Home Natuur Lifer 670 – Cozumel Emerald – Reflecties van de natuurlijke wereld

Lifer 670 – Cozumel Emerald – Reflecties van de natuurlijke wereld

0
Lifer 670 – Cozumel Emerald – Reflecties van de natuurlijke wereld


Kronieken van een Birders-levenslijst

De afgelopen 40 jaar heb ik het geluk gehad om 85% van de vogelsoorten die aan mijn ‘Levenslijst’ zijn toegevoegd, fotografisch te documenteren. Deze blogserie toont de afbeeldingen en anekdotische verslagen die deze ‘Lifer’-waarnemingen documenteren en iets over de omgeving en cultuur van het gebied. Deze Lifer-blogreeks begint met de eerste LIFER buiten de VS, Lifer #624, en gaat vanaf daar chronologisch verder.

A Reflecties van de natuurlijke wereld Blogpostserie door Jim Winst

@ Colonia Huertos Familiares, Cozumel, Quintana Roo, Mexico
Man @ El Cedral pueblo, Cozumel, Quintana Roo, Mexico

Cozumel-smaragd (Cynanthus forficatus) > Trochilidae > Caprimulgiformes

IDENTIFICATIE: Alleen op het eiland Cozumel, Mexico, waar het doorgaans de meest voorkomende kolibrie is. Voedt zich van laag tot hoog met een verscheidenheid aan bloemen en geeft de voorkeur aan bosranden, tuinen en andere halfopen habitats. Het mannetje is prachtig, smaragdgroen met een lange, diep gevorkte staart. Het vrouwtje heeft een opvallend breed, donker gezichtsmasker en een vrij lange gevorkte staart. Geen vergelijkbare soort op het eiland (Canivet’s Emerald komt voor op het vasteland van Yucatan).

EERSTE ‘LIFER’-OBSERVATIE:
Vogelen met: Miguel Amar Uribe uit Mexico Kan Excursions en mijn vrouw Maria
Datum: 10 december 2021 @ San Miguel Bello Caribe, Cozumel Island, MX
San Miguel Bello Caribe | MX-ROO

SOORT GLOBAAL eBIRD DISTRIBUTIEKAART
Gele ster geeft de locatie aan van mijn Lifer-waarneming

DETAILS OVER WAARNEMING: We kwamen een uur te vroeg aan bij de haven in Playa del Carmen om de veerboot naar het eiland Cozumel te nemen. We hebben wat slaap verloren toen we er zo vroeg waren, maar we werden getrakteerd op een prachtige zonsopgang. De overtocht met de veerboot was merkwaardig, maar rustig. We ontmoetten Miguel Amar Uribe van Amar Aves Vogels kijken en gingen naar onze eerste cease aan de noordkant van San Miguel, San Miguel Bello Caribe. Direct nadat we uit de auto stapten, werden we getrakteerd op de geluiden van het roepen van Cozumel Emerald (LIFER 670), Black Catbird (LIFER 671) en Western Spindalis (LIFER 672). Hoewel ik mijn lifer Cozumel Emerald niet kon fotograferen, waren we succesvol bij onze volgende paar stops.

FOTO’S GEMAAKT: Van de eerste zijn geen beelden gemaakt vogel bij onze eerste vogelstop op Cozumel bij San Miguel Bello Caribe, maar we kregen nog meer geweldige uitzichten en foto’s bij elk van de andere vogelstops op het eiland.

@ Colonia Huertos Familiares, Cozumel, MX

Vorige 3 berichten in mijn LIFER-blogserie.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here