Home Natuur Belangrijkste redenen waarom natuurfotografen een safari zouden moeten maken in Botswana en Namibië

Belangrijkste redenen waarom natuurfotografen een safari zouden moeten maken in Botswana en Namibië

0
Belangrijkste redenen waarom natuurfotografen een safari zouden moeten maken in Botswana en Namibië


Als u een fotograaf bent die uw vaardigheden wil testen en verdiepen, kunt u dat doen samen met vooraanstaande gidsen die u per vliegtuig, helikopter met open deur, heteluchtballon, 4×4 en te voet meenemen door enkele van de meest cultureel en ecologisch various plekken op aarde. Nat Hab’s Botswana en Namibië Fotosafari omvat een een heteluchtballonvlucht bij zonsopgang boven de grootste zandduinen ter wereld en twee helikoptersafari’s van een uur boven de grootste binnenlandse delta ter wereld. We genieten ook van speciale activiteiten in privéreservaten, die niet zijn toegestaan ​​in de nationale parken, zoals begeleide boswandelingen en nachtelijke tochten op zoek naar nachtdieren. Elke expeditie is ideal geschikt voor maximaal acht fotografen, wat u en uw medereizigers voldoende tijd geeft om contact te maken en te leren van enkele van de beste natuur- en natuurfotografen ter wereld, die u zullen begeleiden tijdens deze 15-daagse reisroute.

Heteluchtballon en verbazingwekkende astrofotografie: Sossusvlei-duinen, Namibië

De Namib-zandzee, gelegen langs de dorre Afrikaanse kust van de Zuid-Atlantische Oceaan, wordt beschouwd als de oudste woestijn op aarde. Deze zandzee vertegenwoordigt ook de enige kustwoestijn op aarde, met uitgestrekte duinvelden en een ecosysteem dat sterk wordt beïnvloed door mist. De Namib Zandzee heeft internationale bekendheid gekregen vanwege de diversiteit, vorm, bereik, kleuren en texturen die de Sossusvlei-duinen creëren. De UNESCO World Heritage Basis erkent de regio als mondiaal belangrijk vanwege het grote aantal endemische planten en dieren die een voorbeeld zijn van uitzonderlijke veerkracht te midden van excessive omgevingen. De unieke atmosferische omstandigheden resulteren in de uitzonderlijke zichtbaarheid van de landschappen overdag en de oogverblindende hemel op het zuidelijk halfrond ‘s nachts.

Sossusvlei-duinen, heteluchtballon in Namibië

De iconische rode duinen van de Sossusvlei liggen in het hart van de Namib-woestijn. Sossusvlei, wat ‘doodlopend moeras’ betekent, is de plaats waar de duinen oprijzen om te voorkomen dat de Tsauchab-rivier in de Atlantische Oceaan stroomt. Sossusvlei vertegenwoordigt een groot deel van het Namib-Naukluft Nationwide Park, het grootste wildpark van Afrika. De Sossusvlei-duinen zijn in de loop van duizenden jaren gevormd toen sediment uit het binnenland van Afrika naar de kust reisde door riviererosie, oceaanstromingen en wind. Binnenin verborgen zijn diamanten die door deze voortdurende en altijd aanwezige stromingen in de zandbergen zijn gestopt. Binnen Sossusvlei heb je beroemde bezienswaardigheden zoals Dune 45, Deadvlei, Large Daddy en Sesriem Canyon. De enorme duinen torenen duizend meter boven de woestijnbodem uit, waardoor ze de grootste ter wereld zijn.

Met een ballonvaart bij zonsopgang boven de Sossusvlei krijgen fotografieliefhebbers de exclusieve kans om luchtfoto’s te maken die het lichtspel op enkele van de grootste duinen van Afrika laten zien. Het is een ervaring die zo spectaculair is dat u gegarandeerd buitengewone foto’s zult maken. De Afrikaanse zon verlicht bij zonsopgang de gepolijste gouden duinen en contrasteert met de opvallende kobaltblauwe lucht. Terwijl de zon langs de hemel baant, zie je vanuit een heteluchtballon hoe de duinen transformeren van roze naar roest naar oker.

Zonsonderganghemels brengen nog meer verrassingen met de zeldzame mogelijkheid voor astrofotografie onder een van de donkerste luchten op aarde. Namibië staat wereldwijd bekend om zijn altijd aanwezige gloeiende nachtelijke hemel die de beste omstandigheden biedt voor het fotograferen van verre sterrenstelsels. Of je nu een volledig uitgeruste astrofotograaf, een amateurastronoom of een gepassioneerde sterrenkijker bent, een fototour met Nat Hab is een toegankelijke, unieke ervaring voor mensen van alle niveaus.

astrofotografie zandduinen dode boom Namibië Namib woestijn melkweg nacht

Drie suggestions voor het vastleggen van uw framewaardige astrofotografiecreaties:

Het vastleggen van de Melkweg boven de oudste woestijn op aarde zal vrijwel zeker enkele beeldwaardige opnamen opleveren. Om het meeste uit uw ervaring te halen, moet u ervoor zorgen dat u voorbereid bent om in nieuwe klimaten, hoogten en omgevingen te fotograferen met de uitrusting die u nodig heeft voor de beste resultaten. Hier zijn een paar suggestions voor het vastleggen van uw boeiende, framewaardige astrofotografiecreaties:

  1. Blijf bij een brede lens: kies voor een ‘snelle’ groothoek- of supergroothoeklens ergens in het bereik van 12-35 mm. Deze hoek is het beste voor landschapsfotografie en astrofotografie en stelt u in staat een groot deel van de nachtelijke hemel en de voorgrond huge te leggen. Kies een lens met een groot diafragma voor een betere lichtopvang. Investeren in een goede lens met minimale aberraties en vervormingen verbetert de helderheid van uw Melkwegopnamen, vooral bij weinig licht.
  2. Open uw diafragma: Start door uw lens in te stellen op het grootste diafragma (f/2.8 of lager) om meer licht binnen te laten. Hierdoor worden uw Melkwegfoto’s helderder en wordt digitale ruis verminderd.
  3. ISO en sluitertijd aanpassen: Stel uw ISO in tussen 3200-6400 en kies een sluitertijd (10-25 seconden) op foundation van uw lens en brandpuntsafstand. Door deze instellingen in evenwicht te brengen, kunt u een goed belichte opname maken zonder dat er ongewenste stersporen ontstaan ​​die worden veroorzaakt door de rotatie van de aarde.

Experimenteer met deze instellingen om de juiste combinatie te vinden voor uw unieke opnameomstandighedenen geniet van het vastleggen van de schoonheid van de Melkweg!

Namib-woestijn met Atlantische Oceaan ontmoet nabij Skeletkust met Melkwegstelsel - Namibië, Zuid-Afrika

De Skeleton Coast van Namibië – waar de woestijnduinen de Atlantische Oceaan ontmoeten.

Etosha Pan, Etosha Nationaal Park, Namibië

Als Nat Hab-reiziger geniet je van een uniek verblijf in het Ongava Personal Reserve, gelegen tussen de zuidelijke bergen van Etosha Nationwide Park in Namibië. Etosha Nationwide Park staat bekend om het hebben van een van ‘s werelds grootste en oudste zoutpannen. Zoutpannen zijn het resultaat van verdampte watermassa’s die enorme hoeveelheden mineralen en zouten achterlaten. Er wordt aangenomen dat de Etosha Pan het overblijfsel is van een oud meer dat hier 2 miljoen jaar geleden bestond! Het is zo groot dat het vanuit de ruimte te zien is en een kwart van het hele park in beslag neemt.

Het woord ‘Etosha’ komt van het Ndonga-woord dat ‘grote witte plaats’ betekent, verwijzend naar de schitterend witte zouten en mineralen die daar te zien zijn. Inwoners van het wild gebruiken de zoutpan als zoutliksteen tijdens het droge seizoen.

De Estosha-pan ligt in het hart van het Etosha Nationwide Park en trekt dankzij de eeuwige bronnen een gevarieerd aanbod aan Afrikaanse dieren in het wild aan. Het nationale park ondersteunt gezonde populaties wilde dieren, waaronder zwarte neushoorns, olifanten, leeuwen en impala’s met zwarte gezichten. De rijke en overvloedige meerjarige waterpoelen (meer dan 40), waarvan sommige natuurlijke bronnen en fonteinen zijn en andere gevoed door door de mens gemaakte boorgaten, bieden toegankelijke en privémogelijkheden om enkele van de meest iconische dieren van Afrika te bekijken.

Okondeka is de beste drinkplaats om leeuwen te spotten, en Halali en Goas staan ​​bekend om hun luipaardwaarnemingen. De Okaukuejo-waterpoel staat bekend als de beste plek in Afrika om zwarte neushoorns te zien! Ons privékamp op een afgelegen plek in het reservaat biedt gemakkelijke toegang tot het nationale park. Dag- en nachtritten, begeleide wandelingen en strategisch gelegen schuilplaatsen zorgen voor various mogelijkheden voor natuurfotografie. Naast het geven van fototips en camera-advies, zijn onze natuurgidsen getraind om u te helpen uw ervaring te maximaliseren door informatie te verstrekken over seizoensvariaties en andere veranderingen die van invloed zijn op de plaats waar u op een bepaalde dag of tijd het grootste internet aan dieren kunt zien.

leeuw drinkt uit een drinkplaats Etosha National Park Namibië

Maun, Botswana

By way of een privévliegtuig reist de groep rechtstreeks van het Ongava Personal Reserve naar Maun, Botswana, waar we snel de douane passeren en per vliegtuig verder gaan naar het zuidelijke deel van het privé Linyanti Reserve, bekend als een van de beste regio’s voor het spotten van wilde dieren. in Botswana.

We verblijven in het Savuti Camp, gelegen aan de oevers van het vitale Savute Kanaal. Het Savute-kanaal is een van de vele zijrivieren van de Okavango-rivier die uit de Okavango-delta in het noorden van Botswana stroomt. Dit kanaal is een cruciale verbinding tussen de Savuti- en Linyanti-moerassen in Chobe Nationwide Park. Deze raadselachtige samenvloeiing resulteert in overstroomde moerasgebieden die een diversiteit aan wilde dieren herbergen, met title een groot aantal roofdieren een van de grootste olifantenpopulaties van Afrika. De tropische en subtropische graslanden, savannes en struikgewas van dit ecosysteem van mopanebossen zorgen ervoor dat olifanten hier kunnen gedijen, vooral in de winter wanneer ze duizenden en stevige populaties roan-, sable-antilopen en zuidelijke giraffen tellen.

Alle unieke roofdieren van Afrika zijn hier ook te vinden, waaronder leeuwen, luipaarden, cheeta’s, gevlekte hyena’s en wilde honden. Nat Hab-reizigers profiteren van de mogelijkheid om al deze dieren te fotograferen tijdens dag- en nachtritten door het park. We krijgen ook de kans voor een spannende helikoptersafari van een uur lang, waarbij u luchtfoto’s maakt van het uitgestrekte landschap en het overvloedige wild.

Gasten van Nat Hab ervaren de magie van de Okavango Delta tijdens mokoro-tochten met stokken in traditionele boomstamkano's.

Gasten van Nat Hab ervaren de magie van de Okavango Delta tijdens mokoro-tochten met stokken in traditionele boomstamkano’s. © Kerry de Bruyn

Okavangodelta, Botswana

Deze drukke route omvat de Chitabe Concessie, gelegen in het hart van de Okavango Delta in Botswana. De delta is een opmerkelijk natuurwonder, gevormd door de samenvloeiing van de Okavango-rivier, afkomstig uit het verre Angola, terwijl deze over het zand van de Kalahari stroomt. Dit proces leidt tot een levendig tapijt van kanalen en lagunes, die een weelderig moeras vormen dat bijna 5.800 vierkante kilometer beslaat. De delta, erkend als UNESCO-werelderfgoed, omvat een mozaïek van wetlands, heldere kanalen, lagunes en eilanden.

Tijdens ons verblijf van vier nachten verblijven we in het hart van de Chitabe Concessie in een exclusief luxe kamp. De ervaring omvat spannende gamedrives, begeleide bushwandelingen en een helikoptervlucht met deuren die een adembenemend perspectief biedt op het ingewikkelde waterige doolhof beneden. De avonden in het kamp zijn betoverend, met diners bij kaarslicht en de warmte van een kampvuur, waardoor onvergetelijke herinneringen ontstaan ​​in deze ongerepte natuurlijke oase.

Gasten van Nat Hab beginnen aan een gemotoriseerde boottocht door de Okavango Delta.

Gasten van Nat Hab beginnen aan een boottocht door de Okavango Delta. © Kerry de Bruyn

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here