Home Carrière Waarom u in 2024 geen baan kunt vinden

Waarom u in 2024 geen baan kunt vinden

0
Waarom u in 2024 geen baan kunt vinden


Als je moeite hebt om een ​​baan te vinden in 2024, dan weet ik zeker waarom. En ik ga je precies vertellen wat je moet doen om er een te vinden.


De afgelopen twintig jaar ben ik een loopbaancoach. Nadat ik het Amerikaanse bedrijfsleven en de uitzendbranche had verlaten, sprong ik naar de andere kant om een ​​pleitbezorger te worden voor jou, de werknemer, om de geheimen te onthullen die je moest weten om aangenomen te worden en een geweldige carrière op te bouwen.

Hier is dus nog een geheim: de grootste fout die mensen momenteel maken, is het gebruik van traditioneel zoek naar werk strategieën.

Traditionele strategieën voor het zoeken naar werk werken niet meer

@jtodonnell Waarom je in 2023 geen baan kunt vinden. #functie #carrière #banen #carrières #jobtok #carrièrestok #zoek naar werk #jobzoektips #jobsearch2023 #jobtips #carrièretips #loopbaanadvies ♬ origineel geluid – JT O’Donnell

Je gaat waarschijnlijk naar die grote vacaturesites zoals Certainly, Glassdoor of ZipRecruiter en u solliciteert maar krijgt geen resultaat. Misschien overdrijft u en zegt u: “Ik spuit en bid en solliciteer voor alles, zelfs voor dingen waarvoor ik overgekwalificeerd ben.” En je krijgt nog steeds geen resultaat, toch?

Dat komt omdat iedereen hetzelfde doet.

Laten we daar een beetje complexiteit aan toevoegen. Iedereen heeft het over het lage werkloosheidspercentage en dat er voor elke persoon twee banen zijn, maar dat is feitelijk niet waar. Mensen willen het merendeel van die banen niet. Daarom hebben ze hen verlaten. Die echt goede banen – de banen die je wilt – iedereen gaat er achteraan, vooral als ze op vacaturesites staan. Er is dus te veel concurrentie.

Uit onderzoek blijkt dat dit slechts ongeveer is 2% van de mensen die on-line solliciteren, hoort ooit iets terug van de werkgever. Dat is niet eens ghosting. Je komt niet eens aan tafel om geghost te worden. En dat is echt een onproductieve en deprimerende manier om werk te zoeken. Het geeft je het gevoel een mislukking te zijn. Je bent geen mislukkeling. Niemand heeft je dat geleerd nieuwe regels voor het zoeken naar werk. Dus hier is wat je eraan gaat doen…

De beste zoekstrategie om een ​​baan te vinden in 2024

Vrouw op laptop zoekt een nieuwe baanGrote voorraad

Verander uw mindset van werkzoekende naar werkzoekende. Een job shopper kiest waar hij of zij daarna wil werken. Om een ​​job shopper te worden, moet je opzettelijk aan de slag gaan. Zoek naar de 20 of 30 bedrijven in uw omgeving waarvoor u zou willen werken en die u kunt inhuren vanwege uw vaardigheden.

Als ik zeg dat je graag voor hen wilt werken, is dat niet omdat je hebt gehoord dat ze goed betalen of goede arbeidsvoorwaarden hebben. Het is omdat je respecteert en bewondert wat ze voor hun werk doen.

Dit is niet iets dat we ooit eerder hebben geleerd en het kan voor jou heel raar aanvoelen. Maar denk er eens over na. Er zijn redenen waarom je je aangetrokken voelt tot bepaalde merken, toch? We hebben allemaal een merk waar we verliefd op zijn. Dat heet een merkverbinding. En daarmee is er een verbindingsverhaal, wat betekent dat je op een gegeven second door een ervaring verliefd bent geworden op dat merk.

Nou, raad eens? Werkgevers zijn merken, en als u uw verhaal over hun verbondenheid met hen kunt delen – vertel waarom u ze bewondert en respecteert en hoe u erachter bent gekomen dat ze een geweldige plek zijn om te werken – zult u opvallen.

Zodra u uw verbinding verhaal En bucketlist voor interviews van de werkgevers kun je een aantal slimme zoekstrategieën toepassen om hun aandacht te trekken en de ATS rond te gaan om resultaten te krijgen.

Als je wilt leren hoe je dat moet doen, phrase dan een Work It DAILY-lid vandaag (GRATIS gedurende 7 dagen!).

Veel succes, en ga ze halen!

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op een eerdere datum.

Van uw siteartikelen

Gerelateerde artikelen op web

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here