Home Onderwijs Terwijl districten betere leerplannen kiezen, zeggen sommige leraren dat het te moeilijk is

Terwijl districten betere leerplannen kiezen, zeggen sommige leraren dat het te moeilijk is

0
Terwijl districten betere leerplannen kiezen, zeggen sommige leraren dat het te moeilijk is


Ongeveer drie op de tien leraren denken dat het leerplan dat hun college of district gebruikt te uitdagend is voor hun leerlingen, blijkt uit een nieuw onderzoek van de RAND Company.

In sommige gevallen is het minder waarschijnlijk dat de leraren die deze perceptie delen de materialen gebruiken die worden aanbevolen of vereist, zo blijkt uit het onderzoek.

Deze gegevens zijn de nieuwste bevindingen uit de jaarlijkse American Tutorial Sources Survey van RAND, waarin een landelijk representatief panel van leraren wordt gevraagd naar hun gebruik van lesmateriaal en curricula. Ongeveer 7.000 leraren wiskunde en Engelse/taalkunsten waren in deze steekproef opgenomen.

Deze resultaten komen als momentum voor hoogwaardige curricula – op standaarden afgestemde materialen die studenten betrekken bij rigoureus werk – in het hele land is gegroeid.

Op nationaal niveau heeft de Council of Chief State Faculty Officers dit gedaan een netwerk bijeengebracht van staten die districten proberen aan te moedigen deze verschuiving te maken. En sommige schoolsystemen hebben dat ook gedaan opnieuw toegewijd om alle studenten inhoud op niveau te onderwijzenondanks potentiële hiaten in hun kennis of vaardigheden, als een poging om pandemie-gerelateerd leerverlies aan te pakken.

“Als we nadenken over de nieuwe soorten materialen die districten implementeren, hebben we mensen zien zeggen dat deze materialen ‘rigoureuzer’ zijn dan wat mensen voorheen deden”, zegt Sy Doan, beleidsonderzoeker bij RAND. van de auteurs van de studie.

De perceptie van leraren over deze curriculumveranderingen, en of leerlingen kunnen voldoen aan de hogere normen die zij belichamen, kan van invloed zijn op de vraag of nieuwe materialen daadwerkelijk zullen worden gebruikt, zei hij.

Maar het is mogelijk dat de perspectieven van leraren kneedbaar zijn, voegde Doan eraan toe – en dat bepaald school- en districtsbeleid ervoor zou kunnen zorgen dat leraren zich meer op hun gemak voelen.

Uit het onderzoek bleek dat leraren die aangaven dat hun professionele leerproces hen hielp bij het gebruik van hun leerplanmateriaal, aanzienlijk minder geneigd waren te zeggen dat die materialen te moeilijk waren voor hun leerlingen.

De bevinding suggereert dat het belangrijk is dat districten een samenhangend instructiesysteem opbouwen dat voortdurende coaching en gedeeld begrip van de verwachtingen van studenten omvat, in plaats van alleen maar een nieuw curriculum voor de deur van leraren neer te zetten, zei Doan.

Het creëren van deze systemen is een manier om leraren te laten weten dat nieuwe materialen over een paar jaar niet meer zullen worden vervangen, voegde hij eraan toe. “We geven aan: ‘Deze materialen zijn hier om te blijven'”, zei hij.

De perceptie van leraren over de uitdaging varieerde per college en leerlingkenmerken

Over het geheel genomen zeiden de meeste leraren (59 procent in het schooljaar 2022-2023) dat het door hun scholen vereiste of aanbevolen leerplan precies goed was voor hun leerlingen.

Deze cijfers varieerden enigszins per vakgebied en niveau.

Bij wiskunde hielden deze percepties van uitdagingen verband met hoe vaak leraren de materialen gebruikten. Van de leraren die vonden dat het leerplan was afgestemd op de capaciteiten van hun leerlingen, gebruikte 47 procent het voor het grootste deel van hun lestijd. Onder leraren die vonden dat hun leerplan te moeilijk was, daalde dat aandeel naar 34 procent, wat erop wijst dat zij externe bronnen hebben ingeschakeld.

Deze verschillen kwamen niet naar voren in de Engelse/talige kunsten, waar iets meer dan een derde van de leraren aangaf dat ze het grootste deel van de tijd door de college of het district verstrekte materialen gebruikten, ongeacht hun perceptie van die materialen.

De onderzoekers weten niet zeker wat dit verschillende patroon tussen proefpersonen veroorzaakt, zei Doan.

De percepties van leraren verschilden ook afhankelijk van het inkomensniveau en het ras van hun leerlingen.

Onderwijzers die op scholen met veel armoede werkten, zeiden vaker dan hun leeftijdsgenoten op scholen met weinig armoede dat de leerstof te moeilijk was voor hun leerlingen: 35 procent versus 23 procent. En terwijl 34 procent van de leraren die op scholen werkten met overwegend gekleurde leerlingen, zei dat de leerplannen te zwaar waren voor hun leerlingen. Slechts 23 procent van de leraren op overwegend blanke scholen zei hetzelfde.

Nogmaals, de onderzoeksgegevens alleen verklaren niet wat deze verschillen veroorzaakt, zei Doan, maar er zijn een paar mogelijkheden. Leraren op scholen met veel armoede zeiden vaker dat ze op standaarden afgestemde materialen gebruikten – de helft van hen deed dat, vergeleken met slechts 41 procent van de leraren op scholen met weinig armoede. Een deel van dit verschil in perceptie zou te maken kunnen hebben met een verschil in de materialen zelf, zei Doan.

Maar het kan ook te maken hebben met de vooroordelen van leraren over hun leerlingen: leraren die geloven dat leerlingen uit gezinnen met lage inkomens of gekleurde leerlingen minder goed in staat zijn om uitdagend werk aan te nemen, of dat ze meer terrein moeten inhalen om aan de verwachtingen op niveau te voldoen.

“Dat perceptuele probleem, dat is een zeer redelijke hypothese die we graag verder zouden willen onderzoeken,” zei Doan.

Ander onderzoek suggereert dat leraren de neiging hebben om gekleurde studenten en studenten uit gezinnen met lage inkomens minder uitdagend werk te geven dan hun leeftijdsgenoten.

Onderwijsdeskundigen hebben geruzied dat deze ongelijkheid de bestaande ongelijkheid kan vergroten, waardoor een situatie ontstaat waarin sommige kinderen zich bevinden nooit de kans gegeven om te laten zien dat ze werk op hoog niveau kunnen doen.LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here