Home Technologie Etsy schrapt 11% van het personeel en de aandelenkoers keldert

Etsy schrapt 11% van het personeel en de aandelenkoers keldert

0
Etsy schrapt 11% van het personeel en de aandelenkoers keldert


Het hoogtepunt van de feestdagen is aangebroken, en Etsy schrapt 11% van zijn personeel, die het bedrijf wil herstructureren en kosten wil besparen. Josh Silverman, CEO van Etsy, zei: “We moeten de kosten stroomlijnen in het licht van een “zeer uitdagende” macro-economische situatie competitieve omgeving.” Deze bezuiniging zal gevolgen hebben voor ongeveer 225 werknemers, die uit de beroepsbevolking zullen worden geschrapt.

Vandaag heeft Etsy ook zijn verwachtingen voor het vierde kwartaal bijgewerkt, in de verwachting dat deze zullen worden aangepast EBITDA-marge tussen 27% en 28% liggen – een stijging ten opzichte van de eerdere richtlijn van 26% naar 27%. EBITDA (winst vóór rente, belastingen, afschrijvingen en amortisatie) is de maatstaf voor de kernwinstgevendheid van bedrijven en berekent het getal ervan door rente-, belasting-, afschrijvings- en amortisatiekosten op te tellen bij het nettoresultaat van de entiteit.

Etsy, Inc. is een Amerikaan e-commerce bedrijf dat zich richt op handgemaakte of classic objects en ambachtelijke benodigdheden. Onafhankelijke ambachtslieden, kunstenaars en verzamelaars kunnen hier hun spullen verkopen. Mensen verkopen onder een breed scala aan categorieën met aanbevolen sieraden, meubels, speelgoed, kleding, gereedschap en zelfs kunst. Binnen twee jaar had het een half miljoen gebruikers en een omzet van $ 26 miljoen. Etsy’s meest prominente concurrenten zijn merken als Shopify en Amazon.

Etsy is momenteel handel op het second van schrijven was dit $ 81,54.

Uitgelichte beeldcredits: Andrea Piacquadio; Pexels

Deanna Ritchie

Hoofdredacteur bij ReadWrite

Deanna is de hoofdredacteur bij ReadWrite. Voorheen werkte ze als hoofdredacteur voor Startup Grind en heeft ze meer dan 20 jaar ervaring in contentmanagement en contentontwikkeling.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here