Home Huisdieren Aussie Pet laat ‘gebroken geest’ los in de geruststellende armen van een man

Aussie Pet laat ‘gebroken geest’ los in de geruststellende armen van een man

0
Aussie Pet laat ‘gebroken geest’ los in de geruststellende armen van een man


Lee Asher, oprichter van The Asher Home, is geen onbekende in het helpen van dieren in nood. Zijn organisatie is toegewijd aan het redden, rehabiliteren en herplaatsen van talloze honden. Vaak zijn deze pups speciale gevallen en hebben ze revalidatie nodig na ervaringen uit het verleden. In dit opmerkelijke geval ontmoette Lee een ernstig getraumatiseerde Australische herder die zijn hulp meer dan ooit nodig had. De zes maanden oude Aussie werd tegen een muur gedrukt aangetroffen en probeerde zichzelf zo klein mogelijk te maken om menselijk contact te vermijden. Haar gedrag suggereerde dat ze mishandeld was en doodsbang was voor mensen.

YouTube

Er was niet veel bekend over haar geschiedenis, maar Lee was vastbesloten haar te helpen haar angsten te overwinnen en weer te leren vertrouwen. Aanvankelijk besloot Lee de pet, die nu Woman heet, gescheiden te houden van de andere honden die hij verzorgde. Hij begon haar zachtjes te masseren en haar te laten zien dat niet alle mensen haar pijn zouden doen. Geleidelijk aan begon ze positief te reageren op zijn aanraking, haar poot te bewegen en zelfs naar hem te zoeken als hij er niet was.

Om Woman te helpen zich veilig en geborgen te voelen, stelde Lee haar voor aan enkele andere honden in The Asher Home. Hij wilde dat ze de vrijheid zou hebben om te kiezen hoeveel ze met de andere pups wilde omgaan en dat ze een veilige plek zou hebben waar ze zich terug kon trekken als ze zich overweldigd of bang voelde. Als ze zich bedreigd voelde, rende ze terug naar haar kennel – of haar fort – voor troost.

YouTube

Het proces van het integreren van Woman met de hele roedel honden in The Asher Home was een prachtig gezicht om te zien. Sommige honden waren ‘hypergericht’ op haar omdat ze nieuw was, maar de algehele interactie was positief. Lee was dolgelukkig toen ze zag dat ze weer begon te vertrouwen. Naarmate de Australian Shepherd vooruitgang bleef boeken, begon ze Lee zelfs te volgen en voelde ze zich meer op haar gemak in haar omgeving. Ze begon te spelen en te genieten, en ervoer eindelijk het leven dat ze voorbestemd was.

YouTube

Uiteindelijk hebben Lee’s geduld, liefde en vastberadenheid hun vruchten afgeworpen. De ooit doodsbange en getraumatiseerde Aussie veranderde in een gelukkige en vertrouwende hond, vol puppykracht. Met de hulp van The Asher Home kreeg ze een tweede kans in het leven, vrij van de pijn en angst die ze eerder had gekend.

‘DEEL’ om dit verhaal door te geven aan een vriend of familielid

Klik hieronder op ‘DELEN’ om het door te geven aan een vriend of familielid!LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here