Home Voeding Griekse Boterbonensalade – Sharon Palmer, de plantaardige diëtist

Griekse Boterbonensalade – Sharon Palmer, de plantaardige diëtist

0
Griekse Boterbonensalade – Sharon Palmer, de plantaardige diëtist


Deze Griekse Boterbonensalade is geïnspireerd op de pure, zonnige smaken en ingrediënten van Griekenland: olijven, tomaten, paprika, uien, kappertjes, oregano en citroenen. De Griekse keuken is gevuld met prachtige bonensaladegerechten, zoals deze. Deze veganistische glutenvrije boterbonensalade is stevig genoeg om als hoofdgerecht van uw maaltijd te dienen, geserveerd met een eenvoudige soep, zoals groentesoep of linzensoep, en wat rustiek volkorenbrood. Het enige dat u hoeft te doen, is uw boterbonen koken en er groenten, olijfolie, citroensap en kruiden doorheen gooien. In de koelkast blijft deze salade maximaal een week goed. Je kunt ook boterbonen uit blik vervangen om dit recept in een handomdraai te maken. Maak het klaar voor het bereiden van maaltijden doordeweeks, potlucks, picknicks, familiediners en meer.

Voedingsnotities

De ster van deze gezonde salade zijn peulvruchten, waaronder gedroogde bonen, erwten en linzen. Dit zijn zeer gezonde voedingsmiddelen die u vaker in uw dieet zou moeten opnemen. Ik raad u aan ze elke dag te eten. Peulvruchten zijn niet alleen een budgetvriendelijke eiwitbron, ze houden ook verband met meerdere gezondheidsvoordelen, waaronder de gezondheid van het hart, en een lager risico op diabetes kind 2 en bepaalde soorten kanker. Probeer dus meer gerechten op foundation van bonen aan uw menu toe te voegen. Lees meer over de gezondheidsvoordelen van peulvruchten hier.

Bekijk mijn stay video waarin je ziet hoe ik dit recept in mijn eigen keuken heb gemaakt als onderdeel van mijn IGTV Sustainability Collection hier.

Afdrukken

klok klokpictogrambestek bestek icoonvlag vlagpictogrammap mappictograminstagram instagram-pictogrampinterest Pinterest-pictogramFb Fb-pictogramafdrukken afdrukpictogramvierkanten vierkantjes icoonhart hart icoonhart solide hart solide pictogram

Beschrijving

Dit volledig plantaardige, veganistische, glutenvrije recept voor Griekse Boterbonensalade is geïnspireerd op de pure smaken en ingrediënten van Griekenland: olijven, tomaten, paprika, uien, kappertjes, oregano en citroenen. 1. Week de bonen een nacht in water.
 2. Giet het water af en voeg bonen toe aan a grote pot. Bedek met 8 kopjes water en voeg 1 groenteblokje toe. Plaats het deksel op de pan en laat ongeveer 1 ½ uur sudderen, tot het gaar en toch stevig is.
 3. Giet eventueel overgebleven vloeistof af en laat afkoelen.
 4. Doe de bonen in een grote kom en voeg uien, tomaten, paprika, olijven, knoflook, citroensap, olijfolie, oregano, kappertjes en peterselie toe. Breng op smaak met zout en peper. Meng de ingrediënten voorzichtig om ze goed te combineren.
 5. Serveer op kamertemperatuur of laat afkoelen tot het second van serveren.
 6. Voor 8 porties (elk ongeveer 1 kopje)

Opmerkingen

Als je voor dit recept boterbonen uit blik gebruikt in plaats van gedroogde bonen, heb je 6 kopjes nodig, wat neerkomt op ongeveer 3-1/2 blikjes bonen. Giet de vloeistof uit de bonen en laat het water en de groentebouillon weg die in het recept wordt gevraagd (laat stap 1-2 achterwege). Voeg ze toe in stap 4.

Vervang 3 (15 ounce) blikjes uitgelekte boterbonen in plaats van stap 1-3.

 • Voorbereidingstijd: 12 minuten
 • Kooktijd: 1 uur 30 minuten
 • Categorie: Bijgerecht
 • Keuken: Mediterraan, Amerikaans

Voeding

 • Portiegrootte: 1 portie
 • Calorieën: 246
 • Suiker: 6 gram
 • Natrium: 412 mg
 • Vet: 5 gram
 • Verzadigd vet: 1 gram
 • Koolhydraten: 40 gr
 • Vezel: 12 gram
 • Eiwit: 13 gram
 • Ldl cholesterol: 0 mg

Trefwoorden: grieks, bonensalade, gezonde salade, mediterraan, boterbonen, boterboon

Voor andere bonengebaseerde gerechten, bekijk enkele van mijn favorieten:

Mediterrane witte bonensalade met dadelpruimen
Verse cranberrybonen met pasta en groenten
Pittige Pompoen-Zwarte Bonenburgers
Ratatouille met witte bonen
Salade van groene bonen-kikkererwten met Za’atar
Veganistisch roerbakgerecht met Chinese language kousenband en tofu
Jackfruit, zwarte bonen en quinoa-taco’s

Als Amazon-influencer verdien ik met in aanmerking komende aankopen. Voor meer informatie over affiliate hyperlinks, klik op hier.

Meer hulpmiddelen om de goedheid te eten en te belevenLEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here