Home Onderwijs Dakloze studenten missen faculty. Helpt of schaadt het hebben van een aparte faculty voor hen?

Dakloze studenten missen faculty. Helpt of schaadt het hebben van een aparte faculty voor hen?

0
Dakloze studenten missen faculty.  Helpt of schaadt het hebben van een aparte faculty voor hen?


Onder dakloze studenten is het chronisch ziekteverzuim schrikbarend hoog.

Het aantal leerlingen dat regelmatig de faculty mist, is sinds de pandemie gestegen, maar voor dakloze leerlingen geldt het is bijzonder slecht geweest. Ondanks federale wetgeving vereist dat staten openbaar onderwijs verzorgen Voor dakloze studenten is het verwezenlijken hiervan lastig gebleken. En dakloze leerlingen zover krijgen dat ze naar faculty komen, is voor veel districten een ongrijpbaar doel geweest.

Leiders van een faculty in San Diego – een gebied met een van de grootste daklozenpopulaties van het land – denken een antwoord te hebben. Monarch College, een publiek-private faculty voor basis- en voortgezet onderwijs, is een overeenkomst tussen het San Diego County Workplace of Schooling en een lokale non-profitorganisatie. Er zijn ongeveer 300 studenten, die allemaal dakloos zijn of het risico lopen dakloos te worden.

Alleen als leerlingen dakloos zijn, ontstaat er een gemeenschapsgevoel, zo betogen de schoolleiders, waardoor het stigma wordt weggenomen dat er geen betrouwbare plek is om te wonen. Het stelt de faculty ook in staat zich te concentreren op het aanbieden van sociaal-emotioneel onderwijs op maat.

Dus waarom zeggen critici dat het idee van een faculty voor daklozen ‘problematisch’ is?

Een uit duizenden

De McKinney-Vento Act, de federale moist die toezicht houdt op het onderwijs aan daklozen, verbiedt scholen voor daklozen als een vorm van ‘segregatie’.

Monarch College profiteert van een uitzondering, waardoor het de enige door de overheid gefinancierde aparte faculty voor dakloze leerlingen. Die standing is deels te danken aan het feit dat machtige wetgevers, waaronder Dianne Feinstein, de langstzittende senator van Californië die eind september overleed, steunde de faculty.

Monarch College vertrouwt op een gemeenschapsbenadering van onderwijs en sociale diensten, waarbij de nadruk ligt op gezinsprogramma’s en -middelen ter plaatse. Bijvoorbeeld: De faculty beschikt over douches op de campus, voedselbanken, erkende artsen en sociale programma’s. Het moedigt hele gezinnen aan om gebruik te maken van free of charge huisvesting en gezondheidszorg, deels through het oudercentrum. Wanneer ouders, leerlingen en gezinnen een trauma ervaren, kan het voor hen allemaal heel nuttig zijn om naar één gebouw te komen, zegt Marisol Alvarado, vice-president van programma’s aan de Monarch College.

Als je het aan schoolleiders vraagt, onderscheidt het zich.

De meeste leerlingen worden naar de Monarch College verwezen through maatschappelijk werkers van andere instellingen, en de faculty zegt dat dit komt door de sociale programma’s die zij aanbiedt.

“De nadruk van ons werk ligt op het bieden van een veilige en sociaal verzorgende plek voor niet-gehuisveste studenten om academisch succes te behalen”, zegt Afira DeVries, CEO van Monarch College. Dat betekent het opbouwen van een op zichzelf staande gemeenschap, omdat het volgens haar moeilijk is voor leerlingen die geen huis hebben om zichzelf te zijn in het reguliere Amerikaanse schoolsysteem. “Het is een heldere, mooie, kleurrijke, vrolijke plek”, voegt DeVries toe.

Tijdens een telefoongesprek met EdSurge zei de CEO van Monarch College dat sociaal-emotioneel leren de prioriteit van de faculty was. De leerlingen die naar de faculty gaan, gaan naar huis, naar schuilplaatsen, motels of zelfs auto’s, zegt DeVries. Hoewel het academische deel van het werk belangrijk is, voegt ze eraan toe, hebben de studenten interventies nodig die hen stabiliseren, zodat ze überhaupt kunnen leren. Als Monarch College emotionele veerkracht bij de studenten kan opbouwen, kan het hen in staat stellen een academische carrière op te bouwen, zegt DeVries.

Ze wees ook op een onderzoeksstudie uitgevoerd door de faculty – samen met het Jacobs Institute for Innovation in Schooling aan de Universiteit van San Diego – die een groter gevoel van verbondenheid en zelfwaardering onder studenten rapporteerde. Maar die studie hield geen rekening met academische resultaten of chronische verzuimcijfers.

Werkt het mannequin dan? Zijn meer scholen voor dakloze leerlingen een goed idee?

Monarch College stelt dat het kwaliteitsonderwijs biedt. Het voortschrijdend gemiddelde slagingspercentage van de faculty voor de hogere klassen, schat DeVries, is 93 procent. Vorig jaar, voegt ze eraan toe, studeerde de hele hogere klas af. Maar studenten daar volgen misschien niet het typische pad. Volgens de leiding van de faculty is het de droom dat de leerlingen tegen het laatste jaar hersteld zijn van het trauma van dakloosheid en de transitie hebben doorgemaakt. Het doel is om leerlingen voldoende te stabiliseren om terug te keren naar traditionele scholen, zegt DeVries.

Ondertussen beweren critici dat de academische resultaten van de faculty eigenlijk “verschrikkelijk” zijn vergeleken met dakloze studenten die aan traditionele openbare scholen studeren. A Federaal rapport 2020 ontdekte dat de studenten van de Monarch College slechte lees- en rekenvaardigheden hadden in vergelijking met openbare scholen in de omgeving van San Diego, vooral voor basisschoolleerlingen.

Maar het bezwaar is ingrijpender.

Sommige mensen zijn ervan overtuigd dat scholen voor daklozen een slecht idee zijn. Dat geldt ook voor Barbara Duffield, uitvoerend directeur van SchoolHouse Connection, een non-profitorganisatie die zich richt op belangenbehartiging voor daklozenonderwijs. Duffield is al heel lang een pleitbezorger, met een geschiedenis van werken aan federaal beleid voor daklozenonderwijs.

Duffield stelt dat scholen voor dakloze leerlingen het onderwijs verstoren door leerlingen uit het algemene schoolsysteem te verwijderen. Toen het Amerikaanse Congres aparte scholen verbood, zegt ze, erkende het dat dakloze leerlingen het op academisch gebied beter doen als ze geïntegreerd zijn in de reguliere schoolomgeving dan wanneer ze gescheiden zijn van hun leeftijdsgenoten, deels omdat een aparte faculty eenvoudigweg niet dezelfde onderwijskansen kan bieden. als geïntegreerde faculty, en ook omdat afzonderlijke scholen ervoor zorgen dat dakloze kinderen van faculty veranderen op foundation van hun huisvestingssituatie.

Over het algemeen is het idee van een faculty die dakloze leerlingen scheidt van de gebruikelijke openbare scholen in de battle omdat ze niet zoveel ondersteunende diensten kunnen bieden, zoals toegang tot free of charge maaltijden, en omdat ze geen sociale golf equipment, studentenverenigingen en andere buitenschoolse activiteiten hebben, aldus de onderzoekers. aantekeningen over daklozenscholen die vanuit de organisatie van Duffield naar EdSurge zijn gestuurd.

Hoewel scholen voor dakloze leerlingen misschien goed bedoeld zijn, koesteren ze uiteindelijk lage verwachtingen en bestendigen ze medelijden en vooringenomenheid in plaats van kansen, zegt Duffield.

Komen opdagen

Hoe zit het met het laten verschijnen van leerlingen voor de les? Kan een faculty voor dakloze leerlingen zich daarin onderscheiden?

De faculty zegt ja. Het rapporteert zelf een dagelijks aanwezigheidspercentage van 83 procent voor oktober, het laatste cijfer dat het beschikbaar heeft gesteld. Maar meer dan dat beweren de leiders van de Monarch College dat ze studenten uit San Diego die verloren waren gegaan voor het openbare onderwijssysteem, helpen hen weer bij de reduce te betrekken. Daarom zien ze veel leerlingen terugkomen naar hun faculty terwijl ze door dakloosheid fietsen, zegt Alvarado.

Maar critici beweren dat dit argument eigenbelang heeft, en in het federale rapport uit 2020 wordt vermeld dat de Monarch College een hoger dan gemiddeld chronisch verzuim, op 58,8 procent voor het schooljaar 2018-2019 (vergeleken met een chronisch afwezig share van 25 procent voor dakloze studenten in Californië in het algemeen). Monarch College heeft de huidige schattingen van chronisch verzuim niet tijdig voor publicatie verstrekt.

Critici geloven ook niet in het argument over stigma.

Er zijn genoeg manieren om het stigma aan te pakken zonder een aparte faculty voor dakloze leerlingen, betoogt Duffield. Wat volgens haar belangrijk is, is om studenten te laten zien dat dakloosheid slechts een ervaring is die ze meemaken. Het definieert hen niet, of hun potentieel – het is een toestand waar ze doorheen gaan, en faculty kan een bron van normaliteit, stabiliteit en steun zijn, internet zoals voor hun leeftijdsgenoten, zegt Duffield. Als er iets is dat leerlingen echt stigmatiseert, dan is het dat ze naar een aparte faculty moeten gaan die in hun administratie blijft staan, voegt ze eraan toe.

Voor pleitbezorgers als Duffield draait het aanpakken van chronisch verzuim om het aanpakken van de problemen die studenten hebben bij het verkrijgen van toegang tot de basisvoorzieningen van het leven. Het gaat om vervoer, toegang tot voorraden en het hebben van iemand die hen opvolgt en opmerkt wat er in hun leven gebeurt.

Wat denkt de leiding van Monarch College?

Op de vraag waarom andere districten de faculty niet hebben nagebootst, zei DeVries dat het om geld gaat. Studenten die naar Monarch College komen, vertegenwoordigen verloren inkomsten voor scholen, zegt ze, en het is ook duur om traditionele schoolmodellen te veranderen.

“Het idee is vaak: je creëert meer ontwrichting door ze in de schijnwerpers te zetten”, zegt DeVries. “Ons perspectief hierop is dat wanneer je naar een plek als Monarch College komt, al onze kinderen met dezelfde strijd te maken hebben, wat betekent dat het niet langer gestigmatiseerd wordt”, en voegt eraan toe: “Mijn kinderen hoeven zich hier niet te verstoppen.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here