Home Voeding 5 gewoonten om gezond te blijven

5 gewoonten om gezond te blijven

0
5 gewoonten om gezond te blijven


5 gewoonten om gezond te blijven, inclusief goede voeding, slaap en handen wassen.

vrouw handen wassen in de keuken

Hallo koude- en griepseizoen! Ik hoop dat jij en je gezin gezond blijven. Voor ons is het tot nu toe een beter jaar geweest dan de afgelopen paar jaar. Misschien bouwen mijn drie schoolgaande kinderen eindelijk wat immuniteit op en brengen ze niet elke ziekte mee naar huis? Ik weet het niet zeker, maar ik neem het wel. We hebben het hele jaar door nog steeds een paar verkoudheidjes gehad en natuurlijk veel snot. Vandaag deel ik 5 gewoonten om te voorkomen dat we ziek worden, die we gebruiken om gezond te blijven tijdens het verkoudheids- en griepseizoen.

**Blijf lezen voor een weggeefactie voor een handwascadeaumand!

persoon handen wassen

Was je handen

Je handen wassen is een van de nuttigste manieren om te voorkomen dat je ziek wordt. We krijgen zoveel ziektekiemen op onze handen en raken dan ons gezicht aan, eten voedsel, enz., waardoor die vervelende ziektekiemen in ons lichaam terechtkomen. U moet uw handen wassen elke keer dat u naar het rest room gaat, voordat u gaat koken, nadat u in de buurt van iemand bent geweest die ziek is, nadat u uw neus heeft gesnoten, hoest of niest. Zorg ervoor dat u uw handen minimaal 20 seconden wast met water en zeep. Als je hulp nodig hebt bij het bijhouden van de tijd, kun je het liedje ‘pleased birthday’ twee keer neuriën. Als u om welke reden dan ook uw handen niet met water en zeep kunt wassen, kunt u handdesinfecterend middel gebruiken. Zoek er een met minstens 60% alcohol.

Ik heb zoveel geleerd over de handwasgewoonten van mensen van de Onderzoek naar gezond handenwassen van Bradley Firm. Dit is een jaarlijks onderzoek onder iets meer dan 1.000 Amerikanen over hun handwasgewoonten, het gebruik van openbare badkamers en hun zorgen over seizoensvirussen.

Resultaten van het onderzoek naar gezond handenwassen 2024

  • 74% van de mensen wast zijn handen vaker of grondiger als reactie op seizoensgebonden virusuitbraken.
  • 54% van de mensen wast vaker zijn handen als hij of zij ziek is.
  • 77% van de mensen wast zijn handen tijdens een roadtrip.
  • 89% van de mensen wast zijn handen na gebruik van een openbaar rest room.
  • 95% van de mensen gelooft dat het wassen van hun handen belangrijk is voor de gezondheid.
Verse groenten en fruit

Eet een voedzaam dieet

Door u te concentreren op een voedingsrijk dieet, kunt u gezond blijven. Het eten van een uitgebalanceerd dieet met veel eiwitten, volkoren koolhydraten, veel fruit en groenten en veel water voor hydratatie zijn belangrijke ingrediënten. U moet streven naar 4-7 porties fruit en groenten per dag. Voeding voor een optimale gezondheid gaat niet over het eten van welk voedsel dan ook. Het gaat over balans en het vullen van uw lichaam met voedsel dat rijk is aan voedingsstoffen om u van brandstof te voorzien en u te helpen zich op uw finest te voelen.

Enkele voedingsstoffen die uw immuunsysteem kunnen helpen zijn: bètacaroteen (wortelen, spinazie, zoete aardappelen), vitamine C (citrus, paprika, aardbeien), vitamine D (eigeel en verrijkte melk), zink (vlees) en probiotica (een complement of yoghurt).

Krijgt voldoende slaap

Ik klink als een gebroken document met deze tip als het erom gaat mijn kinderen te vertellen hoe ze gezond kunnen blijven, maar eigenlijk is slaap zo belangrijk om zich op je finest te voelen. Ik zweer dat wanneer ik een slechte slaapweek heb (wat voor mij niet ongebruikelijk is), ik de neiging heb ziek te worden. Volgens de Mayo Clinic beïnvloedt slaapgebrek je immuunsysteem. Als u niet genoeg slaap krijgt, is de kans groter dat u ziek wordt nadat u bent blootgesteld aan een virus. Als u toch ziek wordt, herstelt u mogelijk niet zo snel als u niet voldoende rust krijgt. Zeven tot acht uur slaap per nacht wordt aanbevolen voor volwassenen en meer voor kinderen en tieners.

Houd afstand van degenen die ziek zijn

Soms is deze tip makkelijker gezegd dan gedaan. Als je vaak in de buurt van kinderen bent, ben je hoogstwaarschijnlijk in de buurt van een flinke hoeveelheid ziektekiemen. Als je ziet dat iemand hoest, zijn neus snuit, of praat over hoe ziek hij of zij gewoon was, kan het helpen om wat afstand te houden om te voorkomen dat je zelf ziek wordt. Natuurlijk kun je niet alle ziekten ontwijken, maar hopelijk wel enkele! Ik vertel dit voortdurend aan mijn kinderen. Als je vriend ziek is, raak hem/haar dan niet aan!

Neem uw supplementen

We slaan vitamines vrijwel de hele zomer over, maar in de wintermaanden proberen we onze vitamines zo vaak te nemen als we ons herinneren. Mijn hele gezin slikt regelmatig multivitaminen, omega-3 en probiotica. Als ik weet dat we in de buurt waren van iemand die ziek was of als iemand van mijn familie tekenen van ziekte begint te vertonen, beginnen we met het nemen van een vlierbessensupplement dat rijk is aan antioxidanten en dat kan helpen je immuunsysteem te versterken. Het allerbelangrijkste is dat we voldoende voedingsstoffen binnenkrijgen by way of de voeding, maar ik weet dat we soms tekortschieten en het innemen van onze supplementen zorgt ervoor dat we de voedingsstoffen binnenkrijgen die we nodig hebben.

**Bezoek Bradley Corp. voor meer informatie over handenwassen en volg ze verder Fb, Twitteren, LinkedIn, Pinterest En Instagram.

Weggeven

Deze handwascadeaumand wordt weggegeven aan 2 winnaars.

een Rafflecopter-weggeefactie

Dit bericht wordt gesponsord door Bradley Firm.LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here