Home Bedrijf 5 traits die de toekomst van B2B SaaS-investeringen bepalen

5 traits die de toekomst van B2B SaaS-investeringen bepalen

0
5 traits die de toekomst van B2B SaaS-investeringen bepalen


In een diep inzicht G2 bereik panel, CEO van SaaStr Jason Lemkin modereerde een boeiende discussie over het huidige B2B SaaS-investeringslandschap en wat we de komende jaren kunnen verwachten.

De expertgroep van investeerderspanelleden – Accel Associate Arun MathewOprichter en Managing Associate van Impressed Capital Alexa von Tobelen algemeen directeur van Salesforce Ventures Paul Drews – een breed scala aan onderwerpen behandeld, van de volatiliteit van het investeringslandschap tot het begrijpen van de nuances van het opbouwen van een succesvol, duurzaam bedrijf.

5 B2B SaaS-investeringstrends

Ik heb persoonlijk een schat aan inzichten uit de discussie verkregen, web als andere ondernemers en bedrijfsleiders die meededen. Hier zijn de vijf belangrijkste conclusies die ik uit deze sessie heb gehaald:

  1. Ondanks economische tegenwind heerst er optimisme in het beleggingslandschap. Volgens Arun en Paul is het klimaat voor durfinvesteringen enigszins verbeterd vergeleken met twaalf maanden geleden. Arun onderstreepte: “Beter. Vorig jaar was het behoorlijk somber”, wat het gevoel van Paul versterkte dat het tempo van innovatie en de duidelijkheid op de markt een verbeterde omgeving hebben gecreëerd. Het optimisme blijft bestaan, maar Alexa moedigde voorzichtigheid aan en noemde onopgeloste problemen in verschillende bedrijven.
  2. Lage investeringsmultiples vormen een belangrijke uitdaging. Jason maakte zich grote zorgen over de mogelijkheid van een structureel gebroken beleggingsmethodologie, veroorzaakt door aanhoudend lage koersen. Volgens hem zou het voor onbepaalde tijd vastlopen in een 6x-wereld aanzienlijke hindernissen kunnen vormen voor het succes van beleggen.
  3. Macrocorrecties en technologische verstoringen zorgen voor nieuwe kansen. Jason en Paul beschouwen eerdere perioden van macrocorrecties en technologische verstoringen als bronnen van enorme investeringsmogelijkheden, wat duidt op optimisme over de huidige situatie. Ze pleitten er verder voor dat deze unieke tijden een kans bieden om robuuste bedrijven te creëren en terug te keren naar de fundamentele zaken.
  4. Het zal van cruciaal belang zijn om het juiste waarderingsevenwicht te vinden. Zowel Jason als Alexa benadrukten het belang van startups die zich richten op het oplossen van echte problemen in plaats van alleen maar op het najagen van hoge waarderingen. Een opmerkelijke observatie kwam van Jason, toen hij wees op een alarmerende verkeerde afstemming binnen de bestuurskamers – als gevolg van het feit dat investeerders in verschillende stadia en waarderingen binnenkwamen, wat leidde tot verschillende verwachtingen en potentiële conflicten.
  5. Durfkapitaal is meer dan alleen financiering. Jason herhaalde het kernpunt en onderstreepte dat startups verder moeten denken dan het binnenhalen van een maximaal bedrag aan geld tegen de meest aantrekkelijke prijzen. In plaats daarvan moeten bedrijven hun behoefte aan risicofinanciering zorgvuldig inschatten en de juiste hoeveelheid kapitaal beoordelen die ze moeten aantrekken. Het discours ging ook in op het toenemende succes van grotere beursgenoteerde bedrijven die investeren in AI-gestuurde toepassingen, terwijl de kleinere bedrijven mogelijk met zware uitdagingen te maken krijgen om te concurreren. Wat het onderwerp beursintroducties betreft, benadrukte Jason de prestaties van bedrijven als Canva en Atlassian tijdens hun succesvolle schaal- en groeitrajecten.

    De panelleden schetsten een voorzichtig optimistische voorspelling van beursintroducties, waarbij ze potentiële uitdagingen en gematigde IPO-activiteit in 2024 suggereerden, maar een sterker jaar in 2025 beloofden. Ondernemers werd geadviseerd om de genuanceerde stressfactoren op het niveau van LP (Restricted Associate) te begrijpen – vooral related in perioden van economische onzekerheid en politieke gebeurtenissen zoals verkiezingen.

De groep benadrukte de veranderende dynamiek binnen de durfkapitaalsector en benadrukte het belang van het afstemmen van de belangen van investeerders op het uiteindelijke succes van het bedrijf, terwijl de nadruk lag op klantproblemen. Alexa zag ons aan de vooravond van een unieke, veelbelovende periode, rijp voor de geboorte van succesvolle bedrijven.

De uiteenlopende perspectieven van de panelleden op durfbeleggen, gekoppeld aan hun uitgebreide ervaring en experience, bevestigden de waarde van strategische focus op probleemoplossing en veerkracht voor startups die door het complexe investeringslandschap in B2B SaaS navigeren.

U kunt de volledige paneldiscussie on-demand volgen als u deze niet reside hebt gezien G2 Bereik 2023.LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here