Home Auto Magione Superbattle 2023: Tijdaanval op de Italiaanse Tsukuba

Magione Superbattle 2023: Tijdaanval op de Italiaanse Tsukuba

0
Magione Superbattle 2023: Tijdaanval op de Italiaanse Tsukuba


We maakten het! We zijn vorig jaar gestopt met de hoop dat de Magione Superbattle een jaarlijks terugkerend evenement zou worden, dat liefhebbers van tijdaanvallen uit heel Italië en Europa zou aantrekken. Dat is niet alleen gelukt, dit jaar hebben we het evenement ook twee keer zo groot gemaakt. Twee volle dagen vol actie op het circuit met alle spanning die alleen Japanse tijdaanvalevenementen kunnen bieden.

Voor degenen die het gemist hebben samenvatting van het evenement van vorig jaar op Speedhunters, laten we u een beetje een achtergrondverhaal geven. Het idee voor dit evenement begon vele jaren geleden tijdens een reis naar Japan – specifiek een dagje uit op het Tsukuba Circuit voor de inmiddels ter ziele gegane Battle Evome.

LV-ISB-SH-28
LV-ISB-SH-35

De sfeer bij Tsukuba was anders dan alles wat we ooit eerder hadden meegemaakt. De mensen, de kwaliteit van de auto’s en de iconische locatie zelf waren allemaal geweldig en niet iets dat je ooit zou kunnen vergeten. Iedereen die een groot tijdaanvalevenement in Japan heeft bijgewoond, zal zeker begrijpen waar we het over hebben.

LV-ISB-SH-15
LV-ISB-SH-4

Ons idee was om een ​​soortgelijk evenement naar Italië te brengen, en de keuze voor het circuit viel op Autodromo dell’Umbria, Umberto Mario Borzacchini – beter bekend als Magione Racetrack. Gelegen in de rustige, groene regio Umbrië, ligt dit circuit ver weg van de iconische Italiaanse circuits, maar de indeling en lengte (2,50 km) lijkt sterk op die van de Tsukuba TC2000, waardoor het good is voor tijdaanvallen.

LV-ISB-SH-40
LV-ISB-SH-11

Vorig jaar werd het eerste Magione Superbattle-evenement op één dag betwist, maar dit jaar hebben we besloten om de zaken een stapje verder te brengen. Het evenement van 2023 duurde twee dagen, met een vrije oefendag op zaterdag en de Superbattle op zondag. Het voordeel hiervan was meer rijtijd voor degenen die van ver reisden (we hadden concurrenten uit Portugal en Cyprus als voorbeeld).

LV-ISB-SH-14

We hebben het aantal bezoekers verdubbeld en een excessive verscheidenheid aan auto’s naar het circuit gebracht. Niet alleen dat, we hebben ook een kei-stijl autoklasse – onvermijdelijk geëuropeaniseerd voor minicars – om meer mensen de kans te geven om deel te nemen aan de Superbattle.

LV-ISB-SH-29
LV-ISB-SH-39
LV-ISB-SH-1

Het duurde zaterdag niet lang voordat er een aantal respectabele tijden werden neergezet, iets wat geholpen werd door de lage omgevingstemperatuur en het opdrogende asfalt. De rondetijden op de oefendag telden niet mee voor de Superbattle van zondag, maar werden opgenomen in de ranglijst van rondetijden van het circuit, die actueel wordt gehouden sinds 2017 toen de baan opnieuw werd opgedoken. Het klassement van de 50 snelste rondes volgt die Keuze tijdschrift bewaart voor Tsukuba Circuit en bevat categorierecords.

LV-ISB-SH-31
LV-ISB-SH-38

Helaas was het weer zondag niet geweldig. De coureurs moesten vechten tegen de regen en de kou, maar dat dwong hen om de allerbeste tijden neer te zetten op nat wegdek. Gemiddeld waren de rondetijden vijf seconden langzamer dan op een droog wegdek, wat volgens mij de vaardigheid van de coureurs onderstreept, vooral degenen wier auto’s geen ABS of elektronische rijhulpmiddelen hebben.

LV-ISB-SH-50

De komende jaren zullen wij er alles aan doen om deze droom levend te houden. Dat wil zeggen jaarlijks terugkeren naar het circuit dat we graag de ‘Italiaanse Tsukuba’ noemen, waar een grote verscheidenheid aan auto’s, bestuurd door particulieren, racen voor puur plezier of om een ​​werkplaats te vertegenwoordigen, samenkomen en genieten van time-attack-races tussen een pastagerecht en een arrosticino (spiesje gegrild vlees) of twee.

LV-ISB-SH-22

We zijn toegewijd aan het maken van de Magione Superbattle de referentietijdaanvalgebeurtenis in Italië. Er zijn zoveel mensen die we moeten bedanken, zowel lokaal als uit het buitenland, die de Superbattle ook willen zien slagen. Speciale dank aan Raceproject, Superlap (Cyprus), 365 Shine, Mucho Carbon, Tsunamimotorengigneering, LAB, JP Storage, BARP en AF Preparazioni.

Woorden door Alessio Cavaletti
Instagram: rsidecava

& Alessio Papini
Instagram: alessio_papini

Gefotografeerd door Luigi Vetuschi
Instagram: luigivetuschi_ph

IAMTHESPEEDHUNTER-gerelateerde verhalen over Speedhunters

Hoe deel te nemen aan het IATS-programma: We hebben lezers altijd verwelkomd om contact met ons op te nemen met voorbeelden van hun werk en geloven dat de beste Speedhunter altijd de persoon is die het dichtst bij de cultuur zelf staat, precies op straat of op de plaatselijke parkeerplaats. Als u denkt dat u het in u heeft en uw werk met ons wilt delen, kunt u zich aanmelden om deel uit te maken van het IAMTHESPEEDHUNTER-programma. Lees hier hoe u mee kunt doen.LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here