Home Sport Het aantal werkloosheidsaanvragen in de VS daalt ondanks recente aankondigingen van ontslagen

Het aantal werkloosheidsaanvragen in de VS daalt ondanks recente aankondigingen van ontslagen

0
Het aantal werkloosheidsaanvragen in de VS daalt ondanks recente aankondigingen van ontslagen


Het aantal werkloosheidsaanvragen in de VS daalt opnieuw, ondanks recente aankondigingen van ontslagen

Buiten het Golfcentrum in Des Plaines, Illinois, wordt een bord met vacatures getoond, donderdag 1 februari 2024. Donderdag rapporteert het Labor Division over het aantal mensen dat vorige week een werkloosheidsuitkering heeft aangevraagd. (AP Foto/Naam Y. Huh)

Het aantal Amerikanen dat een aanvraag voor een werkloosheidsuitkering indiende, daalde vorige week, ondanks recentere ontslagaankondigingen van spraakmakende bedrijven.

Het aantal aanvragen voor een werkloosheidsuitkering daalde met 9.000 naar 218.000 in de week die eindigde op 3 februari, zo meldde het ministerie van Arbeid donderdag.

Het vierweekse gemiddelde van de claims, dat een deel van de wekelijkse volatiliteit compenseert, steeg met 3.750 naar 212.250.

Wekelijkse werkloosheidsaanvragen worden gezien als een maatstaf voor het aantal ontslagen in de VS in een bepaalde week. Ze zijn op een buitengewoon laag niveau gebleven, ondanks pogingen van de Amerikaanse Federal Reserve om de economie af te koelen.

De Federal Reserve heeft haar referentierente vanaf maart 2022 elf keer verhoogd in een poging de vier decennia hoge inflatie terug te dringen die ontstond na een ongewoon krachtig economisch herstel na de COVID-19-recessie van 2020.

Hoewel de inflatie het afgelopen jaar aanzienlijk is afgenomen, meldde het ministerie van Arbeid onlangs dat de totale prijzen van november tot december met 0,3 procent zijn gestegen en met 3,4 procent ten opzichte van twaalf maanden eerder. zal waarschijnlijk een hobbelige boel blijven.

LEZEN: De renteverlagingen door de Fed kunnen wachten omdat de inflatie in december is toegenomen

De Fed heeft de rente tijdens de laatste vier vergaderingen ongewijzigd gelaten.

Toen de Fed in 2022 de rente snel verhoogde, voorspelden de meeste analisten dat de Amerikaanse economie in een recessie zou belanden. Maar de economie en de arbeidsmarkt bleven verrassend veerkrachtig.

Baanwinst

Amerikaanse werkgevers zorgden start 2024 voor een verbluffende stijging van het aantal nieuwe banen, waardoor er in januari 353.000 banen bijkwamen, het jongste teken van het aanhoudende vermogen van de economie om de hoogste rentetarieven in twintig jaar van zich af te schudden.

De banengroei van de afgelopen maand – ruwweg het dubbele van wat economen hadden voorspeld – overtrof de stijging van 333.000 in december, een cijfer dat fors hoger werd herzien. Het werkloosheidspercentage bleef op 3,7 procent en ligt al 24 maanden op rij onder de 4 procent – ​​twee volle jaren – de langste reeks sinds de jaren zestig.

LEZEN: In december steeg de werkloosheid in bijna een derde van de Amerikaanse staten

Hoewel het aantal ontslagen op een laag niveau blijft, is er de laatste tijd sprake van een toename van het banenverlies in de technologie- en mediasector. Google-moederbedrijf Alphabet, eBay, TikTok en de Los Angeles Instances hebben allemaal onlangs ontslagen aangekondigd. Deze week nog kondigde Snap, eigenaar van de sociale media-app Snapchat, aan dat het zijn personeelsbestand met 10 procent zou schrappen.

Buiten technologie en media hebben ook UPS, Macy’s en Levi’s onlangs banen geschrapt.


Uw abonnement kan niet worden opgeslagen. Probeer het opnieuw.


Uw abonnement is succesvol verlopen.

In totaal ontvingen 1,87 miljoen Amerikanen in de week die eindigde op 27 januari een werkloosheidsuitkering, een daling van 23.000 ten opzichte van de week ervoor.LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here