Home Sport Hoe de Chiefs de 49ers kunnen verslaan in Tremendous Bowl 58 volgens hun NFC West-rivalen

Hoe de Chiefs de 49ers kunnen verslaan in Tremendous Bowl 58 volgens hun NFC West-rivalen

0
Hoe de Chiefs de 49ers kunnen verslaan in Tremendous Bowl 58 volgens hun NFC West-rivalen


We zijn nog maar een paar dagen verwijderd van het zien van de Chiefs tegen de 49ers in Tremendous Bowl 58 in Las Vegas, Nev.

Hoewel we normaal gesproken niet tegen Patrick Mahomes wedden, vooral niet in het ‘postseason’, lijkt deze Chiefs-aanval dit seizoen niet op een typische Patrick Mahomes-aanval. De Niners zijn een compleet group en er is geen garantie dat de Chiefs een herhaling van 2020 in Miami kunnen realiseren.

Hoe kunnen de Chiefs de Niners verslaan op Tremendous Bowl Sunday? Wie kunnen het ons beter vertellen dan hun NFC West-rivalen.

Mookie Alexander, Veldmeeuwen

Dit doet me pijn om te zeggen als fan van Seattle Seahawks, maar de San Francisco 49ers zouden dynastiepotentieel kunnen hebben. Vier NFC Championship-optredens in vijf seizoenen onderstrepen hoe goed Kyle Shanahan en John Lynch het hebben gedaan om van de Niners weer een krachtpatser te maken. Het enige dat ontbreekt is een Tremendous Bowl-overwinning waarvan ik echt hoop dat die niet werkelijkheid wordt. Het is al erg genoeg dat ze de afgelopen twee seizoenen 5-0 hebben gewonnen tegen de Seahawks (gecombineerde rating: 148-72).

Dat gezegd hebbende, hebben de 49ers misschien wel de beste selectie van de NFL, ook al is deze niet noodzakelijkerwijs op elke positie de diepste. Over de hele linie heeft San Francisco de consensus het beste of een van de beste in operating again (Christian McCaffrey), vleugelverdediger (Kyle Juszczyk), extensive receiver (Deebo Samuel), tight finish (George Kittle), left deal with (Trent Williams), edge rusher (Nick Bosa), buitenhoek (Charvarius Ward) en middelste linebacker (Fred Warner). Dan is er Brock Purdy. Hoe je hem ook beschouwt als een ‘systeem-quarterback’, zijn statistieken komen overeen met die van een seizoen van MVP-kaliber. Hij beheert het systeem behoorlijk goed, zou ik zeggen.

Met een volledig seizoen van Brock Purdy en Christian McCaffrey in zijn systeem is dit veruit de beste aanval die Kyle Shanahan heeft gehad als hoofdcoach van de 49ers. Als je nummer 1 bent in DVOA (nr. 1 go, nr. 2 rush), EPA/play, yards per play en punten per drive, valt er niet over te twisten hoe groot je overtreding is. Door het plan van Shanahan en het elitetalent dat hij tot zijn beschikking heeft, is het bijna onmogelijk om de spelers uit San Francisco een volledig spel huge te houden. Blessures van Deebo Samuel en Trent Williams waren zeker belangrijke factoren in hun verliesreeks van drie wedstrijden, maar dit jaar hebben ze catastrofale blessures vermeden die voorgaande seizoenen ontspoorden.

Het klinkt beschamend eenvoudig en cliché, maar omzet is de beste kans voor de Chiefs om de aanval van de 49ers te vertragen. Terwijl de verdediging van Kansas Metropolis in de reguliere competitie moeite had om afhaalrestaurants te genereren, wisten ze er drie te scoren tegen de Baltimore Ravens in het AFC Championship. San Francisco heeft dit seizoen negen omzetvrije wedstrijden gespeeld (inclusief de play-offs), maar 11 van hun 19 weggeefacties zijn geconcentreerd in verliezen tegen de Ravens, Minnesota Vikings en Cincinnati Bengals. Ik zou verwachten dat Steve Spagnuolo diep in zijn trukendoos duikt en zoveel mogelijk dekkingsvermommingen op Brock Purdy loslaat om hem tot riskantere worpen en slechte beslissingen te dwingen.

Terwijl de 49ers-aanval de standing van moloch heeft bereikt, heeft de stevige verdediging een kleine stap terug gezet onder eerstejaarscoördinator Steve Wilks. Ze staan ​​nog steeds 4e in DVOA en 10e in EPA/play, maar ze staan ​​verrassend onderaan de competitie wat betreft het 3e lagere conversiepercentage en een bescheiden 15e in DVOA tegen de run. Zowel de Packers als de Lions vielen de perimeter van de verdedigingslinie van San Francisco aan. waar ze statistisch gezien op hun zwakst zijn. Het is vermeldenswaard dat in de 44-23 overwinning van vorig jaar op de 49ers de Chiefs drie haastige touchdowns scoorden (twee met Mecole Hardman, één met Clyde Edwards-Helaire) die naar buiten gingen. We zouden zondag iets soortgelijks kunnen zien, hoewel Hardman misschien niet vertrouwd wordt met de bal, aangezien zijn laatste twee aanrakingen tot onhandige pogingen hebben geleid. De fysieke loopstijl van Isiah Pacheco zou problemen kunnen opleveren voor de 49ers.

Ten slotte heeft de berichtgeving over de passen in San Francisco dit naseizoen tekenen van kwetsbaarheid getoond, en veel daarvan is te wijten aan een ondermaats presterende pass-rush. Vooral Javon Hargrave en Chase Younger scoorden de afgelopen twee wedstrijden geen zakken of quarterback-hits, waardoor er veel op de schouders van Nick Bosa rustte. Fred Warner en Dre Greenlaw zijn uitstekend in het beschermen van het midden van het veld, waar de 49ers nummer 1 zijn in DVOA. Steve Wilks heeft een voorkeur voor zonedekking, en als er een combo is die zelfs de beste zoneverdediging kan exploiteren, dan zijn het Patrick Mahomes en Travis Kelce, die tijdens hun laatste play-off-reis 23 vangsten voor 262 yards en 3 touchdowns hebben behaald.

Seth Cox, Wraak van de vogels

De Arizona Cardinals zagen de San Francisco 49ers dit seizoen twee keer van dichtbij en persoonlijk, te beginnen met hun wedstrijd aan het start van het seizoen tegen het toenmalige door Josh Dobbs geleide Cardinals-team.

Dat was een beetje een verrassing en het toonde enkele van de tekortkomingen aan die we dit seizoen in een aantal Niners-wedstrijden hebben gezien. De Cardinals zagen Dobbs gooien voor 265 yards en twee touchdowns, terwijl hij zich haastte voor 105 yards.

Toch was het de overtreding van de Niners die de toon zette voor alles wat ze deden. Brock Purdy had een gemakkelijke dag met 20/21 voor 283 yards en een landing, maar het was de operating sport die ervoor zorgde dat alles er gemakkelijk uitzag voor de Niners.

Christian McCaffrey had 20 carry’s voor 106 yards en drie touchdowns. Hoewel zijn lengte slechts 18 meter was, was het hun vermogen om de vijf meter per carry te rennen waardoor ze de hele dag efficiënt konden blijven.

Brandon Aiyuk was dominant en eindigde met zes vangsten voor 148 yards, en McCaffrey voegde zeven vangsten toe voor 71 yards en ook een landing.

Het was de eerste present die liet zien hoe gemakkelijk hun aanval de zaken eruit kan laten zien, maar liet ook zien dat er soms momenten zijn waarop de focus op de verdediging kan verslappen.

In hun tweede duel, met Kyler Murray weer in de plooi, bleek opnieuw dat er enkele gaten in de verdediging zitten.

De Cardinals met Murray haastten zich naar maar liefst 234 yards op 30 carry’s, met een gemiddelde van 7,8 yards per carry.

Ze hebben goed werk geleverd door het passerende spel te beperken, Murray twee keer te onderscheppen en drie zakken te krijgen, maar het toonde opnieuw aan dat de verdediging van de Niners lijkt te leven en te sterven door het grote spel, in plaats van 60 minuten lang standvastig te zijn.

Dat is waar deze Tremendous Bowl over zal gaan: kan de verdediging van de Niners die stiltes vermijden tegen een group dat een van de betere verdedigingen in de NFL heeft?

De Chiefs presenteren een unieke match met hun gebrek aan vaardigheidsspelers, maar een sterke aanvalslinie, een goed spel en de beste speler in de NFL in Patrick Mahomes.

De Chiefs zijn aanvallend beter geweest in de play-offs, maar ze zijn niet dezelfde aanval met een hoog octaangehalte die we gewend zijn te zien.

In feite zijn ze sterk afhankelijk van een sterke verdediging en dat zou de Niners in de kaart kunnen spelen.

De aanval van de Niners is efficiënt in zowel het run- als het pass-spel, maar ze hebben Brock Purdy nodig om ervoor te zorgen dat hij geen fouten maakt die hij de afgelopen twee wedstrijden heeft weten te voorkomen.

Hoewel hij mogelijk weer met ze weg zou kunnen komen, zijn de Chiefs uitstekend in het profiteren van fouten, en hun verdediging heeft dit hele seizoen geen 400 yards toegestaan ​​in een wedstrijd.

Het is een heel ander duel dan Tremendous Bowl 54, maar uiteindelijk zou het neer kunnen komen op het spel van Patrick Mahomes en of de Niners tijdens de wedstrijd geen defensieve pauzes kunnen hebben.

De Chiefs zullen hun beste defensieve inspanning van het seizoen nodig hebben, tegen de beste aanval in de NFL, als ze hun derde Tremendous Bowl in zes seizoenen willen winnen.

Kenneth Arthur, Turf Present Instances

De San Francisco 49ers uit 2023 zijn de belichaming van een Kyle Shanahan-team, de meest gerealiseerde visie van wat hij wilde dat de Niners zouden zijn toen hij daar aankwam, een overtreding die wordt aangewakkerd door het run-game, mogelijk gemaakt door de meest getalenteerde hardloopclubs van de NFL. terug, en een verdediging die domineert vanwege hun vermogen om je passerende aanval te blussen. Alles begint eigenlijk met Christian McCaffrey in de aanval en Fred Warner in de verdediging, en omdat San Francisco eindelijk de Tremendous Bowl heeft bereikt zonder grote blessures (afgezien van veiligheid Talanoa Hufanga), moeten de 49ers nu “ophouden of hun mond houden” wanneer het gaat om de strategische vaardigheden van Kyle Shanahan om een ​​kampioenschapsselectie en een consequent zegevierend spelplan op te bouwen.

Niemand weet dat beter, of heeft er meer onder geleden dan Rams-hoofdcoach Sean McVay.

De twee oude vrienden en nu bittere rivalen van NFC West hebben vijftien keer tegenover elkaar gestaan ​​met hun respectievelijke groups, maar Shanahan heeft negen van de laatste tien reguliere seizoensontmoetingen gewonnen. De enige overwinning kwam toen zowel de Rams als de 49ers de starters rustten in week 18 van dit seizoen, anders zet Shanahan waarschijnlijk de successful streak voort tegen zijn tegenhanger. Toen LA in 2021 eindelijk doorbrak om een ​​Tremendous Bowl te winnen met Matthew Stafford, was het voordat het group McCaffrey kreeg, verschillende upgrades in de verdediging, en Brock Purdy, een verbeterde versie van Jimmy Garoppolo vanwege zijn vermogen om gezond te blijven en improviseer spelen die buiten het schema vallen, en verplaats de pocket om de bal naar de elite spelmakers van San Francisco te krijgen.

De taak van Purdy is heel eenvoudig: je hebt vier tot zes All-Professional-talenten om je heen, geef de bal gewoon aan McCaffrey, werp de bal naar je elite passcatchers en draai hem niet om. Dat is de enige achilleshiel, aangezien Purdy een van de hoogste percentages omzetwaardige performs in de NFL heeft, maar de Chiefs op de 27e plaats staan ​​wat betreft afhaalrestaurants, dus hij moet niet proberen een held te zijn en het te overdrijven. Defensief is de passrush van de 49ers niet geweest waar het zou moeten zijn, maar als Warner en zijn bedrijf Travis Kelce kunnen neutraliseren, zijn er niet veel andere plaatsen waar Patrick Mahomes heen kan.

Dit is Shanahan’s beste kans tot nu toe om een ​​Tremendous Bowl te winnen, waardoor hij involved zou komen met McVay. Tot die tijd is hij gewoon de man die geen Tremendous Bowl kan winnen.

Zal zijn beste representatie van een “Kyle Shanahan-team” de deal sluiten?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here