Home Carrière Hoe u een professionele voicemail achterlaat voor een baan

Hoe u een professionele voicemail achterlaat voor een baan

0
Hoe u een professionele voicemail achterlaat voor een baan


Veel sollicitanten stellen fenomenale cv’s op, maar slagen er niet in een fysiek sollicitatiegesprek te bemachtigen. Vaak komt dit door onjuiste telefoonetiquette, slechte stempresentatie en slechte voicemails.


Hier zijn vijf dingen die u moet onthouden voordat u uw volgende voicemail achterlaat, als u dat wilt een goede indruk maken en vergroot uw kansen op een persoonlijk interview.

1. Onderschat nooit de kracht van de telefoon

Vrouw op telefoon en laptop luistert naar een voicemail voor een baan

Grote voorraad

In ons digitale tijdperk vindt het merendeel van de communicatie met vrienden en familie plaats through sms of andere directe berichten. Telefoneren lijkt een omslachtige, langzame en ongemakkelijke vorm van communicatie. Mensen ouder dan 35 jaar voelen zich echter veel comfortabeler bij het gebruik van de telefoon en zullen deze vaak gebruiken als screeningsinstrument voor sollicitanten. Maar ongeacht de leeftijd van de rekruteringsmanager, de meeste werkgevers zal een planning maken telefonisch interview met u voordat u wordt uitgenodigd voor een persoonlijk interview.

Telefonisch interview vaardigheden zijn essentieel op alle werkgelegenheidsniveaus. Zowel consultants met een hoog vermogen als cafémedewerkers krijgen doorgaans allemaal te maken met een telefonisch interview en moeten soms tijdens het interviewproces de voicemail gebruiken. Dit is uw eerste contact met een potentiële werkgever en het is van cruciaal belang om een ​​fantastische indruk te maken.

2. Neem uw eigen stem op en luister ernaar

De man houdt zijn telefoon vast en oefent met het achterlaten van een voicemail voor een baan

Grote voorraad

Het achterlaten van een uitstekende voicemail begint met het koesteren van een goede spreekstem. Spreek langzaam, duidelijk en right. Gebruik Dragon-software of zelfs de eenvoudige opnamefunctie op uw telefoon om een ​​goede telefoonstem te ontwikkelen. Dit vergt oefening.

Bereid vijf uitgaande berichten snel achter elkaar voor.

Gebruik in de eerste plaats uw normale spreekstem en uw gebruikelijke uitgaande bericht.

Volg op de tweede deze tekst: “Dit is jouw naam). Druk op # om de relaxation van dit bericht over te slaan. Ik ben momenteel niet beschikbaar. Ik controleer en beantwoord voicemails na het ontbijt, de lunch en om 15.30 uur. Laat een gedetailleerd bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met u op.” (Varieer de inhoud van het bericht jouw schema maar geef de luisteraar particulars over wanneer u berichten gaat controleren en terugbellen.)

Bij het derde uitgaande bericht verlaagt u met opzet de toon van uw stem en spreekt u opnieuw.

Spreek bij het vierde uitgaande bericht bewust iets langzamer en verwijder ‘eh’, ‘uhs’ en andere veel voorkomende spraakvullers.

Bij het vijfde bericht moet u uw stem langzamer en lager maken en duidelijk spreken.

Wacht minimaal vier uur en luister vervolgens naar alle weergaven van uw uitgaande bericht. Neem vervolgens een laatste uitgaand bericht op met behulp van wat u hebt geleerd door naar uw eigen stem te luisteren. Luister de volgende dag naar dit zesde bericht en als u tevreden bent met de resultaten, bewaar het dan als uw uitgaande bericht.

3. Goede voicemails beginnen met particulars

Vrouw houdt haar telefoon vast en oefent met het inspreken van een voicemail voor een baan

Grote voorraad

Wanneer u een voicemail inspreekt, spreek dan altijd uw volledige naam en de functietitel in de positie waarover u belt aan het start van het bericht. Laat vervolgens de reden achter waarom u belt en uw terugbelnummer, inclusief het netnummer. Herhaal het terugbelnummer en uw naam aan het einde van de voicemail.

4. Assist de wervingsmanager

Man op telefoon en laptop laat een voicemail achter voor een baan

Grote voorraad

Laat voldoende informatie achter in de hoofdtekst van uw voicemail, zodat de luisteraar u snel kan scheiden van de relaxation van de sollicitanten. Dit kan zo simpel zijn als, ‘Dit is John Jones, ik heb ingediend mijn CV twee weken geleden, op 15 april. Ik bel u terug, gedateerd 10 mei, met het verzoek om een ​​persoonlijk onderhoud.” Iets informeler kan ook werken.

Het idee hier is tweeledig: maak indruk en assist de persoon aan de andere kant van de lijn snel te identificeren wie u bent en de reden waarom u belt.

5. Laat voldoende informatie achter om de wervingsmanager te verleiden

Vrouw aan de telefoon laat een voicemail achter voor een baan

Grote voorraad

Te weinig informatie achterlaten is een veelgemaakte fout. In een voicemail is er na alle particulars ruimte voor minimaal één zin om een ​​indruk achter te laten. Niet drone op! Het idee hier is om iets achter te laten voor de wervingsmanager dat laat zien dat je web zo interessant bent als waarin je geïnteresseerd bent. Zoiets als:

‘Dit is John Smith, ik bel over de baan die u op de lijst had staan ​​voor een baan in het herpetologielaboratorium van het Pure Historical past Museum. Ik heb je vorige week mijn CV gestuurd. Mijn terugbelnummer is (913) 244-8022. Als jouw afdeling nog een gek aankan met een uitstekende Godzilla-filmcollectie, dan ben ik jouw man. Nogmaals, mijn naam is John Smith en mijn nummer is (913) 244-8022.

Maak uw lijnen zorgvuldig en passend. Herpetologen zijn wetenschappers die reptielen en amfibieën bestuderen en die dol zijn op Godzilla-films. De bovenstaande opmerking weerspiegelt zowel het onderzoek als de persoonlijkheid van de aanvrager.

De volgende keer moet u een voicemail achterlaten in uw zoek naar werkOnthoud deze vijf ideas. Met een goed uitgevoerde voicemail maakt u een goede eerste indruk en vergroot u uw kansen op een persoonlijk sollicitatiegesprek. Oefening baart kunst!

Meer hulp nodig bij het zoeken naar een baan?

Lid worden om te leren hoe u een baan kunt vinden en uw ware potentieel kunt ontketenen om te krijgen wat u wilt van uw werk!

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op een eerdere datum.

Van uw siteartikelen

Gerelateerde artikelen op web

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here