Home Carrière 4 manieren om te profiteren van werkloosheid

4 manieren om te profiteren van werkloosheid

0
4 manieren om te profiteren van werkloosheid


Werkloosheid: het is een situatie waar velen bang voor zijn en die kan leiden tot financiële problemen en hoge werkloosheidscijfers spanning, spanningen een laag zelfbeeld. Voor iedereen die geweest is ontslagenhun dienstverband was beëindigd, of ontslag nemen hun baan, geconfronteerd met de werkloosheid, is een beangstigend vooruitzicht.


Om welke reden dan ook, je zit zonder baan werkloos is geen tijd om zelfgenoegzaam te zijn. Beschouw in plaats daarvan uw periode van werkloosheid als een kans om uzelf opnieuw te beoordelen en uzelf opnieuw uit te vinden. Ze zeggen dat als een deur sluit, er een andere deur opengaat. Gebruik deze periode verstandig en die andere deur kan een enorme stap voorwaarts in je carrièrepad zijn.

Er zijn veel strategieën die u kunt gebruiken om uzelf sterker te maken, de controle over uw situatie te krijgen en het meeste te halen uit de tijd die u ter beschikking heeft.

Hier zijn vier manieren om te profiteren van werkloosheid.

1. Vrijwilliger

Werkloze professionals profiteren van vrijwilligersmogelijkheden

Grote voorraad

Wees geïnteresseerd in wat er in uw gemeenschap gebeurt en raak betrokken. Sluit je aan bij een of meer lokale gemeenschapsgroepen en vrijwilliger een deel van uw tijd en experience. Vrijwilligerswerk staat altijd goed op een cv en toont een actieve interesse in uw gemeenschap zal positief bekeken worden door werkgevers.

Bovendien biedt vrijwilligerswerk je de mogelijkheid om dat te doen netwerk met mensen uit alle lagen van de bevolking, en dit kan op zijn beurt leiden tot uw volgende baan.

Goede aanspreekpunten zijn uw lokale Leeuwen of Roterend Golf equipment.

2. Leer nieuwe vaardigheden

Werkloze jonge vrouw op laptop profiteert van haar vrije tijd door haar CV bij te werken en nieuwe vaardigheden te lerenGrote voorraad

Houd je geest actief door een nieuwe vaardigheid te leren. Potentiële werkgevers zullen positief zijn over het feit dat u uw tijd verstandig heeft gebruikt om gelijke tred te houden met veranderingen in de branche een nieuwe vaardigheid ontwikkelen.

Een geweldige plek om te beginnen is met free of charge of goedkope on-line cursussen. Als je merkt dat de cursussen die je wilt volgen veel geld kosten, beschouw ze dan als een investering in jezelf.

Let daarnaast op eventuele sectorontwikkelingen in het nieuws, zodat u, wanneer het tijd is om op die droombaan te solliciteren, bereid bent om niet alleen uw rol te bespreken, maar ook de sector als geheel en hoe de vaardigheden die u heeft ontwikkeld u zullen helpen. slagen in die rol.

3. Trainen

Werkloze man werkt

Grote voorraad

In zo’n stressvolle tijd moet je additional goed voor jezelf zorgen. Er is nu geen excuus meer om het starten van een trainingsregime uit te stellen omdat je er geen tijd voor hebt. Je hebt er genoeg van.

Je hoeft niet naar een sportschool te gaan of een private coach te zoeken. Ga hardlopen of fietsen, ga op expedities om de omgeving te verkennen, of creëer gewoon je eigen expeditie dagelijkse trainingsroutine voor thuis en houd je eraan. Je zult er beter uitzien, je beter voelen en je minder gestrest voelen – en dat zal allemaal gebeuren vergroot je zelfvertrouwen.

4. Herwerk uw CV

Dit is zeker het second om te updaten en te polijsten jouw CV. Als je al langere tijd dezelfde baan hebt, kan het een goed idee zijn om te onderzoeken wat de beste manier is om je CV te optimaliseren, zodat voorbij de ATS komt.

Start bovendien met het verbeteren van uw on-line aanwezigheid door het creëren van of het bijwerken van uw LinkedIn-profiel en lid worden van professionele industriegroepen. Dit is allemaal een vorm van netwerken en een geweldige manier om kansen te vinden die misschien niet op grote schaal worden geadverteerd.

Meld u ook aan voor dagelijkse vacature-alerts en maak uw bucketlist voor interviews. Hoe doelgerichter uw zoek naar werkhoe gemakkelijker het zal zijn om een ​​baan te vinden.

Voelt u zich iets beter nu u werkloos bent? We hopen het! Als u wilt profiteren van uw werkloosheid, hoeft u alleen maar de vier bovenstaande suggestions te volgen.

Onthoud: beschouw werkloosheid niet als een tegenslag. Zie het als een kans om uw carrière te verbeteren, need dat is het!

Meer hulp nodig bij het zoeken naar een baan?

Lid worden om te leren hoe u een baan kunt vinden en uw ware potentieel kunt ontketenen om te krijgen wat u wilt van uw werk!

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op een eerdere datum.

Van uw siteartikelen

Gerelateerde artikelen op web

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here