Home Carrière 3 redenen waarom vacaturesites niet effectief zijn

3 redenen waarom vacaturesites niet effectief zijn

0
3 redenen waarom vacaturesites niet effectief zijn


Ooit waren vacaturesites de beste keuze werkzoekenden. Hier kun je posten jouw CV voor werkgevers en recruiters om vacatures te bekijken en hierop te solliciteren. Maar vandaag is het een ander verhaal.


De moderne zoektocht naar werk is veranderd, en het vinden van je droombaan (of gewoon een goede baan) gaat over private branding en het benutten van je skilled netwerk.

Stel je voor dat je een personeelsmanager bent. Zou u eerder de tijd nemen om een ​​kandidaat te interviewen die u niet kent, behalve wat er op een inzending staat? Voorblad en CV of iemand die naar jou is doorverwezen? Een verwijzing kent veel minder risico, en daarom netwerken heeft een hoger slagingspercentage dan vacaturesites als het gaat om het veiligstellen van een functie.

Dit betekent niet dat vacaturesites dood zijn, need er zijn genoeg niche-vacaturesites die de moeite waard zijn als werkzoekende. Maar je kunt geen effectief bouwen strategie voor het zoeken naar werk rond solliciteren op vacaturesites.

Hier volgen nog enkele andere zaken over de beperkingen van het gebruik van vacaturesites als u werkzoekende bent.

1. Recruiters zien uw sollicitatiebrief en cv mogelijk nooit

Het feit dat u op een vacaturebank solliciteert, betekent niet dat iemand ooit naar uw sollicitatiebrief en cv zal kijken.

Meer dan 85% van de bedrijven maakt er nu gebruik van volgsystemen voor aanvragers (ATS) om cv’s te beoordelen en te rangschikken op foundation van vaardigheden, ervaring en trefwoorden. Het simpele feit is dat bedrijven interne algoritmen gebruiken, waardoor het uiterst moeilijk is om een ​​sterke rating te garanderen. Een recente HR-manager vertelde me dat ze voor elke functie gemiddeld 400 cv’s krijgen en alleen naar de high 10-20 kijken, wat betekent dat 380 cv’s niet eens worden beoordeeld.

In veel gevallen wordt een vacature, voordat deze op de vacaturebank verschijnt, al intern bij de werkgever en door vertrouwde bronnen gedeeld. Het zijn dus waarschijnlijk honderden mensen die hebben gesolliciteerd voordat de vacature zelfs maar op de vacaturebank terechtkwam.

2. Veel vacatures worden niet op vacaturesites geplaatst

Kantoorruimte met medewerkers

Grote voorraad

Grote vacaturesites kunnen overweldigend zijn met vacatures (zowel related als irrelevant voor u). Dit is een soortgelijk perspectief voor de werkgever wanneer hij een overweldigend aantal sollicitanten voor de vacature op een vacaturesite krijgt geplaatst.

Het is ook de reden waarom sommigen er de voorkeur aan geven uitsluitend met recruiters te werken of andere manieren te vinden om het juiste expertise te vinden. Als je dat niet bent netwerken met de juiste contactenloop je kansen mis die je nooit op vacaturesites zult vinden.

3. Recruiters hebben meer middelen om expertise te vinden

Recruiters/wervingsmanagers praten over sollicitanten tijdens het wervingsproces

Grote voorraad

Recruiters en managers inhuren hebben ook professionele netwerken! Of het nu gaat om een ​​professionele kennis of om contact op te nemen met hun eigen personeel, ze kunnen een lijst met potentiële kandidaten samenstellen voordat ze zelfs maar een vacature plaatsen.

Daarnaast gebruiken veel recruiters LinkedIn ook om expertise te vinden.

CV’s die op vacaturesites worden geplaatst, worden nog steeds bekeken, maar de kans is groot dat de informatie verouderd is, wat een van de redenen is waarom rekruteringsmanagers en recruiters meer vertrouwen op LinkedIn waar informatie over het algemeen actueler is.

Netwerken is het antwoord!

De beste manier om een ​​baan te krijgen is door een bucketlist van bedrijven waarvoor je wilt werken en netwerk je een weg naar de radar van dat bedrijf voordat ze zelfs maar een vacature plaatsen.

Als je echter wilt solliciteren op een baan die je op een vacaturebank tegenkomt, zorg er dan voor dat je een stapje additional zet om voorbij de ATS te komen. In plaats van te solliciteren through de hyperlink op de vacaturebank, doe wat onderzoek, Zoek uit wie de rekruteringsmanager isen onderneem stappen om uw bijgewerkte sollicitatiebrief en cv aan hen voor te leggen.

Meer hulp nodig met uw zoek naar werk?

Lid worden om te leren hoe u een baan kunt vinden en uw ware potentieel kunt ontketenen om van uw werk te krijgen wat u wilt!

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op een eerdere datum.

Van uw siteartikelen

Gerelateerde artikelen op web

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here