Home Carrière 8 suggestions om het niet eens te zijn met je baas (op de juiste manier)

8 suggestions om het niet eens te zijn met je baas (op de juiste manier)

0
8 suggestions om het niet eens te zijn met je baas (op de juiste manier)


Het oneens zijn met andere mensen, zonder het aantal slachtoffers te tellen of een ramp te veroorzaken, is iets dat de meeste mensen proberen te vermijden. Niettemin erkennen we dat we het niet altijd eens kunnen zijn met alles wat op ons pad komt, zelfs als het van de baas komt.


Velen van ons denken dat we het er niet mee eens zijn jouw baas is een van die carrièrebeperkende stappen die je koste wat het kost moet vermijden. Denk nog eens na. De meeste managers willen denken dat ze briljante mensen hebben aangenomen die goed kunnen denken en handelen namens het bedrijf. Dat houdt ook in dat ze (of wie dan ook) niet van een metaforische klif mogen afrijden. Dit betekent dat u wordt betaald om uw hersenen EN mond te gebruiken.

De diversiteit die plaatsvindt op de werkvloer gaat niet alleen over ras of religie; het gaat over ideeën, perspectieven en inzicht. Als je echt betrokken bent bij wat er op het werk gebeurt, is het niet mogelijk om het 100% van de tijd met je baas eens te zijn.

U kunt het niet eens zijn met uw baas en van dat meningsverschil een win-winsituatie maken voor u beiden. Je kunt winnen omdat je het kunt gebruiken voor carrièreverbetering. Je baas kan winnen omdat hij overkomt als een boeiende supervisor en een veel beter eindresultaat behaalt.

Hier zijn acht suggestions om van meningsverschillen iets geweldigs voor je carrière te maken.

Hoe ben je het professioneel oneens met je baas?

Volg deze suggestions om het (professioneel) niet eens te zijn met je baas:

  1. Ben het er niet mee eens, maar wees niet onaangenaam.
  2. Maak het niet persoonlijk.
  3. Wees duidelijk over waar u het niet mee eens bent.
  4. Bied alternatieven aan.
  5. Maak dingen privé.
  6. Probeer het te begrijpen.
  7. Wees geen ‘ja’-persoon.
  8. Niet mee eens en committeren.

1. Niet mee eens, maar wees niet oneens

Vrouw praat met haar baas op het werkGrote voorraad

Wanneer iets u als verkeerd of buitensporig lijkt, houd je emoties onder controle. Niemand, vooral je baas, zal een emotioneel geladen weerwoord op prijs stellen. Mensen hebben de neiging elkaars energieniveau te spiegelen, en als je rood wordt en met je armen wappert, zal dit met dezelfde intensiteit worden beantwoord.

2. Maak het niet persoonlijk

De mens is het niet eens met zijn baas

Grote voorraad

Het gesprek zal veel beter verlopen als u de kwestie of het onderwerp bespreekt en niet uw meningsverschil over de persoon kenbaar makenjouw baas.

3. Wees duidelijk over waar je het niet mee eens bent

Vrouw bespreekt een meningsverschil met haar baas

Grote voorraad

Als u niet onder woorden kunt brengen wat u ergens dwars zit, wacht dan tot het u duidelijk is. Als je niet duidelijk kunt zijn, zul je geen gesprek voeren dat voor de ander enigzins zinvol is. Een verwarrend gesprek zal geen a verlaten geweldige indruk.

4. Bied alternatieven aan

Man bespreekt een meningsverschil met zijn baas

Grote voorraad

Niets is zo flatterend als het platdrukken van een idee om vervolgens niets te hebben om het mee te vervangen. Als je geen beter idee kunt bedenken, wat heb je dan aan een meningsverschil? Natuurlijk vind je het idee misschien niet leuk, maar als je niet met iets anders kunt komen, ga dan met wat je hebt. Je moet problemen oplossen om een ​​aanwinst te zijn.

5. Maak dingen privé

Vrouw praat via een meningsverschil met haar baas

Grote voorraad

Afhankelijk van de situatie en het probleem kan het zijn dat je je meningsverschil voorlegt aan je baas. Hierdoor kunt u alles dekken wat u nodig heeft een discussieen zorg ervoor dat jullie er allebei goed uitzien voor de relaxation van de kantoor.

Je wilt je baas nooit in verlegenheid brengen; Als je dat doet, zullen ze het veel te lang onthouden. Ze zullen uw gevoeligheid en professionaliteit waarderen als u weet wanneer het tijd is voor een privégesprek.

6. Probeer het te begrijpen

Vrouw is het tijdens een vergadering niet eens met haar baas

Grote voorraad

Veel conflicten en meningsverschillen vinden hun oorsprong in: falen om te communiceren en de ander begrijpen. Als er iets gebeurt dat je niet goed raakt, stel vragen en krijg duidelijkheid. Misschien kom je erachter dat je het er toch wel mee eens bent. Als u dit doet, kunt u ook ongemak voorkomen.

7. Wees geen ‘ja’-persoon

Man is het niet eens met zijn baas tijdens een vergadering

Grote voorraad

Dit is meer dan simpelweg je baas opzuigen. Dit betekent akkoord gaan met je baas, ten koste van je karakter, waarden en carrière. Je denkt misschien dat het je carrière ten goede zal komen, maar het zal een averechts impact op je hebben, omdat de hogere kringen zien dat je bijdragen beperkt zijn.

8. Niet mee eens en toegewijd

Man praat via een meningsverschil met zijn baas

Grote voorraad

Het grootste probleem waar managers tegenaan lopen als werknemers het er niet mee eens zijn, is dat ze insubordinerend worden en hun inspanningen ondermijnen. Als je al deze stappen hebt gevolgd en je hebt nog steeds een meningsverschil, dan is het tijd om het er niet mee eens te zijn en je te engageren voor wat er ook wordt voorgesteld. Het idee of de richting zou immers heel goed kunnen werken. Uw supervisor zal denken dat u echt een skilled bent als u uw meningsverschil kunt verwerken, oplossingen kunt aandragen en ‘aan boord kunt komen’.

Zeker, er zijn in het universum managers met kwetsbare ego’s die niet kunnen tolereren dat iemand het niet eens is met hun mandaten of aanwijzingen. Ook zij zullen maar zo ver komen in hun carrière. Elke keer dat je de vrije stroom van gedachten en bijdragen beperkt, beperk je de mogelijkheden.

U moet op deze mensen in uw zoek naar werk. Als je met zo’n baas terechtkomt, moet je een ander workforce of een andere baan overwegen. De meeste managers houden echter van discussie en debat als middel om geweldige ideeën en richting te ontwikkelen. Ze begrijpen dat onenigheid deel uitmaakt van het proces.

Heeft u meer hulp nodig bij het navigeren door relaties op de werkplek?

Lid worden om te leren hoe u uw ware potentieel kunt ontketenen om te krijgen wat u wilt van uw werk!

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op een eerdere datum.

Van uw siteartikelen

Gerelateerde artikelen op web

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here