Home Voeding 10 gezonde chocoladerecepten • Kath Eats

10 gezonde chocoladerecepten • Kath Eats

0
10 gezonde chocoladerecepten • Kath Eats


Van gezouten amandelchocoladeschors en superfoodbrownies tot truffels en Twix-repen, ik deel 10 gezonde chocoladerecepten die good zijn voor Valentijnsdag of wanneer je maar een zoete traktatie nodig hebt.

Vier de Chocoladeweek!

De meeste dagen zul je me zien dat ik de lunch afrond met iets zoets – meestal duik ik erin mijn chocoladecontainer. Niets reinigt de gehemelte zoals pure chocolade! Bovendien zit pure chocolade (het hoogwaardige spul) boordevol antioxidanten – dus voedzaam! 😉

Met Valentijnsdag deze week heb je misschien wel chocolade in je gedachten. Ik heb ook iets zoets voor mijn jongens.

Ik heb 10 gezonde (en erg lekkere!) Chocoladerecepten verzameld, waaronder een handvol van enkele van mijn collega-bloggers over gezond leven. Dus als je dit weekend thuis een date evening houdt, cadeau doet aan je ‘galentines’, of gewoon een zoete traktatie nodig hebt, is er voor elk wat wils… nou ja, tenzij je niet van chocolade houdt (snik!).

10 gezonde chocoladerecepten

1. Cranberry-chocolade-amandelclusters

Ik hou van de crunch van de hele amandelen in dit recept. Deze lieve kleine clusters zijn de perfecte manier om een ​​maaltijd af te ronden, en je kunt ze eenvoudig aanpassen om ze zo groot of klein te maken als je wilt.

De foundation van dit recept bestaat uit noten en gedroogd fruit, maar de trossen worden een beetje gekruid met kaneel, nootmuskaat, een snufje cayennepeper en een snufje zeezout, wat essentieel is!

Cranberry-chocolade-amandelclusters

2. Chocolade Kokostruffels

Web als bij eiwitballetjes (omdat er wel wat eiwitpoeder in zit), heeft de textuur van deze truffels meer weg van een chocoladeganache (jammie!) dan van een eiwitreep. De enige zoetheid komt van dadels, die de foundation vormen van het recept, zodat het jouw dagelijkse echte eettruffels kunnen zijn.

met de hand een chocoladetruffel oppakken

3. Gezouten amandelchocoladeschors

Ik houd van elke zout-zoete combinatie. Deze bast is, zoals de titel doet vermoeden, aan de zoute kant. Je kunt het recept naar eigen smaak aanpassen!

Het is ook supereenvoudig om te maken. Ik heb de magnetron zo kort mogelijk gebruikt, maar je kunt ook een dubbele boiler gebruiken. Tip: snijd de schors in grote stukken En kleine stukjes, zodat je opties hebt als het verlangen naar chocolade toeslaat.

Gezouten amandelchocoladeschors

4. Chiapudding met muntchocolade

Munt en chocolade: bestaat er een betere combinatie? Ik hou er nog meer van als de chocoladesmaak afkomstig is van rauw cacaopoeder gevuld met antioxidanten! Deze pudding is een heerlijk ontbijt, tussendoortje of zelfs een dessert.

Chiapudding met muntchocolade

5. Met chocolade gedoopte clementines

Witte chocolade: adore it or hate it? Mensen hebben een sterke mening! Ik heb dit recept een paar jaar geleden met de kinderen gemaakt en ze vonden het geweldig.

Clementines met witte chocoladedip zijn de perfecte balans tussen gezond en zoet! Wissel de hagelslag af om verschillende gelegenheden te vieren!

Met chocolade gedoopte clementines

6. Bananenhapjes met chocolade-pindakaas by way of Vogelvoer eten

Bretagne heeft een heleboel geweldige gezonde chocoladerecepten, waaronder zelfgemaakte versies van Snickers en Twix! Deze bevroren, met chocolade bedekte bananenhapjes met pindakaas zijn de perfecte gezonde traktatie. Bewaar een portie in de vriezer, zodat je er gemakkelijk tussendoortjes van kunt maken. Deze zijn ook leuk voor kinderen om te maken!

Vogelvoer eten Chocolade Pindakaas Bananenbeten

7. Gezonde Twix-repen by way of Rachael’s Good Eats

Deze Twix Bars zijn gemaakt met slechts een fractie van de ingrediënten van de in de winkel gekochte versie. Krokante zandkoekjes + taaie “karamel” + pure chocolade! Misschien moet ik deze dit weekend eerst maken.

Rachael's Good Eats Healthy Twix-repen

8. Geen Bake Superfood Brownies by way of Ambitieuze Keuken

Wat gebeurt er als een heleboel superfoods, gezonde noten, dadels en cacaopoeder samenkomen? Magische no-bake fudgy chocolade-energiehapjes die precies smaken als brownies! Hoe prachtig zijn deze?

Ambitieuze Keuken Superfood Brownies

8. Gezonde chocoladegranola by way of Erin leeft heel

Dit recept voor gezonde chocoladegranola is een traktatie die good is voor ontbijt, dessert en tussendoortje! Het is gemaakt met haver, noten, cacaopoeder en ahornsiroop. Kijk eens naar die chocolade mellllllttttt…

Erin leeft hele gezonde chocoladegranola

10. Pure Chocolade Amandelboter Brownies by way of Tijm maken voor de gezondheid

Deze pure chocolade-amandelboter-brownies zijn bloemloos en gemakkelijk te maken – kijk eens naar die kleverige textuur!!

Tijm maken voor de gezondheid Donkere chocolade-amandelboterbrownies

Wat is er zo gezond aan chocolade?

Pure chocolade wordt vanwege het hogere cacaogehalte vaak als een gezondere optie beschouwd dan melkchocolade. Ideaal is het kiezen van pure chocolade met minimaal 70% cacao. Hier zijn enkele redenen waarom pure chocolade met mate als gezond wordt beschouwd:

  1. Antioxidanten: Pure chocolade is rijk aan antioxidanten, flavonoïden genaamd. Antioxidanten helpen oxidatieve stress in het lichaam te bestrijden, waardoor mogelijk het risico op chronische ziekten wordt verminderd.
  2. Hart gezondheid: Sommige onderzoeken suggereren dat pure chocolade cardiovasculaire voordelen kan hebben. Het kan de bloedstroom helpen verbeteren, de bloeddruk verlagen en een positieve invloed hebben op het cholesterolgehalte.
  3. Voedingsinhoud: Pure chocolade bevat verschillende essentiële voedingsstoffen, waaronder ijzer, magnesium, koper en mangaan.
  4. Stemmingsverbetering: Pure chocolade bevat voorlopers van serotonine en stoffen die endorfine vrijgeven, die de stemming kunnen helpen verbeteren.
  5. Brein functie: De flavonoïden in pure chocolade kunnen positieve effecten hebben op de hersenfunctie. Ze kunnen de cognitieve functie verbeteren en de hersenen beschermen tegen leeftijdsgebonden achteruitgang.

Wat is jouw favoriete chocoladerecept? Ik moet weten!

Wat dacht je van dit voor het ontbijt morgen: Chocolade-Pindakaas In a single day Oats met BanaanLEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here