Home Carrière 4 manieren om te herstellen van een slecht sollicitatiegesprek

4 manieren om te herstellen van een slecht sollicitatiegesprek

0
4 manieren om te herstellen van een slecht sollicitatiegesprek


Heeft u ooit een sollicitatiegesprek verlaten met het gevoel dat het niet zo goed ging? Twijfel aan jezelf kan binnensluipen zodra je de deur uitloopt. Kleine dingen irriteren je, zoals je houding, toon en de antwoorden die je gaf.

Je kunt deze negatieve ervaringen omzetten in positieve en beter worden in interviews.


Elke tegenslag in het leven is een kans om te leren, en er zijn meerdere dingen die je kunt leren van een slecht sollicitatiegesprek en die tot succes in het volgende sollicitatiegesprek kunnen leiden.

Dit is wat u moet doen om van uw fouten te herstellen en uzelf in een positie te brengen om uw volgende sollicitatiegesprek te laten slagen.

Maak aantekeningen na het interview

Nadat het interview voorbij is, doe een stapje terug en denk na over het interview.

Schrijf op wat je denkt dat er mis is gegaan. Als u uw gedachten na het interview op papier zet, krijgen ze de meeste geldigheid. Dit is het second waarop rauwe emoties naar boven komen en je gedachten waar zijn. Kijk na een paar dagen nog eens naar wat je hebt geschreven. Bekijk uw inzendingen die in het heetst van de strijd zijn voltooid. Als u met een helder hoofd over deze gedachten nadenkt, kunt u zich concentreren op de ontwikkeling van uw persoonlijkheid interviewvaardigheden.

Het kan ook nuttig zijn om met een vriend of professionele kennis te praten over uw slechte sollicitatiegesprekken en hun suggestions te vragen.

Identificeer sterke punten

Vrouw identificeert haar sterke punten met een loopbaancoach vóór een sollicitatiegesprekGrote voorraad

De sollicitatiegesprek kan een smeltkroes zijn. Het is een bron van spanning voor de meesten werkzoekenden. De gedachte iets verkeerds te zeggen of jezelf niet right te presenteren, kan belastend zijn op een toch al zenuwslopende situatie zoek naar werk. Stress en tegenslag kunnen u echter sterker maken in de toekomst tijdens elk sollicitatiegesprek.

Denk na over wat je deed dat goed ging. Heeft u situaties waarin u zich bevond uitgelegd? door solide verhalen? Denk na over welke delen van de interviews u zich het meest op uw gemak voelde. Denk na over jouw aanpak en mindset op deze gebieden. Ontwikkel een interviewstrategie met dit als foundation.

Zet een routine op

Zelfverzekerde man wacht voor zijn sollicitatiegesprekGrote voorraad

Veel grote figuren in de sport hebben vóór elke wedstrijd een routine opgesteld. Of het nu is omdat ze bijgelovig zijn of niet, er schuilt een zekere mate van troost in het doen van iets vertrouwds. Het verlicht hun geest en brengt hen in de stroom van het spel. Ontwikkel uw eigen routine voor uzelf met sollicitatiegesprekken.

Zorg voor een consistente oefenroutine waarbij u dagelijks een bepaalde hoeveelheid tijd besteedt aan de voorbereiding op het sollicitatiegesprek. Probeer er minstens één te doen nep-interview met een vertrouwde vriend of collega.

Ga op de ochtend van een sollicitatiegesprek een stuk hardlopen, lezen of doe iets wat je leuk vindt en waardoor je gedachten van het sollicitatiegesprek worden afgeleid. Ontwikkel een routine en bepaal uw eigen circulation, en u zult verbeteren tijdens het sollicitatiegesprek.

Stuur bedankbriefjes

Vrouw op laptop schrijft een bedankbriefje na een sollicitatiegesprek Grote voorraad

Je moet niet alleen een kort bedankje na het sollicitatiegesprek het bedrijf bedanken voor de mogelijkheid om voor de baan te solliciteren, maar u moet ook een kort bedankbriefje sturen nadat u een afwijzing van de baan heeft ontvangen.

Een afwijzing van een baan kan een kans zijn om wat suggestions te krijgen, maar wees er niet te opdringerig over.

Als reactie op de afwijzing kunt u hen nogmaals bedanken voor de mogelijkheid om te solliciteren, uw teleurstelling uiten omdat ze de baan niet hebben gekregen, maar hen feliciteren met het vinden van de juiste kandidaat. Je kunt ze dan vragen of je iets kunt doen om je als kandidaat te verbeteren en op hun radar te blijven voor toekomstige kansen.

Als ze reageren, is dat zo free of charge suggestions! Zo niet, laat het dan los en verplaats er één.

Iedereen heeft wel eens fouten gemaakt tijdens sollicitatiegesprekken. Het belangrijkste is om van hen te leren en uw inspanningen te richten op verbetering. Volg de bovenstaande ideas om te herstellen van een slecht sollicitatiegesprek en zorg voor succes bij uw volgende sollicitatiegesprek.

Meer hulp nodig bij het zoeken naar een baan?

Lid worden om te leren hoe u een baan kunt vinden en uw ware potentieel kunt ontketenen om te krijgen wat u wilt van uw werk!

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op een eerdere datum.

Van uw siteartikelen

Gerelateerde artikelen op web

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here