Home Carrière 4 manieren om uw CV te bewerken als een professionele CV-schrijver

4 manieren om uw CV te bewerken als een professionele CV-schrijver

0
4 manieren om uw CV te bewerken als een professionele CV-schrijver


Professionele cv-schrijvers nemen de mentaliteit van de werkgever over en rekruteerder bij het maken en bewerken van cv’s. Aanpassen jouw CV internet als een professionele cv-schrijver moet je een frisse mindset ontwikkelen.


Als dat betekent dat je een dag of twee een pauze moet nemen in je cv voordat je er weer verder mee gaat, dan is dat wat je moet doen.

Kandidaten besteden vaak zoveel tijd aan hun cv dat ze er geen objectieve beoordeling meer van kunnen geven. Veel kandidaten worden ook uitgedaagd met het schrijven van hun eigen CV, omdat ze zo betrokken zijn bij hun eigen ervaringen. Ze zijn niet in staat een macrooverzicht te bieden van hun ervaringen en prestaties, en in plaats van zich te concentreren op informatie die belangrijk is voor een potentiële werkgever, zoals kwantificeerbare prestatiesblijven ze zich concentreren op alledaagse dagelijkse taken van het werk die minder impression hebben op een cv.

Om je cv als een professionele cv-schrijver aan te pakken, moet je een open geest hebben en denken als de werkgever waarbij je solliciteert.

Hier volgen enkele algemene regels die u moet volgen als u uw cv bewerkt.

1. Laat zien wat je goed doet

Identificeer de prime vijf vaardigheden die een werkgever wil in de perfecte kandidaat, die ze in de functiebeschrijving hebben vermeld. Concentreer je CV vervolgens op de manier waarop je geweldige dingen hebt bereikt door gebruik te maken van je vaardigheden deze vaardigheden.

Als u bijvoorbeeld solliciteert naar een verkoopfunctie, moet uw focus liggen op het behalen van quota, accountpenetratie, prospectie en sluitingstechnieken. Zorg ervoor dat u zich niet concentreert op de kernvaardigheden die een werkgever wil.

2. Verwijder wat niet related is

Man op laptop bewerkt zijn CV tijdens het zoeken naar een baan

Grote voorraad

In de meeste gevallen beslist een rekruteringsmanager of u een geschikte kandidaat bent voor een terugbelgesprek nadat hij uw cv slechts een paar seconden heeft bekeken. Zelden wordt elke regel in je cv in zijn geheel gelezen. Hoe meer informatie op uw cv related is, hoe sneller de rekruteringsmanager tot de conclusie zal komen dat u een goede kandidaat bent om te bellen.

Als uw cv echter te veel irrelevante informatie bevat, vergroot u uw kansen om te worden ontslagen. Dus uiteindelijk geldt: hoe minder een werkgever irrelevant vindt op je cv, hoe groter de impression ervan is. Je kunt beter informatie verwijderen die voor een werkgever niet veel te bieden heeft, inclusief hervatten pluis. Doe het gewoon niet.

3. Wees niet bang om jezelf op de markt te brengen

Vrouw op laptop die haar cv bewerkt voordat ze solliciteert naar een baan

Grote voorraad

Wil een cv impression hebben, dan moet je jezelf op de markt brengen. Elk side van wat u op uw cv zet, moet verkopen. Neem al uw ervaringen, vaardigheden en capaciteiten en positioneer ze op een manier die ze kunnen verkopen. De informatie op een cv moet zich presenteren op een manier die zegt: “Dit is wat ik eerder heb bereikt en dit is wat ik voor je kan doen.”

Veel cv’s verkopen niet simpelweg omdat ze slecht gefocust zijn. Het feit dat het bijvoorbeeld uw taak was om boodschappen in te pakken, betekent niet dat dit ook de informatie is die u op uw cv zet. U kunt het beter verkoopbaar maken door aan te geven hoe uw vaardigheden op het gebied van klantenservice hebben bijgedragen aan het behoud van de klanttevredenheid, wat heeft geresulteerd in terugkerende klanten. (Zorg ervoor dat u cijfers gebruikt kwantificeer uw werkervaring!) Uw verklaring is geen leugen. Het is eenvoudigweg het herformuleren van informatie op een manier die relevanter is voor de functie.

4. Let op veelvoorkomende fouten

Man op laptop bewerken en herstellen van fouten in zijn CV

Grote voorraad

Kleine fouten zoals spelling, interpunctie en grammaticafouten zijn vermijdbaar. Veel cv’s die niet zorgvuldig zijn proefgelezen, bevatten echter fouten die reden zijn voor ontslag door de CV wervingsmanager.

Van alle redenen waarom een ​​CV wordt afgewezen, mogen deze eenvoudige oplossingen er niet één van zijn. Vraag een vriend of familielid om het een recensie te geven. Je hebt nog een paar ogen nodig, of op zijn minst een nieuw paar ogen. Verwijder jezelf een tijdje uit je cv voordat je het een goede recensie geeft. Als je te lang naar een cv staart, wordt het moeilijker om fouten op te sporen en te bewerken.

Het beoordelen en bewerken van uw cv als een professionele cv-schrijver kan een aanzienlijke impression hebben. Het is vaak het verschil tussen het daadwerkelijk veiligstellen van sollicitatiemogelijkheden voor banen en het besteden van waardevolle tijd aan het voortdurend zoeken naar en solliciteren naar nieuwe mogelijkheden, om vervolgens geen antwoord terug te krijgen.

Meer hulp nodig met uw zoek naar werk?

Lid worden om te leren hoe u een baan kunt vinden en uw ware potentieel kunt ontketenen om van uw werk te krijgen wat u wilt!

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op een eerdere datum.

Van uw siteartikelen

Gerelateerde artikelen op web

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here