Home Concert America On CoffeeWe nodigen u uit om even een time-out te nemen in de ritmische sfeer van onze ontbijt-, brunch- en/of koffieselecties. We zijn blij als je langskomt. Color My World – by Chicago

America On CoffeeWe nodigen u uit om even een time-out te nemen in de ritmische sfeer van onze ontbijt-, brunch- en/of koffieselecties. We zijn blij als je langskomt. Color My World – by Chicago

0
America On CoffeeWe nodigen u uit om even een time-out te nemen in de ritmische sfeer van onze ontbijt-, brunch- en/of koffieselecties.  We zijn blij als je langskomt. Color My World – by Chicago


“Color My World” is een nummer geschreven door de Amerikaanse muzikant James Pankow, een van de oprichters van de rock/jazzfusionband Chicago.

Het maakt deel uit van Pankows liederencyclus/suite “Ballet for a Lady in Buchannon” en werd opgenomen voor hun tweede album Chicago, ook wel Chicago II genoemd (1970). Terry Kath zingt de hoofdstem en Walter Parazaider speelt de zeer herkenbare fluitsolo.

Het nummer werd naar Acuff-Rose Music in Nashville gebracht als een eenvoudig nummer met vijf akkoorden en een tekstregel. A&R-techneut Earl Knosher breidde en arrangeerde vervolgens de progressie uit en voegde de kleurrijke majeur 7e en 9e akkoorden toe die het nummer zo uniek maken.

Het majeur septiemakkoord waarmee het nummer begint, wordt zelfs ‘het beroemdste majeur septiemakkoord in de muziekgeschiedenis’ genoemd.(1) Knosher arrangeerde ook de fluitsolo en speelde piano op de eerste demo van het nummer.

Het nummer werd aanvankelijk uitgebracht als de B-kant van “Make Me Smile” in maart 1970. Het werd in juni 1971 opnieuw uitgebracht als de B-kant van de heruitgave van “Beginnings”; deze tweede single bereikte nummer 7 in de Amerikaanse Billboard Scorching 100.

“Color My World” werd in de jaren zeventig een populair “slow-dance” -lied op schoolbalfeesten en universiteitsdansen.

Chicago blijft het nummer uitvoeren, alleen of als onderdeel van het ballet. Sinds Kath’s dood in 1978 en in 1982 weer op hun setlist werd opgenomen, werd de leadzang uitgevoerd door Invoice Champlin tot 1991, toen Robert Lamm de leiding nam. Het wordt sinds 2009 gezongen door trompettist Lee Loughnane.

nl.m.wikipedia.orgLEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here