Home Carrière Individualiteit ontketenen: mensen empoweren through AI

Individualiteit ontketenen: mensen empoweren through AI

0
Individualiteit ontketenen: mensen empoweren through AIDe nieuwste AI-ontwikkelingen maken het gemakkelijker om individualiteit tot uitdrukking te brengen door gebruik te maken van onze unieke kennis en ervaringen. Met AI wordt het gemakkelijker om onze specifieke kennis en ervaringen te benutten. Deze ontwikkelingen stellen ons in staat om onze uniciteit te versterken en een wereld te bevorderen waarin ieders onderscheidend vermogen wordt gevierd en optimaal wordt benut.


AI zal een nieuwe computer-menselijke interface openen

De manier waarop we omgaan met computer systems is in de loop van de tijd veranderd. We gingen van ponskaarten through opdrachtregelinterfaces naar grafische gebruikersinterfaces. Elke iteratie heeft de toegankelijkheid van computer systems voor een breder publiek vergroot.

De eerste commerciële laptop, UNIVAC I, werd gekocht om te helpen met de Amerikaanse volkstellinggegevens in de jaren vijftig. Het woog meer dan 7 ton en had een leger mensen nodig om met ponskaarten te kunnen opereren. In de jaren 80 speelden kinderen thuis Oregon Path op een IBM-pc through opdrachtregelinterfaces op MS-DOS. Nu communiceren mensen grafisch met hun vingers met computer systems in hun zak terwijl ze lopen.

Een nieuwe interface? Is AI/LLM niet gewoon een betere chatbot?

De nieuwste vooruitgang op het gebied van AI, bekend als LLM (groot taalmodel), ontgrendelt twee belangrijke superkrachten: programmeren through natuurlijke taal en leren van gebruikersvoorkeuren voor meer gepersonaliseerde ervaringen (Yingqiang Ge, et al, 2023). Deze twee belangrijke superkrachten zullen het voor meer mensen mogelijk maken computer systems te programmeren in alledaagse taal en hun interacties af te stemmen op hun voorkeuren. Deze doorbraken zullen gebruikers in staat stellen computergedrag vorm te geven volgens hun unieke wensen, waardoor technologie voor iedereen toegankelijker en persoonlijker wordt.

Wat betekent ‘persoonlijke ervaring’ voor mij in gewoon Engels?

Gepersonaliseerde ervaring betekent dingen afstemmen op mijn unieke voorkeuren en interesses. Ik hou van reizen. Het gaat mij erom unieke en een beetje obscure ervaringen te ontdekken in plaats van het maken van perfecte Instagram-foto’s. Ik volg Mitra (@travelbymitra) omdat ze een schat aan kennis heeft als het gaat om bestemmingen buiten de gebaande paden, zoals Galleria Sciarra, weggestopt vlakbij de Trevifontein.

Laten we ons voorstellen dat Mitra haar eigen AI-reisagent heeft, vol met al die insiderinformatie. Met AI kon ze speciaal voor mij een persoonlijk reisschema maken. Ik zou gewoon tegen mijn eigen AI-agent zeggen dat hij met haar moet samenwerken, en voila: een reisplan op maat, afgestemd op mijn smaak. Bovendien konden we, dankzij het aanpassingsvermogen van AI, het reisschema ter plekke aanpassen, waarbij we ons konden aanpassen aan zaken als verkeer of last-minute restaurantvondsten op dag twee van de reis. Het is alsof ik een reismaatje heb die precies weet wat ik leuk vind, en die me helpt het beste uit elk avontuur te halen.

Het ontketenen van de uniciteit van mensen

In de vorige evolutie van mens-computerinterfaces hebben we mensen gestandaardiseerd en getraind om op specifieke manieren met computer systems te communiceren: cntr+alt+del om opnieuw op te starten, klik op deze knop om een ​​e-mail te verzenden, knijpen en zoomen om een ​​foto te vergroten, enz. Deze acties werden routine omdat softwareontwikkelaars besloten dat ze de beste gebruikerservaring moesten bieden, en gebruikers werden getraind om dit voorbeeld te volgen. In wezen plaatsen we gebruikers in vooraf bepaalde stappen om met de computer systems te communiceren.

Er ontstaan ​​spannende nieuwe mogelijkheden met de nieuwste AI-ontwikkelingen. Individuen hebben nu nieuwe manieren om computer systems te trainen om zich te gedragen volgens hun voorkeuren, waarbij de unieke kenmerken van elke persoon worden omarmd. Deze verschuiving opent de deur naar een toekomst waarin technologie de levens van individuen op zinvolle manieren verrijkt, en ik ben benieuwd wat ons te wachten staat.

Van uw siteartikelen

Gerelateerde artikelen op web

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here