Kim Gravel met enkele verhelderende antwoorden.

Wat is het impostersyndroom?

Het impostersyndroom kan waarschijnlijk het beste worden omschreven als het gevoel niet genoeg te zijn – niet goed genoeg te zijn of dat je op de een of andere manier nep, nep of inadequaat bent. Erger nog, deze gevoelens blijven bestaan, ondanks bewijs van succes. Het komt heel vaak voor: tot 82% van de mensen in de VS alleen al voelt zich ooit zo. Zelfs ik heb soms final van het impostersyndroom, vooral als mijn zelfperceptie niet klopt. Ondanks het feit dat ik bijvoorbeeld altijd op QVC zit, twijfel ik nog steeds aan mezelf dat ik op de een of andere manier niet gekwalificeerd ben of dat ik ‘ontdekt’ zal worden en van het netwerk zal worden getrapt. Gek, hè?

Wanneer besefte u voor het eerst dat u zich zo voelde, en hoe reageerde u?

De eerste keer dat het me echt raakte, was toen ik aan het trainen was voor de Miss America-competitie. Ik had het gevoel dat mij voortdurend werd verteld dat ik ‘niet genoeg’ of ‘te veel’ was, en uiteindelijk internaliseerde ik die boodschappen als een gevoel dat het misschien toch niet de bedoeling was dat ik op dit niveau zou concurreren. Het is onnodig om te zeggen dat de manier waarop ik reageerde niet iets is dat ik zou aanbevelen. In plaats daarvan zou ik iedereen die het bedriegersyndroom ervaart, willen aanmoedigen om zich te baseren op de waarheid van wie ze zijn, wat een mooie, verbazingwekkende, unieke ziel is, en zich vervolgens te verbinden met hun roeping. Als ik dat eenmaal heb gedaan, merk ik dat elk bedriegersyndroom dat ik heb, vervaagt.

Wat is jouw roepingcredo?

  • Ik vertrouw erop dat mijn roeping niet een wat is, maar een waarom.
  • Ik vertrouw erop dat mijn roeping voortkomt uit een rode draad van vreugde in mijn leven.
  • Ik vertrouw erop dat mijn grootste angsten en onzekerheden mij op mijn roeping zullen wijzen.
  • Ik vertrouw erop dat, ongeacht de leeftijd of levensfase waarin ik me bevind, het nu de tijd is om Gods roeping voor mijn leven uit te voeren.
  • Ik vertrouw erop dat ik niet alleen op aarde ben gezet om ruimte in te nemen, maar om een ​​verschil te maken.
  • Ik vertrouw erop dat God een lamp voor mijn voet is en mijn pad zal verlichten.
  • Ik vertrouw erop dat ik al de gaven en talenten heb om mijn roeping te vervullen.
  • Ik vertrouw erop dat ik kan beginnen waar ik nu ben en kan worden wie ik moet zijn.

Waarom kan het hebben van het impostersyndroom een ​​goede zaak zijn?

Ik geloof dat het bedriegersyndroom ons echt kan helpen excellentie bereiken En succes behalen binnen ons werk. Als we op de juiste manier met die gevoelens omgaan, wat inhoudt dat we pauzeren, herbronnen en onszelf opnieuw verankeren in de waarheid wie we zijn en wat onze roeping is, kan dit ons helpen vooruit te blijven gaan op het pad dat voor ons bedoeld is.

bedrieger syndroom

Wat zijn de 5 soorten impostersyndroom?

Perfectionist, skilled, natuurlijk genie, solist, superpersoon. Als je goed presteert, heb je waarschijnlijk op een bepaald second in je leven final gehad van het impostersyndroom.

Hoe kunnen vrouwen het impostersyndroom overwinnen?

De beste manier die ik heb gevonden om met het impostersyndroom om te gaan, is door je perceptie te veranderen, wat moeilijk klinkt, maar het is absoluut iets dat je kunt leren. Je kunt van alles en nog wat verschuiven. De reden waarom je dit wilt doen, is omdat hoe je jezelf waarneemt, zal bepalen wat je wordt. Zodra je je perceptie hebt veranderd, wil je je bedriegersyndroom in de openbaarheid brengen en erover praten. Hierdoor zul je twijfels aan jezelf gaan herkennen, en dat zal het gemakkelijker maken om te veranderen waar je naar kijkt. Wat er uiteindelijk zal gebeuren, is dat je begint te accepteren waar je naar kijkt, wat betekent dat je jezelf er uiteindelijk niet door in elkaar slaat. Vergeet niet: verander uw zwakte in kracht, uw falen in kracht en uw puinhoop in uw boodschap!

Hoe kun je van je puinhoop je boodschap maken?

De puinhoop van het leven is voor verschillende mensen verschillend. Ik heb bijvoorbeeld de rotzooi van mijn scheiding gebruikt om mezelf te kanaliseren om vrouwen sterker te maken. Nu ben ik een wereldwijde stem die vrouwen leert om in vertrouwen te wandelen en nooit achterom te kijken. Maak van jezelf je eigen meesterwerk en verander je perceptie.

Wat is het belangrijkste dat je vrouwen wilt laten weten op Internationale Vrouwendag?

Dat jij niet jouw omstandigheden bent. Het maakt niet uit hoeveel puinhoop je van je leven hebt gemaakt of hoe huge je zit, je bent op de perfecte plek om die eerste stap te zetten in het omarmen van je roeping. Je hebt dit. Ik geloof in jou.

Kim Gravel was ooit uitgeput en woonde in een vervallen appartement. Deze dynamo omarmde haar omstandigheden en persoonlijke kracht om QVC-presentator, tv-persoonlijkheid en nu auteur van te worden Vertrouwen verzamelen: start waar u bent om de persoon te worden die u had moeten zijn (25 april 2023). In 2016 werkte Kim samen met televisie- en on-line retailgigant QVC om haar zeer succesvolle kledinglijn, Belle by Kim Gravel®, te lanceren, en ze lanceerde ook de cosmeticalijn Belle Magnificence®, nu een bedrijf met een waarde van $ 100 miljoen.

*********

Mevrouw Carrièremeisje streeft ernaar waardevolle inzichten te bieden waar u gebruik van kunt maken. Wilt u meer zien van onze columnisten en gastauteurs, controleer deze ouT! Of abonneren naar onze wekelijkse e-mail met onze nieuwste artikelen. Wij zijn ook aanwezig op Medium!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here