Home Auto MG 5: Chinese language merkdetails veiligheidsoplossingen voor Australië

MG 5: Chinese language merkdetails veiligheidsoplossingen voor Australië

0
MG 5: Chinese language merkdetails veiligheidsoplossingen voor Australië


De MG5 kreeg een van de weinige nulsterrenbeoordelingen ooit uitgegeven door veiligheidsautoriteit ANCAP, maar de maker brengt wijzigingen aan om herhaling van de prestaties te voorkomen.

MG implementeert in 2024 een reeks oplossingen, zowel {hardware} als software program, als onderdeel van een improve van $ 4 miljoen van de onlangs geïntroduceerde kleine sedan.

Gezien de investering lijkt het mogelijk dat MG het voertuig opnieuw zal laten testen door ANCAP met als doel een betere rating te behalen.

De nieuwe functies zullen standaard zijn voor het hele assortiment, maar MG heeft niet bevestigd of er overeenkomstige prijsverhogingen zullen zijn.

Er is ook niet bevestigd wanneer het bijgewerkte mannequin in 2024 zal worden gelanceerd.

Naast eerder bevestigde software-upgrades is MG van plan om veiligheidsgordelspanners toe te voegen, om de inzittenden stevig huge te zetten in het geval van een botsing, en dynamische lastspanners die volgens MG zullen helpen de kracht te beheersen die tijdens een botsing op de veiligheidsgordels wordt uitgeoefend.

MG zal ook een ‘kuitbeschermingspaneel’ toevoegen dat onder de voorbumper zit om het letselniveau voor voetgangers bij een botsing te minimaliseren.

Software program-upgrades omvatten Lane Maintain Help, Lane Departure Warning en Clever Velocity ​​Help.

Hoewel de MG 5 al over autonoom noodremmen beschikt – de enige actieve veiligheidsfunctie die hij heeft – zal dit worden geüpgraded naar een geavanceerder systeem dat detectie van voetgangers, fietsers en motorrijders en kruispuntassistentie omvat.

De MG 5 krijgt ook een functie voor het monitoren van de inzittenden.

Niet inbegrepen in de upgrades zijn dodehoekmonitoring en waarschuwing voor kruisend verkeer achteraan. Deze zijn niet beschikbaar op in China gebouwde MG 5 sedans, afgezien van de vernieuwde MG 5 Scorpio.

MG bevestigde slechts enkele dagen voordat het testresultaat van de MG 5 door ANCAP werd gepubliceerd dat dit het geval was veiligheidsuitrusting toevoegen naar de sedan, hoewel er niet precies werd gespecificeerd wat er in dit optiepakket zou zitten.

De MG 5 is momenteel het enige voertuig in zijn phase in Australië dat in geen enkele variant adaptieve cruisecontrol, dodehoekmonitoring, rijstrookassistentie of waarschuwing voor kruisend verkeer achter biedt.

Dat leidde tot een rating voor veiligheidsassistentie van slechts 13 procent van ANCAP. De veiligheidsautoriteit gaf de MG 5 echter ook scores van slechts 37 procent voor de bescherming van volwassen inzittenden, evenals 58 procent voor de bescherming van kinderen en 42 procent voor de bescherming van kwetsbare weggebruikers.

ANCAP beweert dat de MG 5 niet in staat zou zijn om een ​​veiligheidsbeoordeling “hoger dan nul sterren” te behalen vanwege zijn actieve prestaties bij het vermijden van botsingen, evenals zijn fysieke bescherming tegen botsingen.

Terwijl de MG 5 beter is, hoe goedkoper MG3 En ZS bij het aanbieden van standaard AEB staat hij ver af van zelfs andere MG’s zoals de ZST die een uitgebreid pakket actieve veiligheids- en rijhulptechnologie bieden onder de naam MG Pilot.

De kortere uitrustingslijst heeft MG er misschien toe geholpen de prijs van de sedan laag te houden.

De MG 5 kost $ 24.990,- in basis-Vibe-uitvoering, waardoor het de goedkoopste sedan van Australië is en de kleinere ondermijnt. Mazda 2 G15 Puurgeprijsd op $ 24.720, exclusief kosten onderweg.

Het vlaggenschip Essence kost $ 28.990,- drive-away. Voor de context: de Kia Cerato begint bij een rit van $ 27.890.

In november verkocht MG meer van zijn tweedelige MG 5-serie dan Mazda van zijn hele serie 3 opstelling (758 verkopen versus 654). Het kwam ook dicht bij het matchen van de Kia Cerato assortiment (782 verkopen).

De verkoop begon pas in augustus en MG heeft al 1888 exemplaren verkocht, waarmee het bedrijf nipt achterblijft bij de Subaru Impreza (verkoop uit 1951).

MEER: Alles MG5
MEER: MG 5 krijgt een ANCAP-veiligheidsbeoordeling van nul sterren
MEER: MG 5 recensie uit 2024LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here