Home Wereldnieuws Poetin bekijkt de nieuwe nucleaire onderzeeërs van Rusland en zegt dat er meer worden uitgerold | Militair nieuws

Poetin bekijkt de nieuwe nucleaire onderzeeërs van Rusland en zegt dat er meer worden uitgerold | Militair nieuws

0
Poetin bekijkt de nieuwe nucleaire onderzeeërs van Rusland en zegt dat er meer worden uitgerold |  Militair nieuws


De Russische president Vladimir Poetin heeft beloofd de Russische marinemacht te versterken nadat het land twee nieuwe kernonderzeeërs heeft ingehuldigd.

Poetin reisde naar de noordelijke stad Severodvinsk om de schepen, de keizer Alexander III en Krasnojarsk, te bekijken op de scheepswerf Sevmash waar ze de afgelopen zes jaar werden gebouwd.

De twee onderzeeërs zullen zich aansluiten bij de Russische Pacifische vloot.

“Met zulke schepen en zulke wapens zal Rusland het gevoel hebben dat het veilig is”, zei Poetin tijdens de ceremonie tegen functionarissen en marineofficieren.

Keizer Alexander III maakt deel uit van de nieuwe Borei-klasse (Arctische Wind) van Rusland nucleair aangedreven onderzeeërselk van hen bewapend met 16 kernwapens Bulava intercontinentaal ballistisch raketten. De Borei is de eerste nieuwe generatie onderzeeschepen die Rusland sinds de Koude Oorlog te water heeft gelaten.

De Krasnojarsk behoort tot de Yasen-klasse (Ash Tree) van multifunctionele onderzeeërs, uitgerust met hoge-precisie langeafstandsraketten waarvan Poetin zei dat ze doelen op zee en op het land kunnen treffen.

“We zullen de gevechtsbereidheid van de Russische marine, onze zeemacht in het Noordpoolgebied, het Verre Oosten, de Zwarte Zee, de Baltische Zee en de Kaspische Zee – de belangrijkste strategische gebieden van de oceanen van de wereld – kwantitatief versterken”, zei Poetin.

Poetin, die afgelopen vrijdag aankondigde dat hij in een vijfde presidentstermijn zou streven verkiezingen in maartheeft herhaaldelijk gesproken over het potentieel van de nieuwe generatie Russische wapens, met identify de nucleaire systemen, en hun waarde als afschrikmiddel.

Veiligheidsanalisten zeggen dat kernwapens een groter belang hebben gekregen in zijn denken en retoriek sinds het start van de oorlog in Oekraïne, waar de conventionele strijdkrachten van Poetin verwikkeld zijn in een uitputtingsoorlog zonder einde in zicht.

Rusland bouwt nog acht kernonderzeeërs: drie van de Borei-klasse en vijf van de Yasen-klasse.

Russische wetgevers keurden in oktober file militaire uitgaven goed terwijl Rusland zijn oorlog in buurland Oekraïne voortzet.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here