Home Huisdieren Monster dumpte zijn hond ‘nonchalant’ als afval en het werd allemaal op video vastgelegd

Monster dumpte zijn hond ‘nonchalant’ als afval en het werd allemaal op video vastgelegd

0
Monster dumpte zijn hond ‘nonchalant’ als afval en het werd allemaal op video vastgelegd


Op beveiligingsbeelden is een hartverscheurend tafereel vastgelegd in Tampa op de kruising van MacDill Avenue en Azeele Avenue, waar een twee jaar oude Pit Bull-mix achtergelaten werd. Het incident, vastgelegd door een digicam op de parkeerplaats van Dr. Geoffrey Kwitko, vond plaats rond 07.45 uur op woensdag 7 februari. De video toont een chauffeur die arriveert, uitstapt met de hond en vervolgens haastig vertrekt zonder het dier.

“Tegen de tijd dat ik naar buiten stapte, waren zowel de auto als de hond verdwenen”, vertelt Kwitko. ‘Janeen was echter internet aangekomen en vertelde dat ze de hond naast MacDill had gezien. Ik stelde voor dat we zouden proberen de hond te lokaliseren.’

Bron afbeelding/verhaal: Fox 13 Tampa Bay Information by way of YouTube-video

De Pit Bull-mix zwierf slechts een blok verderop rond, maar het kostte Dr. Kwitko en zijn collega Janeen Ibrahim een ​​heel uur om het vertrouwen van de hond te winnen. Kwitko uitte zijn teleurstelling over de mensheid, vooral nadat hij getuige was geweest van dergelijke daden van verlatenheid. “Het zien van dit soort dingen vermindert mijn vertrouwen in de mensheid met de dag”, klaagde hij. Ibrahim deelde haar verdriet en zei: “Het is gewoon wreed om een ​​dier dit aan te doen.”

Op donderdag 8 februari vervoerden ze de Pit Bull-mix van 60 pond naar de Humane Society of Tampa Bay, waar ze liefkozend Goldie werd genoemd, geïnspireerd door haar oogkleur.

“Het gaf ongelooflijk veel voldoening om deze hond een kans op een nieuw start te bieden”, merkte Ibrahim op.

Bron afbeelding/verhaal: Fox 13 Tampa Bay Information by way of YouTube-video

Sherry Silk, directeur van de Humane Society of Tampa Bay, constateerde een alarmerende toename van het aantal honden dat illegaal in de steek werd gelaten of werd overgegeven door hun eigenaren. Diezelfde donderdag deed zich nog een verontrustend geval voor toen iemand twee honden ontdekte in een aquaduct langs de I-275, beide ernstig ondergewicht, waarvan er één niet kon staan. Silk veroordeelde een dergelijke onmenselijke behandeling van huisdieren en benadrukte:

“Het is onvoorstelbaar en absoluut onaanvaardbaar om huisdieren op deze manier achter te laten.”

De Humane Society speculeert dat Goldie in de steek werd gelaten omdat ze werd gebruikt voor de fokkerij en niet langer nodig was. Gelukkig verkeert Goldie in goede gezondheid en zal binnenkort beschikbaar zijn voor adoptie.

Dr. Kwitko vergroot het bewustzijn om verdere gevallen van achterlating te voorkomen en hoopt dat de eigenaar van de auto zal worden herkend.

“Als je een hond midden op straat achterlaat, wordt hij aan enorme risico’s blootgesteld”, merkte Kwitko op.

Bron afbeelding/verhaal: Fox 13 Tampa Bay Information by way of YouTube-video

Het achterlaten van een dier is een misdrijf, waarop een boete van maximaal $ 5.000 en mogelijk gevangenisstraf staat. Ibrahim omschreef Goldie als “een werkelijk lieve hond, extreem bang en toch ongelooflijk zachtaardig en aanhankelijk.” Naar aanleiding van dit incident is een formele klacht ingediend bij Hillsborough County Animal Management.

Klik op onderstaande video om dit verhaal te bekijken!

‘DEEL’ om dit verhaal door te geven aan een vriend of familielid

Klik hieronder op ‘DELEN’ om het door te geven aan een vriend of familielid!LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here