Home Sport PGA Tour professional keert terug naar Phoenix Open na jaren van ernstige blessures

PGA Tour professional keert terug naar Phoenix Open na jaren van ernstige blessures

0
PGA Tour professional keert terug naar Phoenix Open na jaren van ernstige blessures


Bijna zes jaar geleden, PGA-tour professionele Bud Cauley raakte ernstig gewond bij een auto-ongeluk in Dublin, Ohio, de thuisbasis van Muirfield Village Golf Membership.

Hij onderging onmiddellijk een operatie om zes gebroken ribben, een gebroken been en een ingeklapte lengthy te herstellen, die allemaal werden opgelopen slechts enkele uren nadat hij de snee tijdens de 2018-wedstrijd had gemist. Herdenkingstoernooi.

Cauley miste vervolgens vier maanden en keerde dat najaar terug op de Safeway Open. Hij zou nog een paar jaar blijven spelen, maar toen begon hij in de herfst van 2020 final te krijgen van pijn in zijn zij.

Dat ongemak vloeide voort uit het ongeval in juni 2018.

“Ik ging naar een paar dokters. Ze dachten dat het misschien een van de platen was die ik in mijn borst had. Dus ging ik de platen laten verwijderen (in april 2021), maar ze konden ze er niet uit krijgen omdat het bot er bovenop was gegroeid”, legde Cauley dinsdag uit in het ziekenhuis. WM Phoenix Open.

Bud Cauley, PGA Tour, Afvalbeheer Phoenix Open

Bud Cauley speelt een teeshot tijdens de WM Phoenix Open 2020.
Foto door Steven Ryan/Getty Pictures

‘Dus hebben ze me weer dichtgenaaid en gezegd: ‘Ik denk dat het wel goed komt, we hebben een beetje littekenweefsel eruit gehaald, het komt wel goed met je.’ Toen, 12 dagen later, sprong mijn incisie open. Ik sta gewoon in huis, (mijn vrouw) Christy zegt: ‘Je shirt is een beetje nat.’ Ik trek mijn shirt uit; er zit gewoon een gat in de zijkant van mijn borst.

Cauley ging onmiddellijk naar de eerste hulp, waar hem een ​​nieuwe operatie wachtte.

Helaas voor hem genas zijn incisies niet goed, wat tot meer operaties leidde.

‘Het was gewoon een hele puinhoop,’ voegde Cauley eraan toe. “Ik had een seroom en kreeg C-diff van alle antibiotica. Alles wat fout kon gaan, leek fout te gaan. Dat kostte me iets meer dan drie jaar.”

Dankzij deze complicaties raakte de voormalig Alabama Crimson Tide-ster tussen april 2021 en september 2023 nauwelijks een membership aan. Hij kon pitchshots maken, putten en slaan, maar hij kon geen volledige swing maken.

“Het is moeilijk onder woorden te brengen hoeveel je iets mist als je er elke dag mee bezig bent,” zei Cauley.

“Je speelt elke dag golf, en als het je wordt ontnomen, verandert het je kijk op hoe gelukkig we zijn dat we kunnen golfen en zelfs kunnen doen wat je graag doet.”

Gelukkig voor Cauley veranderde zijn prachtige golfswing ondanks het lange ontslag niets. Ook hij heeft geen snelheid verloren, wat indrukwekkend is gezien alle operaties.

“Ik denk echt dat als hij steeds beter en beter kan blijven worden, hij gewoon zo goed en zo getalenteerd is dat hij in het verleden een ongelukkige periode heeft gehad met blessures en niet echt in zijn ritme komt”, zei Justin Thomas, een van de spelers. van Cauley’s beste vrienden.

“Maar ik ben blij dat hij terug is. Hij is een van mijn beste vrienden ter wereld, dus het is leuk om hem hier te hebben.”

Zoals bij elke professionele golfer is Cauley’s enige focus erop gericht om beter te worden.

Bud Cauley, Korn Ferry Tour, de Bahama's Geweldige Abaco-klassieker

Bud Cauley maakt een naderingsschot tijdens de eerste ronde van de Bahamas Nice Abaco Traditional 2024 op de Korn Ferry Tour.
Foto door Mike Mulholland/Getty Pictures

“Eerst was het om mijn lichaam zover te krijgen dat ik meer kon gaan spelen, en nu ik hier weer ben… voel ik me goed voorbereid”, legde Cauley uit.

“Ik heb genoeg tijd gehad om te oefenen en me voor te bereiden. Ik ga gewoon naar buiten en doe gewoon mee aan de competitie, en ik denk dat de nieuwigheid ervan zal afnemen, en dat ik me gewoon op het golfen kan concentreren.

Cauley begon zijn seizoen 2024 op de Bahama’s en speelde twee evenementen tijdens de Korn Ferry Tour om zich een weg terug te banen naar het competitieve domein.

Hij speelde behoorlijk goed voor iemand die bijna vier jaar actie heeft gemist en eindigde op een gedeelde 21e en een gedeelde 35e.

“Ik kan thuis oefenen en spelen, maar totdat je aan een toernooi deelneemt en de scorekaart hebt en moet eindigen, is het moeilijk om dat thuis te repliceren”, zei Cauley over zijn ervaring op de Bahama’s.

“Het was een geweldige opwarmer voor mij. Na een paar dagen had ik het gevoel dat ik het onder de knie had en weer in een lekker ritme terechtkwam. Dat was geweldig.”

Deze week is Cauley terug op de PGA Tour en maakt hij zijn eerste begin sinds de Safeway Open 2020. Hij heeft vijf keer eerder in de WM Phoenix Open gespeeld, met zijn beste resultaat in 2013, toen hij gedeeld 24e werd.

Iedereen in Phoenix is ​​deze week blij om Cauley te zien, vooral de vrienden bij wie hij logeert in de buurt van TPC Scottsdale.

Maar misschien zal niemand in Arizona gelukkiger zijn dan Cauley zelf, ongeacht wat er met zijn rating gebeurt.

Jack Milko is een golfstafschrijver voor SB Nation’s Enjoying By. Zorg ervoor dat je uitcheckt @_PlayingThrough voor meer golfdekking. Je kunt hem volgen op Twitter @jack_milko ook.LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here