Home Sport Het werkloosheidscijfer in PH daalde in december naar een recordlaagte

Het werkloosheidscijfer in PH daalde in december naar een recordlaagte

0
Het werkloosheidscijfer in PH daalde in december naar een recordlaagteMANILLA, Filippijnen – Het aandeel werkloze Filippino’s in de totale beroepsbevolking daalde in de laatste maand van 2023 naar een nieuw dieptepunt.

In december 2023 waren er 1,6 miljoen werklozen, tegen 1,83 miljoen in de voorgaande maand, meldde de Filippijnse Statistische Autoriteit (PSA) woensdag.

Dit bracht het werkloosheidscijfer op 3,1 procent, het laagste sinds de PSA in 2005 een nieuwe definitie van ‘werkloosheid’ aannam. Het was beter dan het vorige record-lage werkloosheidspercentage van 3,6 procent dat in november werd opgetekend.

Het werkloosheidspercentage is hoger

“Wij verwelkomen het nieuws van een record-laag werkloosheidscijfer, wat wijst op het aanhoudende momentum van de economie en de veerkracht van onze arbeidsmarkt”, aldus secretaris Arsenio Balisacan van de Nationale Economische en Ontwikkelingsautoriteit.

LEZEN: PH-werkloosheidscijfer kan in het vierde kwartaal van 2023 dalen tijdens de feestdagen – econoom

De werkloosheid nam af doordat maandelijks 658.000 mensen zich bij de beroepsbevolking van het land voegden.

Ondertussen werd het werkloosheidspercentage in december 2023 geregistreerd op 11,9 procent, hoger dan het cijfer van november van 11,7 procent, maar lager dan de 12,6 procent van een jaar geleden. Een hoger werkloosheidspercentage wijst op een afnemende kwaliteit van de werkgelegenheid.


Uw abonnement kan niet worden opgeslagen. Probeer het opnieuw.


Uw abonnement is succesvol verlopen.LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here