Home Carrière Drie ideas voor het vinden van een baan die je leuk vindt

Drie ideas voor het vinden van een baan die je leuk vindt

0
Drie ideas voor het vinden van een baan die je leuk vindt


Neem even de tijd om uw ideale carrière voor te stellen…

Is dit de baan die je nu hebt of was je gewoon aan het dagdromen over groenere weiden in een andere functie of een ander bedrijf? Als dit het laatste is, hoeft u zich geen zorgen te maken. We hebben het allemaal weleens meegemaakt.

Misschien bent u bang dat u niet over de juiste vaardigheden of ervaring beschikt om de baan te krijgen die u echt wilt, of misschien weet u niet eens zeker wat u wilt doen, maar weet u dat dit niet het geval is. dit.

Wat de reden ook is, wij zijn er om u te helpen een nieuwe free of charge cursus – Levenswerk – gehost door onze voorzitter en CEO, James Reed. Hier zijn slechts drie ideas uit de cursus die je kunnen helpen een baan te vinden waar je dol op bent (en op maandag).

1. Weet wat je wilt (wat je echt, echt wilt)

Het lijkt misschien voor de hand liggend, maar een goed idee hebben van wat je wilt met je carrière is de eerste stap om daar te komen.

Het begint met begrijpen wat uw waarden, doelen en sterke punten zijn, en vervolgens die kennis gebruiken om na te denken over welke carrières u echt voldoening zult vinden. Wat zijn uw belangrijkste vaardigheden en zwakke punten? In welke taken blink je uit (of ben je bang)? En waar zie je jezelf echt in de toekomst?

Gewapend met deze antwoorden zult u er zekerder van zijn dat uw volgende carrièrestap de juiste is één, omdat het niet alleen aansluit bij wat je wilt met je baan, maar ook met je leven.

2. Doe je onderzoek

Een van de meest uitdagende onderdelen van het veranderen van baan of carrière is ervoor zorgen dat je in een sector terechtkomt die niet in verval is. Dat betekent dat u zich moet verdiepen in de huidige veelgevraagde en stabiele sectoren, zoals AI of het onderwijs, om te zien waar uw vaardigheden zouden kunnen passen.

Het is ook een goed idee om de bedrijven waarin u geïnteresseerd bent te onderzoeken om te zien of uw waarden op één lijn liggen en of ze financieel stabiel zijn. U wilt niet het schip verlaten om bij een bedrijf terecht te komen dat u niet leuk vindt – of erger nog, dat kan ertoe leiden dat uw baan over een paar maanden in gevaar komt.

3. Zorg voor netwerken

Of, zoals James Reed CBE het in zijn boek zegt: Levenswerk, – ga naar feestjes.

De waarheid is dat het woord ‘netwerken’ is synoniem geworden met zaken als zweethanden bij ongemakkelijke sociale evenementen en DM’s van vreemden op LinkedIn. Maar het hoeft niet zo te zijn.

Als je het terugbrengt tot de essentie, gaat netwerken eigenlijk over verbinding maken met mensen die je kunnen helpen (en omgekeerd). Het kan betekenen dat je met een vriend koffie gaat drinken om zich te verdiepen in een sector waarin je geïnteresseerd bent, het kan betekenen dat je een evenement bijwoont en gewoon mensen leert kennen, en ja, het kan betekenen dat je semi-vreemden op LinkedIn een DM stuurt – wat kan kan echt effectief zijn als je het op de juiste manier benadert, en vergeet niet om je boodschap te personaliseren.

Dus daar heb je het: drie ideas voor het vinden van een carrière waar je van houdt. Hoewel deze lijst zeker niet uitputtend is, is het een goed startpunt om te ontdekken wat u vervolgens wilt doen.

Heb je nog steeds het gevoel dat je vastzit?

Uiteindelijk weet alleen jij echt wat de juiste carrière voor jou is. Maar als u nog steeds niet zeker weet wat u nu wilt doen, neem dan contact met ons op free of charge cursus, Levenswerk: hoe u vooruit kunt komen in een carrière waar u van houdtkan helpen.

Life’s Work, georganiseerd door onze voorzitter en CEO, James Reed CBE, en Govt Coach Steph Rix, geeft je alle instruments die je nodig hebt om het beste carrièrepad voor jou te ontdekken en, als je het eenmaal weet, je droombaan te vinden.

Het is slechts een beperkte tijd free of charge, dus pak het terwijl je kunt.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here