Home Wereldnieuws Google gaat de cloudactiviteiten herstructureren, waarbij enkele rollen worden geëlimineerd

Google gaat de cloudactiviteiten herstructureren, waarbij enkele rollen worden geëlimineerd

0
Google gaat de cloudactiviteiten herstructureren, waarbij enkele rollen worden geëlimineerd


Thomas Kurian, het nieuwe hoofd van Google Cloud en voormalig president van productontwikkeling bij Oracle, spreekt op de Oracle OpenWorld-conferentie in San Francisco op 24 september 2013.

David Paul Morris | Bloomberg | Getty-afbeeldingen

Google is zijn Cloud-groep intern aan het herstructureren, waarbij enkele rollen zullen worden geëlimineerd, bevestigde een woordvoerder van Google aan CNBC.

Dow Jones was de eerste die dat deed rapporteer het verhaal.

“We hebben onlangs organisatorische veranderingen gecommuniceerd aan een handvol groups die de manier zullen verbeteren waarop we klanten in elke branche over de hele wereld op de markt brengen, samenwerken en met klanten omgaan”, zei een woordvoerder van het bedrijf vrijdag in een e-mail aan CNBC. “We hebben de moeilijke, maar noodzakelijke beslissing genomen om een ​​klein aantal werknemers op de hoogte te stellen van het feit dat hun rol zal worden geëlimineerd.”

De herstructurering komt nadat CEO Thomas Kurian een jaar aan het roer heeft gestaan. In dat tijdsbestek heeft hij vooral een aantal veranderingen aangebracht toevoegingen aan het personeelsbestand, waar hij en Alphabet-CEO Sundar Pichai de afgelopen kwartalen trots op zijn geweest.

De herstructurering is in de eerste plaats bedoeld om de focus op de internationale markten te heroriënteren en treft minder dan 50 werknemers, aldus een persoon uit de directe omgeving van het bedrijf. Het bedrijf wil geen commentaar geven op het aantal werknemers dat hierdoor wordt getroffen of welke gebieden binnen de cloudactiviteiten hierdoor worden getroffen. Het bedrijf zegt alleen dat het samenwerkt met interne ‘mobiliteitsteams’ om nieuwe rollen voor de werknemers binnen het bedrijf te vinden.

Bekijk het volledige interview van CNBC met Thomas Kurian, CEO van Google Cloud

“We zijn dankbaar voor alles wat ze hebben bereikt en hun inzet voor Google Cloud”, aldus de woordvoerder.

Kurian deze week geschetst de strategie van het bedrijf, die zich onder meer richtte op vijf industrieën: detailhandel, gezondheidszorg, financiële diensten, media en leisure, en productie.

Alfabet maakte voor het eerst in de winstcijfers over het vierde kwartaal Cloud-omzetcijfers bekend rapport. De cloudactiviteiten van Google genereerden in het boekjaar 2019 $8,92 miljard aan inkomsten, vergeleken met $5,84 miljard in 2018, en het bedrijf beweert dat het een jaarlijkse run fee van $10 miljard heeft.

Hoewel die groei indrukwekkend is, Amazone Net Companies boekte vorig jaar een omzet van meer dan 35 miljard greenback, en analisten als Synergy en Gartner plaatsten het bedrijf op de eerste plaats wat betreft marktaandeel, met Microsoft als de duidelijke nummer 2.

Thomas Kurian van Google Cloud over de toekomst van cloud computing

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here