Home Voeding 6 voedingsmiddelen voor operaties na gewichtsverlies | gewichtsverlieschirurgie, gewichtsverlieschirurgievitamines en meer

6 voedingsmiddelen voor operaties na gewichtsverlies | gewichtsverlieschirurgie, gewichtsverlieschirurgievitamines en meer

0
6 voedingsmiddelen voor operaties na gewichtsverlies |  gewichtsverlieschirurgie, gewichtsverlieschirurgievitamines en meer


Nadat u een afslankoperatie heeft ondergaan (ook wel bariatrische chirurgie genoemd), is het belangrijk om ervoor te zorgen dat u het juiste voedsel eet om te voorkomen dat u weer aankomt. Maar wat ook belangrijk is, is dat je ervoor moet zorgen dat je de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt die helpen een gezond, functionerend lichaam te behouden. Zodra u volledig hersteld bent en door uw arts geadviseerd bent om uw normale activiteiten te hervatten, volgen hier enkele van de beste voedingsmiddelen en producten die u in uw dieet kunt opnemen:

Eiwit

Eiwit is een van de belangrijkste voedingsstoffen die u moet eten nadat u een afslankoperatie heeft ondergaan. Omdat uw lichaam snel gewicht verliest, moet u ervoor zorgen dat u een gezonde spiermassa behoudt. Eiwit helpt u de spiermassa te behouden terwijl uw lichaam zich aanpast aan plotseling gewichtsverlies. Mager vlees, eieren, magere kaas en tofu zijn allemaal goede bronnen van eiwitten. U moet voldoende eiwitten in uw dagelijkse voeding opnemen, en idealiter bij elke maaltijd.

Volkoren

Volle granen bieden een gezonde bron van complexe koolhydraten en vezels. Vermijd geraffineerde granen, zoals witbrood, en kies in plaats daarvan voor volle granen. Bruine rijst, volkoren pasta, quinoa, gerst en volkoren crackers zijn goede voorbeelden van volle granen die u in uw dieet kunt opnemen. Houd er rekening mee dat u na de operatie mogelijk moeite heeft met het eten van vers brood, inclusief volkorenbrood. Als je volkorenbrood gaat eten, moet je het roosteren en slechts hele kleine porties eten.

Groenten

Groenten geven uw lichaam een ​​breed scala aan voedingsstoffen die nodig zijn om na de operatie een gezonde levensstijl te behouden. Vermijd rauwe groenten en stoom, roerbak of braad in plaats daarvan. Aardappelen en andere groenten moet u schillen voordat u ze eet, omdat de schil moeilijk verteerbaar kan zijn. Enkele van de beste groenten die je kunt eten zijn spinazie zonder stengels, broccolibloemetjes, bloemkool, wortels en verse of ingeblikte tomaten.

Vruchten

Fruit biedt antioxidanten en andere voedingsstoffen, evenals een natuurlijke zoetheid waar je misschien naar verlangt. Als u na de operatie fruit eet, zorg er dan voor dat het rijp is. Je moet ook voorkomen dat je de schil van fruit, zoals appels en peren, eet. Voeg voldoende vers fruit toe aan uw dieet om gezond te blijven na een afslankoperatie, zoals bananen, geschilde kiwi, meloenen, bessen en gepelde perziken. Je kunt ook appelmoes gebruiken, maar zorg ervoor dat deze ongezoet is.

Vitaminen en supplementen

In sommige gevallen kan het moeilijk zijn om alle voedingsstoffen die u nodig heeft uit voedsel te halen na een bariatrische operatie. Je zult ook rustiger moeten worden aan het eten van huge voedsel terwijl je geneest. Om ervoor te zorgen dat je geen voedingstekorten krijgt, kun je vitamines en supplementen slikken. Deze producten bieden een eenvoudige en handige manier om ervoor te zorgen dat u de juiste hoeveelheid voedingsstoffen binnenkrijgt. Denk hierbij aan producten als ProCare Well being Bariatrische multivitaminecapsule 45 mg ijzer en Vier Vitaminen B12 Sublinguale Fast-Melts Kersentabletten om een ​​gezond voedingsniveau te behouden.

Maaltijdvervangingen

Na uw operatie en tijdens uw herstel zal uw dieet zeer beperkt zijn terwijl uw lichaam geneest en zich aanpast. U moet bijvoorbeeld zacht voedsel eten terwijl uw maag geneest. Maaltijdvervangers bieden een goede manier om ervoor te zorgen dat u de voedingsstoffen binnenkrijgt die nodig zijn voor genezing als u geen huge voedsel kunt eten. Producten zoals Bariatric Benefit Maaltijdvervangende koekjes en crème met hoog eiwitgehalte zijn gemaakt om mensen te helpen gezond te blijven terwijl ze herstellen van een bariatrische operatie.

Als u op zoek bent naar aanvullende producten voor post-afslankoperaties, bekijk dan ons volledige assortiment bariatrische producten. We hebben eiwitshakes, maaltijdvervangende shakes en nog veel meer om uit te kiezen en helpen u aan uw nieuwe manier van eten te wennen.

Vorige put up


Volgende bericht

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here