Home Concert America On CoffeeWe nodigen je gewoon uit om even een time-out te nemen in de ritmische sfeer van onze ontbijt-, brunch- en/of koffieselecties. We zijn blij als je langskomt.Fleetwood Mac “Rhiannon”

America On CoffeeWe nodigen je gewoon uit om even een time-out te nemen in de ritmische sfeer van onze ontbijt-, brunch- en/of koffieselecties. We zijn blij als je langskomt.Fleetwood Mac “Rhiannon”

0
America On CoffeeWe nodigen je gewoon uit om even een time-out te nemen in de ritmische sfeer van onze ontbijt-, brunch- en/of koffieselecties.  We zijn blij als je langskomt.Fleetwood Mac “Rhiannon”


The Rolling Stone Album Information (7)Fleetwood Mac is het tiende album van de Brits-Amerikaanse band Fleetwood Mac, uitgebracht in 1975. Het was het tweede gelijknamige album van de band; de eerste was hun album uit 1968. Onder followers van Fleetwood Mac wordt het album vaak het White Album genoemd. Dit is het eerste Fleetwood Mac-album met Lindsey Buckingham als gitarist en Stevie Nicks als zanger, nadat Bob Welch eind 1974 de band verliet. was ook de laatste van de groep die op het Reprise-label werd uitgebracht tot The Dance uit 1997 (de daaropvolgende albums van de groep tot dan toe werden uitgebracht by way of Warner Bros. Data, het moederbedrijf van Reprise).

Het album bereikte nummer één in de Billboard 200 ruim een ​​jaar nadat het in de hitlijsten terechtkwam, stond 37 weken in de high 10 en meer dan vijftien maanden in de high 40. Het bracht drie high twintig singles uit: “Over My Head”, “Rhiannon ‘ en ‘Say You Love Me’, waarvan de laatste twee internet niet in de high tien staan, beide op nummer 11. In 1986 werd het door de RIAA vijf keer platina gecertificeerd, wat neerkomt op verzendingen van vijf miljoen eenheden in de Verenigde Staten. )

“Heat Methods” was de eerste single die in 1975 in Groot-Brittannië van het album werd gehaald. Het werd niet als single uitgebracht in de Verenigde Staten, waar Over My Head in plaats daarvan werd uitgebracht. Aanvankelijk genereerde het album beperkte belangstelling in het Verenigd Koninkrijk, omdat de eerste drie singles die door de nieuwe line-up werden uitgebracht niet in de hitlijsten terechtkwamen. “Say You Love Me” stond op de UK Singles Chart en bereikte nummer 40 (11). Na het enorme succes van Rumours twee jaar later werd de belangstelling voor de band opnieuw aangewakkerd en werd Fleetwood Mac in 1978 opnieuw uitgebracht, samen met de single “Rhiannon” die internet buiten de Prime 40 piekte op nummer 46. (10) Het album piekte uiteindelijk op nummer 23 in de UK Albums Chart (11), maar was een opmaat naar een reeks enorm succesvolle albums voor de band in Groot-Brittannië, waaronder vier multi-platina nummer één: Rumours, Tusk, Tango within the Evening en Behind the Masks.(10)

en.m.Wikipedia.orgLEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here