Home Concert America On CoffeeWe nodigen u uit om even een time-out te nemen in de ritmische sfeer van onze ontbijt-, brunch- en/of koffieselecties. Wij zijn blij als je langskomt.Unchained Melody |Sax Moods

America On CoffeeWe nodigen u uit om even een time-out te nemen in de ritmische sfeer van onze ontbijt-, brunch- en/of koffieselecties. Wij zijn blij als je langskomt.Unchained Melody |Sax Moods

0
America On CoffeeWe nodigen u uit om even een time-out te nemen in de ritmische sfeer van onze ontbijt-, brunch- en/of koffieselecties.  Wij zijn blij als je langskomt.Unchained Melody |Sax Moods


Sax Moods bestaat uit verschillende Sax-muzikanten wiens specialiteiten gericht zijn op het afstemmen van uw gemakkelijke stemmingen.

Ontketende melodie. Het is een nummer uit 1955 met muziek van Alex North en tekst van Hy Zaret.

In 1954 kreeg North de opdracht om de rating te componeren voor de gevangenisfilm Unchained (uitgebracht in 1955). North componeerde en nam de partituur op, en werd vervolgens gevraagd een nummer te schrijven gebaseerd op het thema van de movie.

North vroeg Hy Zaret om de teksten te schrijven, maar Zaret weigerde aanvankelijk en zei dat hij het te druk had met het schilderen van zijn huis.

North wist hem te overtuigen de baan aan te nemen, en samen schreven ze ‘Unchained Melody’. Zaret weigerde het verzoek van de producer om het woord “unchained” in zijn teksten op te nemen.

Het nummer werd uiteindelijk bekend als de “Unchained Melody”, ook al bevat het nummer niet echt het woord “unchained”. In plaats daarvan koos Zaret ervoor om zich te concentreren op iemand die smacht naar een minnaar die hij al ‘een lange, eenzame tijd’ niet heeft gezien.

Van de honderden gemaakte opnames werd de versie van de Righteous Brothers uit juli 1965, met een solo van Bobby Hatfield, na de launch de jukeboxstandaard. Hatfield veranderde de melodie in het laatste couplet en veel daaropvolgende covers van het nummer zijn gebaseerd op zijn versie.

De opname van de Righteous Brothers behaalde een tweede ronde van grote populariteit toen deze in 1990 te zien was in de movie Ghost. In 2004 stond het op nummer 27 in AFI’s 100 Years…100 Songs-onderzoek naar topnummers in de Amerikaanse cinema. Wiki

Genieten!LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here