Home Huisdieren Hoe om te gaan met een kat die een kieskeurige eter is?

Hoe om te gaan met een kat die een kieskeurige eter is?

0
Hoe om te gaan met een kat die een kieskeurige eter is?Kieskeurige eter kat


Het hebben van een kat die een kieskeurige eter is, kan de eigenaren een beetje hoofdpijn bezorgen. Het is niet altijd een leuk tafereel om de katten hun neus te zien draaien voor een gezond dieet. Er zijn echter verschillende stappen die u kunt nemen om uw kat een gezond en voedzaam dieet te laten eten, zodat hij match en sterk wordt.

Hier zijn degenen,

Sluit elke onderliggende ziekte uit

Voordat u het probleem van kieskeurig eten bij katten aanpakt, moet u controleren of uw kat aan bepaalde ziekten lijdt of niet. Soms kunnen weigering om te eten en verlies van eetlust tekenen zijn van gezondheidsproblemen zoals tandheelkundige aandoeningen, maag-darmstoornissen of zelfs stress of angst. Als het kieskeurige eten van uw kat aanhoudt en gepaard gaat met andere symptomen, raadpleeg dan onmiddellijk uw dierenarts.

Experimenteer met verschillende kattenvoeding

Web als wij mensen hebben ook katten individuele keuzes als het om eten gaat. Je kunt met verschillende soorten experimenteren kattenvoerinclusief nat, droogEn ingeblikt voedsel, en laat je katten er één kiezen. Door ze verschillende voedingsmiddelen aan te bieden, kunnen ze een dieet kiezen op foundation van smaak en textuur.

Houd u aan dezelfde voedertijd

Als u uw kat elke dag op hetzelfde tijdstip maaltijden geeft, kan dit hem aanmoedigen om consequent te eten. Stel een specifieke tijd in om uw kat te voeden en houd u daar dagelijks aan. Als uw katten een routine hebben, zullen ze hun eten per keer verwachten en zullen ze meer geïnteresseerd zijn in het eten ervan, zodra het wordt aangeboden. Zorg er ook voor dat u het kattenvoer niet te lang open laat liggen, omdat het dan bederft en de eetlust van uw kat afneemt.

Geef niet te veel snoepjes en tafelresten

Hoewel het prima is om je katten wat te voeren heerlijke lekkernijen Hier en daar kan het overschrijden van de limiet van uw kat een kieskeurige eter maken. Door ze veel lekkers en menselijk voedsel te geven, kunnen ze hun honger naar hun normale maaltijden verminderen en verminderen. Gebruik de lekkernijen alleen tijdens de trainingstijd en vermijd tafelresten voor hen.

Verwarm uw kattenvoer

Sommige katten eten graag voedsel dat heat en op kamertemperatuur is, in plaats van dat het rechtstreeks uit de koelkast komt. Als uw kat een kieskeurige eter is, probeer dan de volgende keer het eten een beetje op te warmen voordat u het hem aanbiedt, om er zeker van te zijn dat het aantrekkelijk voor hem is. Maak het echter niet te heet, omdat dit de mond van uw kat kan verbranden. Een goede 10-15 seconden verwarmen in de magnetron is voldoende.

Introduceer slechts geleidelijk een nieuw dieet

Katten kunnen soms een nieuw voer afwijzen als het plotseling aan hen wordt voorgesteld. Wat u kunt doen, is een kleine hoeveelheid nieuw voer mengen met het huidige voer, en de portie langzaam in de loop van de tijd verhogen. Deze langzame overgang zal uw kat helpen zich aan zijn nieuwe smaak aan te passen zonder het gehemelte zo te overweldigen.

Geef ze een rustige eetplek

Stress en angst kunnen ook bijdragen aan de gewoonte van kieskeurig eten bij katten. Zorg ervoor dat uw katten een rustige en besloten ruimte hebben waar ze rustig kunnen eten. Verwijder ook allerlei soorten stressoren, zoals harde geluiden, contact met onbekende huisdieren en een plotselinge verandering van dieet, die een negatieve invloed kunnen hebben op hun eetlust.

Raadpleeg een voedingsdeskundige van een dierenarts

Als het kieskeurige gedrag van uw kat aanhoudt, kunt u advies inwinnen bij een dierenarts-voedingsdeskundige. Zij kunnen u gepersonaliseerde voedingsadviezen geven op foundation van het ras, de leeftijd en de levensstijl van uw kat.

In het kort,

Omgaan met een kieskeurige eterkat vereist een beetje geduld, creativiteit en de bereidheid om nieuw kattenvoer te proberen. Met de hierboven gegeven strategieën krijgt u veel hulp om uw katten het juiste soort voedsel te laten eten dat hen op de greatest mogelijke manier zal voeden.LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here