Home Concert America On CoffeeWe nodigen u uit om even een time-out te nemen in de ritmische sfeer van onze ontbijt-, brunch- en/of koffieselecties. We zijn blij als je langskomt. “Dorothy Moore Misty Blue”

America On CoffeeWe nodigen u uit om even een time-out te nemen in de ritmische sfeer van onze ontbijt-, brunch- en/of koffieselecties. We zijn blij als je langskomt. “Dorothy Moore Misty Blue”

0
America On CoffeeWe nodigen u uit om even een time-out te nemen in de ritmische sfeer van onze ontbijt-, brunch- en/of koffieselecties.  We zijn blij als je langskomt. “Dorothy Moore Misty Blue”


afbeelding

Dorothy Moore (geboren 13 oktober 1946, in Jackson, Mississippi) is een Amerikaanse pop-, R&B- en soulzangeres die vooral bekend staat om haar hit uit 1976, “Misty Blue”.

Moore’s ouders waren Mary Moore en Melvin Hendrex Senior. Haar vader trad op onder de artiestennaam Melvin Henderson als lid van de 5 Blind Boys of Mississippi. Ze werd opgevoed door haar overgrootmoeder en begon op jonge leeftijd te zingen in het kerkkoor. Ze was lid van The Poppies met Petsye McCune en Rosemary Taylor toen ze aan de Jackson State College studeerde. De groep nam op voor de Date-dochteronderneming van Epic Information en bereikte in 1966 nummer 56 in de Billboard Sizzling 100-hitlijst met “Lullaby Of Love”. Solo-singles voor de labels Avco, GSF en Chimneyville volgden.

Haar carrière begon met verschillende ballads voor Malaco Information. “Misty Blue” (1976) bereikte nummer 1 in de R&B-hitlijst en nummer 3 in de Billboard Sizzling 100. “Grappig How Time Slips Away” (ook 1976) bereikte nummer 7 in de R&B-hitlijst en nummer 58 in de pop-hitlijst. “I Consider You” was nummer 5 in de R&B en nummer 27 in de pop-hitlijst in 1977.

Na een lange pauze nam Moore een gospelalbum op, Givin ‘It Straight To You (1986) voor het Rejoice-label van Nashville. Het album bevatte een cowl van “What Is This”. Vervolgens nam ze twee albums op voor Volt Information. In 1990 keerde ze terug naar het Malaco-label, voor wie ze in het daaropvolgende decennium en tot in het nieuwe millennium verschillende albums opnam.

Moore heeft vier Grammy Award-nominaties. Haar versie van “Misty Blue” verscheen op het verzamelalbum uit 2005, Basic Soul Ballads. Ze is opgenomen in de Mississippi Musicians Corridor of Fame, Drum Main for Justice MLK Award 2008, Lifetime Achievement Award Monterey Bay Blues Pageant, James Brown Heritage Jus Blues Award 2009, The Blues Basis Board of Administrators Award 2006-2012, genomineerd voor twee Blues Music Awards 2013, Mississippi Arts Fee Achievement Award, Mississippi Blues Path Markers.

nl.m.wikipedia.org

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here