Home Carrière 5 ideas voor het vinden van een baan tijdens de feestdagen

5 ideas voor het vinden van een baan tijdens de feestdagen

0
5 ideas voor het vinden van een baan tijdens de feestdagen


Een baan vinden tijdens de vakantie is geen gemakkelijke opgave. Je moet door vakanties navigeren, de wervingsprocessen vertragen en de concurrentie vergroten. Maar met de juiste strategie is het mogelijk.


Hier zijn vijf manieren waarop u dat kunt doen uitblinken van de concurrentie deze vakantieperiode en zoek een baan voor het einde van het jaar.

1. Laat de juiste vaardigheden zien op uw cv

Wervingsmanager op laptop leest een CV tijdens de vakantie

Grote voorraad

Zorg ervoor dat uw cv benadrukt en vestigt de aandacht op uw ervaring in de branche. Kijk naar de functiebeschrijvingen en de kernverantwoordelijkheden van de functies waarop je solliciteert. Daar vind je de vaardigheden werkgevers zijn op zoek naar kandidaten voor een baan. Door inclusief de juiste vaardigheden op je cvwaarmee u opvalt managers inhuren en daar heb je een betere kans op je cv voorbij de ATS krijgen. Het draait allemaal om zoekwoorden!

De feestdagen zijn hectisch, dus vertel de potentiële werkgever hoe jij een positieve toevoeging aan het staff kunt zijn door je sterke punten te benutten.

2. Kleed het onderdeel aan

Goed geklede man schudt de hand van de personeelsmanager en sollicitatiegesprekken voor een baan tijdens de vakantie

Grote voorraad

Onderschat de kracht van een niet geweldige eerste indruk. Kleed u voor het sollicitatiegesprek in professionele kleding. Zelfs als de baan aangeeft dat je een spijkerbroek en een sweatshirt draagt, moet je respect tonen voor de werkgever door hem te bezoeken in kleding die laat zien dat je graag gezien wilt worden als iemand die geeft om zijn uiterlijk en de influence die dit heeft op anderen. .

Weet u niet zeker wat u moet dragen? We raden aan om conservatief te kleden in kleding die één niveau hoger is dan wat de huidige werknemers van het bedrijf dragen. Je wilt er professioneel uitzien, maar niet alsof je niet previous in de cultuur op de werkplek.

3. Toon uw connectie met het bedrijf

Vrouw beantwoordt een sollicitatievraag tijdens haar zoektocht naar een vakantiebaan

Grote voorraad

Werkgevers nemen graag kandidaten aan die passie hebben voor wat ze doen. Waarom? Omdat ze weten dat opwinding zich zal vertalen in betere prestaties.

In uw storende sollicitatiebrief (en tijdens uw sollicitatiegesprek), laat zien hoe en waarom u het bedrijf bewondert. Benadruk wat u het leukst vindt aan hun producten en diensten. Geef voorbeelden van hoe u ze persoonlijk met succes in uw eigen leven hebt gebruikt. Hoe meer u kunt laten zien dat u het bedrijf begrijpt en respecteert, hoe groter de kans dat u indruk maakt op de rekruteringsmanager en verder komt in het sollicitatieproces.

4. Toon uw waarde aan

Man op laptop heeft een telefonisch interview tijdens de vakantie

Grote voorraad

Het is belangrijk om te onthouden dat u een business-of-one bent en dat u de service die u als business-of-one levert, probeert te verkopen aan werkgevers (de klanten die u voor de service betalen).

Om tijdens de vakantie een baan te vinden, is het van cruciaal belang dat je voldoende oplet laat jouw waarde zien als business-of-one en potentiële werknemer tijdens het aanwervingsproces. Hoe? Nou, zorg ervoor dat je dat doet kwantificeer uw werkervaring op uw cv. Gebruik cijfers om uw prestaties onder de aandacht te brengen. Geef duidelijk aan hoe u met uw dienstverband geld voor het bedrijf gaat verdienen of besparen. Als u dit doet, wordt u gemakkelijk een van de topkandidaten voor de functie.

5. Druk dankbaarheid uit

Vrouw solliciteert voor een baan tijdens de feestdagen

Grote voorraad

De feestdagen zijn voor iedereen druk. Houd dankbaarheid in gedachten als je solliciteert naar een baan tijdens de feestdagen.

Stuur na ieder sollicitatiegesprek altijd een bedankbriefje. Het is gewoon beleefd om te doen en u scoort meer punten bij de rekruteringsmanager. Zelfs als u wordt afgewezen of nooit iets terug hoort over een functie, zorg er dan voor dat u een e-mail stuurt waarin u de werkgever bedankt voor de kans en hem veel succes wenst met het vinden van de juiste sollicitant.

Wees niet bitter. Wees genadig. Je weet nooit wat er in de toekomst zal gebeuren. Misschien wil je later solliciteren naar een andere baan bij het bedrijf. Laat uw frustratie dus niet de overhand krijgen.

Onthoud: als je wordt afgewezen, zeggen ze niet: “Nee, nooit.” Ze zeiden gewoon: “Nee, niet vandaag.”

Een geslaagde vakantie zoek naar werk hangt af van een solide strategie. Volg de bovenstaande richtlijnen en vind een baan tijdens de feestdagen!

Meer hulp nodig bij het zoeken naar een baan?

Lid worden om te leren hoe u een baan kunt vinden en uw ware potentieel kunt ontketenen om te krijgen wat u wilt van uw werk!

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op een eerdere datum.

Van uw siteartikelen

Gerelateerde artikelen op web

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here