Home Gezondheid Onze prime ‘virale’ berichten: Geiten en frisdrank: NPR

Onze prime ‘virale’ berichten: Geiten en frisdrank: NPR

0
Onze prime ‘virale’ berichten: Geiten en frisdrank: NPR


De wereld is misschien niet meer in de greep van de COVID-19-pandemie, maar mensen delen de wereld nog steeds met talloze ziekteverwekkers. Hier zijn enkele manieren waarop virussen 2023 hebben gevormd.

Olivia Taussig-Rees voor NPR


onderschrift verbergen

onderschrift wisselen

Olivia Taussig-Rees voor NPR


De wereld is misschien niet meer in de greep van de COVID-19-pandemie, maar mensen delen de wereld nog steeds met talloze ziekteverwekkers. Hier zijn enkele manieren waarop virussen 2023 hebben gevormd.

Olivia Taussig-Rees voor NPR

Ja, de pandemie De noodtoestand is voorbij. Maar dat betekent niet dat SARS-CoV-2 en andere bedreigende virussen zijn verdwenen. Onze virale berichtgeving dit jaar omvatte een serie over “Verborgen virussen” en een verrassende theorie over de werking van lange COVID, de populairste put up van het jaar voor Goats and Soda met meer dan 1 miljoen views. Hier zijn onze meest gelezen verhalen van het jaar met een viraal thema.

Lange COVID-hersenmist kan op een verrassende plek ontstaan, zeggen wetenschappers

Overloopeffecten van een virus van dieren op mensen zijn misschien niet zo zeldzaam als wetenschappers vroeger dachten. Hier zijn enkele van de mogelijke menselijke gevallen die sinds november 2021 zijn gedocumenteerd

Oliver Uberti voor NPR


onderschrift verbergen

onderschrift wisselen

Oliver Uberti voor NPR

Wetenschappers die de oorzaken van langdurige COVID-symptomen bestuderen, stellen een verrassend traject voor: by way of de darmen. Hun onderzoek combineert verschillende prominente bewijslijnen over wat de aandoening zou kunnen veroorzaken met zijn hardnekkige neurologische symptomen zoals hersenmist, geheugenverlies en vermoeidheid. Gepubliceerd op 24 oktober 2023.

Opnieuw een Nipah-uitbraak in India: wat weten we over dit virus en hoe kunnen we het stoppen?

Het Nipah-virus, waarvan bekend is dat het zich van vleermuizen naar mensen verspreidt, is uitgebroken in de staat Kerala. Dit is wat we weten over de huidige gevallen en de voortdurende inspanningen om deze potentieel dodelijke ziekte te vernietigen. Gepubliceerd op 15 september 2023.

9 ziekten die epidemiologen ‘s nachts wakker houden

De Wereldgezondheidsorganisatie houdt een lijst bij van virussen en bacteriën met pandemisch potentieel om wetenschappers, regeringen en organisaties te begeleiden bij het investeren van energie en geld in het bestuderen en stoppen van de ziekteverwekkers die waarschijnlijk de grootste verwoesting voor de mens zullen veroorzaken. We bekijken de 9 ziekten op de huidige lijst nader. Gepubliceerd op 29 januari 2023.

Hoe beginnen pandemieën? Er is een nieuwe theorie – en een nieuwe strategie om ze te dwarsbomen

Dieren dragen miljoenen ziekteverwekkers bij zich, dus het is een hele klus om degene te vinden met het grootste potentieel om een ​​pandemie te veroorzaken. Nu heroverwegen wetenschappers de manier waarop ze op jacht gaan naar dat volgende nieuwe virus. Eén punt is dat virale ‘spillover’ van dieren naar mensen veel vaker voorkomt dan gedacht. Gepubliceerd op 15 februari 2023.

Een nieuwe griep verspreidt zich van koeien naar mensen in de VS. Hoe ongerust moeten we ons maken?

Varkens en geiten vangen het waarschijnlijk ook. Het is aangetroffen in de neuzen van mensen in het zuidwesten van Amerika – en in de lucht op luchthavens en op kippenboerderijen in Maleisië. Gepubliceerd op 29 maart 2023.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here