Home Sport PH deporteert 180 Chinezen die worden vastgehouden in een anti-mensenhandel-aanval

PH deporteert 180 Chinezen die worden vastgehouden in een anti-mensenhandel-aanval

0
PH deporteert 180 Chinezen die worden vastgehouden in een anti-mensenhandel-aanval


Bij de massale deportatie van donderdag waren Chinese staatsburgers betrokken die in oktober werden gearresteerd bij een inval in een in Pasay City gevestigde Filippijnse offshore gaming operator (Pogo).  Ze bleken geen werkvergunning te hebben en waren bezig met ‘online oplichting’.  Op de foto staan ​​ze in de rij voor de procedures vóór vertrek bij Terminal 3 van de internationale luchthaven Ninoy Aquino.

NAAR HUIS Bij de massale deportatie van donderdag waren Chinese language staatsburgers betrokken die in oktober werden gearresteerd bij een inval in een in Pasay Metropolis gevestigde Filippijnse offshore gaming operator (Pogo). Ze waren
bleek geen werkvergunning te hebben en zich bezig te houden met ‘on-line oplichting’. Op de foto staan ​​ze in de rij voor de procedures vóór vertrek bij Terminal 3 van de internationale luchthaven Ninoy Aquino. —NIÑO JEZUS ORBETA

MANILLA – De Filipijnen hebben donderdag 180 Chinezen het land uitgezet nadat ze waren aangehouden bij een inval in de hoofdstad Manilla, waar vermoedelijk sprake was van sekshandel en onlinezwendel.

Chinese language, Koreaanse, Vietnamese en Filippijnse staatsburgers behoorden tot de bijna 600 mensen die tijdens de operatie in oktober in een compound werden aangetroffen.

Er werden seksspeeltjes, een massagesalon, karaokekamers en een restaurant gevonden in het gebouw dat werd beheerd door een bedrijf dat volgens de autoriteiten een vergunning had als internetgamingbedrijf.

Verschillende vrouwen werden tijdens de inval “gered”, aldus de politie.

De gedeporteerde Chinese language staatsburgers hadden geen werkvergunning en hadden “zich schuldig gemaakt aan on-line oplichting”, vertelde Gilberto Cruz, ondersecretaris van de presidentiële anti-georganiseerde misdaadcommissie, aan Agence France-Presse (AFP).

Cruz zei dat meer buitenlanders die bij de inval zijn opgepakt, de komende weken zullen worden gedeporteerd.

De internationale bezorgdheid over internetfraude in de regio Azië-Pacific groeit, vaak bemand door slachtoffers van mensenhandel die zijn misleid of gedwongen om valse crypto-investeringen te promoten.

De Filippijnse senator Risa Hontiveros waarschuwde eerder dat er op de Filippijnen “oplichters” actief waren en buitenlanders in dienst hadden die het land binnenkwamen.

In zijn mensenhandelrapport uit 2023 zei het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken dat de Filipijnen ‘de misdaden op het gebied van arbeidshandel die zich in het land hebben voorgedaan, ‘niet krachtig hebben onderzocht of vervolgd.

“Corruptie en officiële medeplichtigheid aan mensenhandelmisdaden bleven grote zorgen”, aldus het rapport. —AFP

LEZEN: DOJ: China weigert de regering te helpen Pogo-arbeiders te deporteren


Uw abonnement kan niet worden opgeslagen. Probeer het opnieuw.


Uw abonnement is succesvol verlopen.LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here