Home Natuur Lifer 664 – Tawny-winged Woodcreeper – Reflecties van de natuurlijke wereld

Lifer 664 – Tawny-winged Woodcreeper – Reflecties van de natuurlijke wereld

0
Lifer 664 – Tawny-winged Woodcreeper – Reflecties van de natuurlijke wereld


Kronieken van een Birders-levenslijst

De afgelopen 40 jaar heb ik het geluk gehad om 85% van de vogelsoorten die aan mijn ‘Levenslijst’ zijn toegevoegd, fotografisch te documenteren. Deze blogserie toont de afbeeldingen en anekdotische verslagen die deze ‘Lifer’-waarnemingen documenteren en iets over de omgeving en cultuur van het gebied. Deze Lifer-blogreeks begint met de eerste LIFER buiten de VS, Lifer #624, en gaat vanaf daar chronologisch verder.

A Reflecties van de natuurlijke wereld Blogpostserie door Jim Winst

Foto @ Cobá archeologische ruïnes, Quintana Roo, MX

Geelvleugelspechtkruiper (Dendrocincla anabatina) > Furnariidae > Passeriformes

IDENTIFICATIE: Redelijk algemene, maar gemakkelijk over het hoofd geziene, middelgrote houtkruiper uit vochtig tropisch bos; zelden gezien buiten mierenzwermen. Alleen of in kleine groepen te vinden, vaak met Ruddy en Northern Barred Woodcreepers bij legermierenzwermen. Zit voornamelijk rechtop op slanke stammen, vrij laag bij de grond, minder vaak op middelhoge niveaus; vaak nogal traag. De combinatie van gezichtspatroon, contrasterende roestige vleugels en gedrag is onderscheidend. Meestal vrij rustig; geeft soms klaaglijke miauwgeluiden en een langdurig ratelend lied.

EERSTE ‘LIFER’-OBSERVATIE:
Vogelen met: Mijn vrouw Maria
Datum: 06 december 2021 @ Cobá archeologische ruïnes, Quintana Roo, MX
Zona Arqueológica Cobá | MX-ROO

SOORT GLOBAAL eBIRD DISTRIBUTIEKAART
Gele ster geeft de locatie aan van mijn Lifer-waarneming

DETAILS OVER WAARNEMING: Maria en ik liepen langs het pad naar de ruïnes van Grupo Nohoch Mul en genoten absoluut van de schaduw en de mooie weg. Mijn aandacht werd getrokken door een kleine kudde Yucatan-gaaien die iets leken lastig te vallen. En toen zag ik eerst één houtkruiper en daarna nog meer. Plotseling werden we omringd door veel vogels die heen en weer vlogen naar de grond en weer terug naar de bomen. Toen merkte ik de ZWARM! Een enorme zwerm legermieren maakte zich langs de kant van de weg. Ik ontdekte 5 LIFER-vogelsoorten die rond deze mierenzwerm werkten.

2e Cobá Mierenzwerm Lifer
Lifer #664 Tawny-winged Woodcreeper. Direct na het opnemen van de Lifer Northern Barred-Woodcreeper kwam een ​​Ruddy Woodcreeper (non-lifer) in de strijd, al snel gevolgd door TWEE Tawny-winged Woodcreepers.

FOTO’S GEMAAKT:

Alle onderstaande afbeeldingen zijn op die dag gemaakt in de Cobá-ruïnes.


Vorige 3 berichten in mijn LIFER-blogserie.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here