Home Auto Startup ontgint de vooruitzichten voor schone energie met digitale tweelingen

Startup ontgint de vooruitzichten voor schone energie met digitale tweelingen

0
Startup ontgint de vooruitzichten voor schone energie met digitale tweelingen


Mark Swinnerton wil de klimaatverandering bestrijden door verlaten mijnen te transformeren in opslagtanks voor hernieuwbare energie.

De CEO van startup Inexperienced Gravity maakt een prototype van zijn ambitieuze visie in een magazijn 60 mijl ten zuiden van Sydney, Australië, en simuleert deze in NVIDIA Omniversumeen platform voor het bouwen van 3D-workflows en -applicaties.

Het idea vereist wat zwaar werk. Zonne- en windenergie zullen stalen blokken met een gewicht van wel 30 auto’s elk omhoog trekken in schachten die hoger zijn dan een wolkenkrabber in New York, waardoor potentiële energie wordt opgeslagen die generators kan laten draaien wanneer dat nodig is.

Een gedistribueerd energienetwerk

Swinnerton gelooft dat dit de optimale manier is om hernieuwbare energie te besparen, omdat er bijna een miljoen verlaten mijnschachten over de hele wereld verspreid zijn, waarvan er vele al op het elektriciteitsnet zijn aangesloten. En zijn mechanische systeem is goedkoper en groener dan alternatieven zoals enorme lithiumbatterijen die beter geschikt zijn voor elektrische voertuigen.

Mark Swinnerton, CEO Green Gravity
Mark Swinnerton

Ambtenaren in Australië, India en de VS zijn geïnteresseerd in het idea, en een staatsmijnexploitant in Roemenië voert samen met Inexperienced Gravity een onderzoek uit.

“We hebben een geweldige kans om een ​​miljoen mijnen een nieuwe bestemming te geven”, zegt Swinnerton, die de overstap maakte na een carrière van twintig jaar bij BHP Group, een van de grootste mijnbouwbedrijven ter wereld, vastbesloten om de klimaatverandering te bestrijden.

Een digitaal-eerst ontwerp

Een oude kennis zag een kans om de inspanningen van Swinnerton te versnellen met een digitale tweeling.

“Ik was gefascineerd door het Inexperienced Gravity-idee en stelde voor om een ​​digital-first-aanpak te volgen, waarbij information als onderscheidende issue wordt gebruikt”, zegt Daniel Keys, een IT-expert en leidinggevende bij xVersterkeneen leverancier van versnelde computerdiensten.

Door AI aangedreven simulaties zouden het ontwerp en de implementatie van het nieuwe idea kunnen versnellen, zegt Keys, die Swinnerton 25 jaar eerder ontmoette tijdens een van hun eerste banen, waar hij hamburgers omdraaide bij een fastfoodkraam.

Tegenwoordig hebben ze een digitaal prototype dat kookt op de Scaile-computer van xAmplify, gebaseerd op NVIDIA DGX-systemen. Het versnelt nu al de proof of idea van Inexperienced Gravity.

“Dankzij wat we met een digitale tweeling hebben afgeleid, hebben we 40% van de kosten van ons fysieke prototype kunnen besparen door van drie naar twee gewichten over te stappen en ze 10 in plaats van 15 meter verticaal te verplaatsen”, aldus Swinnerton.

Gebruiksscenario’s mogelijk gemaakt door Omniverse

Het is de eerste van vele gebruiksscenario’s die Inexperienced Gravity ontwikkelt in Omniverse.

Zodra het prototype klaar is, zal de simulatie helpen het ontwerp op te schalen naar mijnen tot wel 2.000 meter diep, of ongeveer zes op elkaar gestapelde Empire State Buildings. Uiteindelijk zal het workforce in Omniverse een dashboard inbouwen om met sensoren bezaaide faciliteiten te controleren en te monitoren zonder de veiligheidsrisico’s die gepaard gaan met het sturen van een persoon de mijn in.

Het fysieke prototype en testlaboratorium van Green Gravity.
Het fysieke prototype en testlaboratorium van Inexperienced Gravity.

“We verwachten tientallen miljoenen {dollars} te besparen op de geschatte 100 miljoen greenback voor de eerste locatie, omdat we simulaties kunnen gebruiken om onze risico’s bij banken en verzekeraars te verlagen”, aldus Swinnerton. “Dat is echt een verleidelijke kans.”

Virtuele visualisatiehulpmiddelen

Operators kunnen faciliteiten op afstand volgen met behulp van visualisatiesystemen die hiermee zijn uitgerust NVIDIA A40 GPU’s en kunnen hun beelden naar tablets streamen dankzij de TabletAR-extensie in het Omniverse Spatial Framework.

De workflow van xAmplify maakt gebruik van een aantal softwarecomponenten, zoals NVIDIA-moduluseen raamwerk voor fysica-geïnformeerde machine learning-modellen.

“We gebruiken Omniverse ook als kernintegratiestructuur waarmee we een zestal instruments van derden kunnen verbinden die operators en ontwikkelaars nodig hebben, zoals Siemens PLM voor sensorbeheer en Autodesk voor ontwerp”, aldus Keys.

Omniverse vereenvoudigt de taak van het integreren van applicaties van derden in één 3D-workflow, omdat het gebaseerd is op de OpenUSD-standaard.

Onderweg doorzoekt AI grote hoeveelheden gegevens over de duizenden beschikbare mijnen om optimale locaties te selecteren en hun potentieel voor energieopslag te voorspellen. Machine studying helpt ook bij het optimaliseren van ontwerpen voor elke website.

Alles bij elkaar genomen is het een digitaal traject dat volgens Swinnerton de komende jaren zal leiden tot commerciële activiteiten voor Inexperienced Gravity.

Het is de nieuwste klant voor het datacentrum van xAmplify in Canberra dat Australische overheidsinstanties, nationale defensie-aannemers en een groeiende groep zakelijke gebruikers bedient met een volledige stapel NVIDIA-versnelde software program.

Lees meer over hoe AI hernieuwbare energiebronnen transformeert optimalisatie van windparken, opwekking van zonne-energie En fusie-energie.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here