Home Sport Justin Thomas is het niet eens met Rory McIlroy over de terugkeer van LIV-golfers

Justin Thomas is het niet eens met Rory McIlroy over de terugkeer van LIV-golfers

0
Justin Thomas is het niet eens met Rory McIlroy over de terugkeer van LIV-golfers


Er bestaat een aanzienlijke ongelijkheid tussen de topspelers op de PGA-tour.

Vorige week op Pebble Seaside, Rory McIlroy riep op tot eenheid te midden van het grote golfschisma van vandaag de dag, zeggende dat LIV-golfers “terug moeten komen” als ze nog steeds in aanmerking komen voor de PGA Tour.

Justin Thomasis het er intussen niet mee eens.

“Ik zou zeggen dat er een handvol spelers op LIV is die de PGA Tour een betere plek zouden maken, maar ik ben het er absoluut niet mee eens dat ze zo gemakkelijk terug moeten kunnen komen”, zei Thomas dinsdag voorafgaand aan de wedstrijd. WM Phoenix Open.

“Ik denk dat er ergens een situation is, wat het ook is, waarin een of andere versie van een aantal jongens terugkomt, maar ik heb geen idee wanneer en wat dat is.”

Sinds afgelopen juni, toen de PGA Tour, de DP World Tour en het Saudi Public Funding Fund (PIF) – de begunstigde van LIV Golf – een raamovereenkomst ondertekenden, is de grote vraag binnen het professionele golf: ‘Hoe zal eenheid eruit zien?’

Justin Thomas, Jordan Spieth, AT&T Pebble Beach Pro-Am

Justin Thomas slaat een teeshot tijdens de AT&T Pebble Seaside Professional-Am 2024 terwijl Jordan Spieth toekijkt.
Foto door Tracy Wilcox/PGA Tour by way of Getty Pictures

Niemand weet het antwoord, noch weet iemand hoe een overeenkomst tussen de PIF, de PGA Tour en de DP World Tour vorm zal krijgen. Het zou ook allemaal uit elkaar kunnen vallen, vooral nu de PGA Tour ontving een investering van $ 3 miljard van de Strategische Sportgroep.

Ongeacht wat er gebeurt, McIlroy heeft nog steeds een droom.

Vorige maand riep hij op tot een wereldtournee Held Dubai Desert Traditional. In zijn gedachten zouden de topspelers de wereld rondreizen en grote banen spelen voor followers die vaak werden verwaarloosd door de PGA Tour.

“Of de evenementen nu op het nieuwe mondiale circuit worden gerouleerd, of dat we elk jaar met dezelfde evenementen doorgaan, ik vind het allebei prima”, zei McIlroy in januari.

“De Australian Open zou bijvoorbeeld bijna de vijfde main moeten zijn. De markt daar beneden is enorm en biedt veel potentieel. Ze houden van golfen. Ze houden van sporten. Ze zijn uitgehongerd door golf op topniveau. En de cursussen zijn zo goed…

“De South African Open is een andere die ik in de combine zou willen hebben. Dan heb je plaatsen als Singapore, Hong Kong en Japan. Wat een markt vertegenwoordigt Japan. Dat zou weer een kans zijn… Gooi de vier majors erbij en je hebt een briljant schema voor de high 70 tot 100 jongens, wat het aantal ook is.

Grappig genoeg heeft LIV Golf sinds de oprichting in 2022 evenementen georganiseerd in Australië, Singapore, Thailand en het Midden-Oosten. Het door Saoedi-Arabië gesteunde circuit is er trots op een wereldwijde tournee te zijn, die zich richt op followers over de hele wereld.

Rory McIlroy, PGA Tour, AT&T Pebble Beach Pro-Am

Rory McIlroy tijdens de derde ronde van de AT&T Pebble Seaside Professional-Am 2024.
Foto door Orlando Ramirez/Getty Pictures

Maar de rating tussen LIV Golf en de PGA Tour vereffenen is niet zo eenvoudig als het creëren van een wereldwijde tour. Tientallen LIV-spelers accepteerden miljoenen {dollars} van de PIF; Sommigen klaagden zelfs de tour aan, terwijl anderen kleinerende opmerkingen maakten jegens PGA Tour-spelers en koperblazers.

“Ik denk dat velen van ons provides hebben gebracht en heel erg – of het nu trouw is aan ons woord of waar we in geloven, of dat we die beslissing gewoon niet hebben genomen, en ik begrijp dat de dingen aan het veranderen zijn en dat de dingen beter worden, maar het zou gewoon – ik zou er moeite mee hebben (spelers die terugkeren)”, voegde Thomas er dinsdag aan toe.

“Ik denk dat veel jongens het er moeilijk mee zouden hebben, en ik weet zeker dat we je niet hoeven te overtuigen waarom we het er moeilijk mee zouden hebben.”

De meningen onder de topspelers zijn ongetwijfeld gemengd. Heck, Jordan Spieth belde McIlroy vorige week om hun meningsverschillen te bespreken. Spieth ging zelfs zo ver om te zeggen dat een deal met PIF ‘niet nodig’ is.

Niettemin, als de PGA Tour een deal wil sluiten met de PIF, moeten alle leden op dezelfde golflengte zitten.

Op dit second ligt er een paginaboek tussen twee van de populairste spelers van de tour, McIlroy en Thomas, en andere topspelers hebben ongetwijfeld ook andere gevoelens over deze kwestie.

Jack Milko is een golfstafschrijver voor SB Nation’s Taking part in Via. Zorg ervoor dat je uitcheckt @_PlayingThrough voor meer golfdekking. Je kunt hem volgen op Twitter @jack_milko ook.LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here