Home Voedsel Boudin-ballen | De Receptencriticus

Boudin-ballen | De Receptencriticus

0
Boudin-ballen | De Receptencriticus


Deze web site kan affiliatielinks en advertenties bevatten, zodat we u recepten kunnen aanbieden. Lees mijn openbaarmakingsbeleid.

Krokant van buiten en good mals van binnen: Boudin Balls zijn een cajun-klassieker waar je zeker van zult houden! Een gekruid mengsel van worst, groenten en rijst wordt tot balletjes gevormd, vervolgens gepaneerd en gebakken tot ze heerlijk knapperig en goudbruin zijn.

Cajun-eten is intens smaakvol en bevredigend! Als je er internet zo dol op bent als wij, probeer dan een aantal van onze andere recepten, zoals mals en sappig cajun-popcorngarnalenromig Cajun-kipgehaktballetjes of geweldig gebakken cajunfrietjes!

Wat zijn Boudin-ballen?

Boudin-ballen (uitgesproken als “boo-dan”) zijn gefrituurde Cajun-hapjes gemaakt met varkensworst, rijst en gebakken groenten. Ze zijn erg populair in Louisiana en zijn geweldig als voorgerecht voor een speldag, feesten of andere bijeenkomsten. Je kunt er zelfs van genieten als bijgerecht om een ​​traditionele Cajun-maaltijd compleet te maken!

Dit is het perfecte, heerlijke en unieke aperitief waarmee u echt indruk zult maken op uw gasten! Deze warme en hartige hapjes zitten boordevol heerlijke smaken die je naar het hart van Louisiana brengen. Wij zijn grote followers van cajun-eten, en als je op zoek bent naar meer recepten om je menu compleet te maken, dan hebben we genoeg smakelijke opties! Probeer Gumbo uit New Orleans, Jambalaya uit de slowcooker En zuidelijke hush-puppies. Vergeet de beignets om de maaltijd af te sluiten met iets zoets!

Wat zit er in Boudin-ballen?

Als je niet in de buurt van Louisiana woont, is het onwaarschijnlijk dat je boudin-worst in je bos zult vinden. Gelukkig is de authentieke combine van varkensvlees, rijst en groenten gemakkelijk thuis te maken. Hier vindt u een opmerking over alle ingrediënten die u nodig heeft. De exacte afmetingen vindt u in de onderstaande receptenkaart.

 • Varkenssaus: Als u worst in een omhulsel gebruikt, zorg er dan voor dat u dit vóór het koken verwijdert.
 • Groene paprika: In blokjes gesneden en gebakken met de andere groenten, voegt groene paprika kleur, smaak en textuur toe.
 • Gele ui: Voegt een hartige smaakdiepte toe aan elke hap.
 • Selderij: Brengt de andere hartige groenten in evenwicht met een lichte zoetheid.
 • Rijst: Traditionele boudin-worst bevat rijst. Als u echter varkensworst gebruikt, moet u 1 kop toevoegen gekookte rijst.
 • Cajunkruiden: Voor die authentieke cajun-smaak kun je in de winkel gekochte cajun-kruiden toevoegen zelfgemaakte cajunkruiden.
 • Meel: Gebruik bloem voor een lekker knapperig paneermeel.
 • Paprika: Samen met zout en peper voegt paprika smaak toe aan het paneermeel.
 • Eieren: Zorgt ervoor dat het paneermengsel aan de worstballetjes blijft plakken en zorgt voor een gouden korst.
 • Paneermeel: Voor maximale knapperigheid raden wij pankobroodkruimels aan.
 • Olie: Gebruik elke neutrale olie zoals koolzaadolie of plantaardige olie om te frituren.

Hoe je dit recept maakt

Een beetje zoals een gebakken gehaktbal, bereid je voor om geobsedeerd te raken door alles over deze heerlijke zuidelijke snack! Deze worden het lekkerst heat en krokant geserveerd met een sausje om in te dippen. Zo komen ze samen:

 1. Kook de worst en groenten: In een koekenpan op middelhoog vuur kook je de worst, paprika, ui en bleekselderij tot de worst volledig gaar is. Haal van het vuur.
 2. Meng worst met groenten: Doe de worst en de groenten in een keukenmachine of blender en pulseer tot het mengsel grotendeels gepureerd is.
 3. Chillen en ballen maken: Meng de rijst en cajunkruiden door de gepureerde worst. Zet de worst ongeveer een uur in de koelkast, zodat hij stevig wordt. Vorm de worst in strakke balletjes van 1,5 tot 2 inch.
 4. Baggerstation: Zet een baggerstation op en klop de bloem, het zout, de peper en de paprika door elkaar in een ondiepe schaal. Klop de eieren los in een tweede ondiepe schaal en giet het panko-paneermeel in de derde schaal.
 5. Brood de ballen: Werk met een paar balletjes tegelijk, rol ze eerst door de bloem, haal er dan de eieren door en doe ze in het paneermeel, zodat de worstballetjes volledig bedekt zijn. Zet de gepaneerde boudin-balletjes opzij.
 6. Frituur: Verhit voldoende olie om de ballen op middelhoog vuur (350 graden Fahrenheit) onder te dompelen. Zodra de olie op temperatuur is gekomen, bak je de boudinballetjes tot ze gelijkmatig goudbruin zijn, ongeveer 3-5 minuten. Werk in batches om te voorkomen dat de ballen zich verdringen.
 7. Koel en serveer: Plaats de gekookte balletjes op keukenpapier om overtollige olie te absorberen, laat ze een paar minuten afkoelen en geniet ervan met je favoriete dipsaus.

Snelle suggestions

Dit recept voor boudinballen is echt heel gemakkelijk te maken, maar hier volgen enkele suggestions zodat deze cajun-snackballen heerlijk lekker worden!

 • Boudin-worst: Traditionele boudinballen worden gemaakt met boudinworst, die niet in alle regio’s gemakkelijk verkrijgbaar is. Als je boudinworst hebt waar je woont, raad ik aan die te gebruiken in plaats van mijn gemakkelijke versie ervan te maken.
 • Frituren: Voor dit soort recepten gebruik ik graag een frituurpapa, maar je kunt ook een diepe pan op het vuur gebruiken. Als de balletjes niet volledig onder water kunnen staan, bak ze dan aan elke kant ongeveer 3-5 minuten. Ze moeten nog steeds egaal goudbruin zijn.
 • Sauzen serveren: Een paar van mijn favoriete dipsauzen om hierbij te serveren zijn Comeback-saus, Remouladesausof Knoflook Aioli.
 • Recept: Mijn ballen waren ongeveer 3,5 cm groot en ik kon uit dit recept 22 ballen halen, afhankelijk van de grootte van je ballen kun je meer of minder krijgen.

Recepttip

Kan ik het boudin-mengsel van tevoren maken?

Ja! Je kunt het worst-, rijst- en groentemengsel maximaal 24 uur vóór het maken en bakken van de balletjes maken. Bewaar het in een luchtdichte verpakking in de koelkast, en de smaak wordt na verloop van tijd nog lekkerder!

Restjes bewaren

Verrassend genoeg zijn boudin-ballen geweldige restjes. Ze zijn gemakkelijk te bewaren en blijven dagenlang heerlijk smaken. Ze zijn zelfs vriezervriendelijk!

 • In de koelkast: Eenmaal volledig afgekoeld, bewaar je de restjes in de koelkast in een luchtdichte verpakking gedurende maximaal 3 dagen.
 • Opwarmen: Je kunt de balletjes ongeveer 10 tot 15 minuten in de oven op 350ºC opwarmen, totdat ze opgewarmd zijn. Je kunt ze ook opwarmen in een airfryer op 350ºC gedurende 5 tot 8 minuten. Hoewel dit niet het beste is om de knapperigheid te behouden, kunt u ze in intervallen van 20 tot 30 seconden in de magnetron opwarmen totdat ze zijn opgewarmd.
 • Invriezen: Leg ze in een enkele laag op een bakplaat in de vriezer tot ze stevig zijn, doe ze vervolgens in een diepvriescontainer en bewaar ze maximaal 3 maanden in de vriezer. Als u klaar bent om te koken, kunt u ze direct uit de vriezer frituren.

Meer Voorgerechtrecepten

Voorgerechten zijn de perfecte keuze om het feest goed te laten beginnen! Als je meer heerlijke aperitiefideeën nodig hebt, probeer dan dit duikdeze loempia’sof dit geweldig kaasachtig brood. Hier zijn enkele van onze andere favorieten die zo lekker zijn dat ze van tafel vliegen!

Pin dit nu om het later terug te vinden

Speld het huge

 • In een koekenpan op middelhoog vuur kook je de worst, paprika, ui en bleekselderij tot de worst volledig gaar is. Haal van het vuur.

 • Doe de worst en de groenten in een keukenmachine of blender en pulseer tot het grotendeels gepureerd is.

 • Meng de rijst en cajunkruiden door de gepureerde worst. Zet de worst ongeveer een uur in de koelkast, zodat hij stevig wordt. Vorm de worst in strakke balletjes van 1,5 tot 2 inch.

 • Zet een baggerstation op en klop de bloem, het zout, de peper en de paprika door elkaar in een ondiepe schaal. Klop de eieren los in een tweede ondiepe schaal en giet het panko-paneermeel in de derde schaal.

 • Werk met een paar balletjes tegelijk, rol ze eerst door de bloem, haal er dan de eieren door en doe ze in het paneermeel, zodat de worstballetjes volledig bedekt zijn. Zet de gepaneerde boudinballetjes opzij.

 • Verhit voldoende olie om de ballen op middelhoog vuur (350 graden Fahrenheit) onder te dompelen. Zodra de olie op temperatuur is gekomen, bak je de boudinballetjes tot ze gelijkmatig goudbruin zijn, ongeveer 3-5 minuten. Werk in batches om te voorkomen dat de ballen zich verdringen.

 • Plaats de gekookte balletjes op keukenpapier om overtollige olie te absorberen, laat ze een paar minuten afkoelen en geniet ervan met je favoriete dipsaus.

Bewaar restjes in de koelkast in een luchtdichte verpakking gedurende maximaal 3 dagen.
Traditionele boudinballen worden gemaakt met boudinworst, die niet in alle regio’s gemakkelijk verkrijgbaar is. Als je boudinworst hebt waar je woont, raad ik aan die te gebruiken in plaats van mijn gemakkelijke versie ervan te maken.

Voor dit soort recepten gebruik ik graag een frituurpapa, maar je kunt ook een diepe pan op het vuur gebruiken. Als de balletjes niet volledig onder water kunnen staan, bak ze dan aan elke kant ongeveer 3-5 minuten. Ze moeten nog steeds egaal goudbruin zijn.
Een paar van mijn favoriete dipsauzen om hierbij te serveren zijn Comeback-saus, Remouladesaus of Knoflook-aioli
Mijn ballen waren ongeveer 3,5 cm groot en ik kon uit dit recept 22 ballen halen, afhankelijk van de grootte van je ballen kun je meer of minder krijgen.

Calorieën: 112kcalKoolhydraten: 9GEiwit: 5GVet: 6GVerzadigd vet: 2GMeervoudig onverzadigd vet: 1GEnkelvoudig onverzadigd vet: 3GTrans vet: 0,04GLdl cholesterol: 30mgNatrium: 263mgPotassium: 92mgVezel: 1GSuiker: 0,4GVitamine A: 259IUVitamine C: 5mgCalcium: 13mgIjzer: 1mg

Voedingsinformatie wordt automatisch berekend en magazine dus alleen bij benadering worden gebruikt.LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here